2009'da İzmir'de oynanan 3. Lig'e çıkma maçlarında 3. Lig'e çıkan Bayrampaşa; bir diğer İzmir'deki yükselme maçlarını da kazanarak ilginç bir tesadüfe imza attı.
Bayrampaşa, dün ikinci yarının son dakikalarında bulduğu gollerle 2. Lig biletini rakibi Hacettepe'nin ellerinden kaptı. Ligde deplasmanda 0-0 berabere kaldığı, kendi evinde ise 4-1 mağlup ettiği başkent ekibine karşı bir sezonda hiç yenilmeyerek bu şampiyonluğu -en azından rakipsel bazda- hak ettiğini kanıtlamış oldu.
Grubunu ikinci sırada, lider İnegöl'ün altı puan gerisinde bitiren yeşil kırmızılılar ligin en çok galip gelen ikinci takımı (birinci, lider İnegöl) olmasının yanı sıra ilk beş takım içinde en az beraberliği olan kulüptü.
Saha dışı faktörlere bakacak olursak Bayrampaşa için zor bir sezon olduğunu söylememiz mümkün: Bir önceki sezon kılpayı play off kaçırdıklarında teknik direktörlük koltuklarında oturan Taşkın Güngör, İnegöl'le şampiyonluğu lig başından beri zapt etti. Keza İnegöl'ü zirvede tutan iskelet kadroda Bayrampaşa'nın geçen seneki kadrosundan çok oyuncu vardı.
Bunların yanı sıra rakipleri Diyarbakır BŞB ve Hacettepe'nin ısrarlı takipleri uzun bir süre Bayrampaşa'yı üçüncülük koltuğuna da itti. Ancak onlar böylesi zorlu bir yarışta iki şampiyonluk adayına da ligde ve play off'ta asgari puan kaybı (2 beraberlik, bir mağlubiyet) sergileyerek şampiyonluk tattılar.
** Kaleciler
Birinci kaleci Erman Öztürk ve ikinci kaleci Ahmet Arat da lig maratonunda çok basit goller yiyerek takımın en zayıf halkaları olduklarını gösterdiler. Erman Öztürk'ün yediği goller genel olarak kolunun altından veya sağından kaleyle buluşmuştu. Ahmet Arat'ın ligin son maçında (Keçiören Sportif) yediği golse hemen yanından geçen, uzanmadığı toptu. Uzaktan şutlarda fazla sıkıntı yaşamayan bu iki kaleci, yakın pozisyonlarda etkili forvetler karşısında hep çaresiz kaldı.
** Defans Hattı
"Yakın pozisyonlar hep gol olduysa bu takım nasıl en az gol yiyen ikinci takım oldu?" sorusunun cevabı defans hattında gizli. Fiziken de iyi olan defans hattı, kademeye girmeyi başarıyor; rakibi kaleciyle karşı karşıya getirmemeyi de. Dahası, defanstaki İlker Cihan sık sık ileri çıkışlarıyla rakibi şaşırtmayı seviyor ancak boyu kısa olduğu için kafa toplarına ulaşamıyor. Anca top ayağında kalırsa tehlike yaratıyor.
Onun yanı sıra Sinan Osmanoğlu iyi fiziğiyle ve uzun serbest vuruşlarıyla topu defans hattından uzaklaştırma ve rakipten çalma konusunda takımına büyük katkı sağlıyor. Keza Güray Kula da, komplike bir bek...
** Hücum Hattı
Abdullah Topkara ve Samet Yüksel isimleri hariç hücum hattı evlere şenlik oynuyor. Samet ceza alanı içine bir anda girip hiç beklemeden vuruşlar yapabilmesiyle tehlike yaratıyor, Abdullah ise sol veya sağ kanatta fiziğini de kullanarak atak geliştirip orta açabiliyor, kale dibine girip şut çekebiliyor. Keza, attığı 12 golle de bu sezon takımın en golcü ismi oldu.
Bu isimler dışındaki forvet ve orta saha oyuncuları çok etkisiz. Tuğrul Göksel rakibi "ısıran" bir oyun tekniğine sahip ama sadece o kadar. Bir de, kaleyi çarprazdan gören noktalarda serbest vuruşları Tuğrul'un çok iyi ancak genelde uzak direğe doğru vurmayı tercih ediyor.
Takımın forvetlerinin gol sayıları:
Ziya Alkurt - 10
Samet Yüksel - 7
Eren Açıkgöz - 2
Samet Yüksel - 7
Eren Açıkgöz - 2
İlginç bir ayrıntı olarak, play off finalinde gol atan Eren'in ligde Bayrampaşa formasıyla tek golünün bir diğer Ankara ekibi olan (ilk devre formasını giydiği) Keçiören Sportif'e olduğunu belirtelim.
Benim bu sezon stattan izlediğim Bayrampaşa maçlarının analizleri ise şöyleydi:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...