12 Mayıs 2012 Cumartesi

Gebzespor: 2 Sandıklı Belediyespor: 1

* Statta devasa bir pankart: "Kaybetmek İçin Erken Görülecek Hesaplar Varken". Ancak taraftarın performansını eksik bulduğumu ifade etmek istiyorum... Neticede, elli yıllık kulübün en kritik maçı; stat ortalama bir doluluk haricinde ekstra taraftara sahip değildi. Ayıp...

* İki hafta önce burada "Direnişin Adı 'Gebzespor' Oldu" demiştim, bu maçta bunu tescillemiş olduk. İkinci yarıda topladıkları 29 puanla gerçekten mucizeyi başardılar. Ligde kalmayı hak ettiler.

* İlk yarı biraz sönüktü. Sandıklı Belediyespor'da üç oyuncu (Aziz Kızılgün, Hasan Hüseyin Mercan ve Samet Dişli) oynuyordu. Geri kalanların üzerinde bir ölü toprağı serpilmiş gibiydi... İşin Gebze için fena yanı, Gebzespor topçularında da benzeri bir halsizlik vardı!

* Ender gelişen Sandıklı ataklarında Gebze kalecisi topa ve pozisyonlara hakimdi. Gebzespor atakları ise maalesef çok sönüktü... Vanspor ve Diyarbakır BŞB maçlarında oyununu çok beğendiğim Ümit Mutlu ve Mahir Kemal Aktı çok etkisiz kaldılar...

* İkinci yarı Sandıklı ileri hatta Kaan Akar'ın ve Aziz Kızılgün'ün biraz daha etkili oynamasıyla canlanırken Gebzespor hala maça çıktığının farkında değil gibiydi... Nihayetinde 53. dakikada Kaan Akar, kaleciden seken topu boş kaleye yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Kaan'ın gole sevinmeyişi dikkat çekiciydi.

* Ancak bir dakika sonra, Ankaraspor'la Süper Lig tatmış olan Fatih Özece'nin "ilginç" golüyle skor eşitlendi ve Gebze canlandı: Uzaktan yapılan ortaya Fatih'in kafa vuruşuyla top kaleciyle direk arasında kaldı. Hızlı bir çıkış yapan Fatih kaleci daha yerden toparlanamadan topu ağlara gönderdi.

* Bu golden bir dakika sonra Ethem Özden'le golü bulup rahatladı Gebzespor: Sağ kanattan yapılan ortada üç Sandıklı oyuncusunun arasında ceza alanında bomboş pozisyonda topla buluşan Ethem, rahat bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlara yollayarak skoru belirledi.

* Kalan dakikalarda (ki üçüncü gol tam olarak 56'da gelmişti) tamamen kör dövüşü izledik. Sonuç gelmeyecek ataklar, yer yer bastıran forvetler, güzel çalımlar... Bilhassa Ethem Özden'in en klas İngiltere Premier Lig topçusunu aratmayacak çalımları göz doldurdu.

* Bir de ilginç bir an oldu, Gebze atağında geriden atılan topta Fatih Özece ofsayttaydı, zira Sandıklı defansı da hakeme bakıp el kol yaparken Fatih yanından geçip giden topa hareketlenmeyerek takımının atağını bölmedi. Devam eden atakta Sandıklı defansı kademeye çok iyi girdi ama bu hareketi, zamanında Anelka'nın Süper Lig'de golle sonuçlanan hareketinin aynısıydı. 3. Lig'e "kadar" düşmüş denilebilecek Fatih Özece, maçta fark yaratabilecek isimlerden olduğunu attığı golün yanı sıra bu hareketiyle de kanıtladı.

* Sandıklı'nın iki hareketi ise çok çirkindi: Skor 2-1'ken bir pozisyonda Gebzesporlu futbolcu kenarda acıyla yatarken onu görmelerine karşın atak yapmaları (ki benzeri bir hareketleriyle Vanspor'a gol atıp galip gelmişlerdi) bir de oyuna sonradan giren Ferhat Karakaya'nın çok alakasız bir pozisyonda ortamı gerip kavga çıkartması...

* Kalan dakikalarda, Sandıklı'nın üç ciddi atağının ikisini kaleci Hüseyin Volkan Canbolat çelerken birisi kıl payı auta gitti. Keza Gebze atakları da kıl payı autla veya rakip kalecinin ellerinde eridi.

* İlk yarı oynamayan Gebzespor ikinci yarı nasıl fark yarattı? İşin sırrı devre arasında Gebze Belediye Başkanı'nın soyunma odasına gidişinde gizli. Ancak Gebze taraftarı onurlu davrandı ve tüm sezon boyunca tek bir maça gelmemiş belediye başkanını, sahadan geçerken yuhaladı.

* Hakem dengesizdi. İlk yarıda Gebze'nin bir net penaltısını es geçerken, el pozisyonlarını süzemedi. İkinci devre ise oyuna pek dahil olmadı. Takımlar maçı kendi aralarında yürüttü, fazla olay çıkmaması hakemi kurtardı diyebiliriz!

* Maç sonu sevinç... Sanırım şampiyon olsalar bile bu kadar sevinemezdi Gebzeliler. Maç esnasında diğer ilgili maçların sonuçları anons edilince yaşanan mutluluk, maçın bitiş düdüğüyle iyice ayyuka çıktı. Hak ettikleri bir sonucu, son hafta almanın stresiyle takımla taraftar bir bütün oldular. Üçüncü Lig'de bu sezona iyi bir nokta koyduklarını söylersek abes olmaz. Üç hafta önce istifa eden Aykan Atik Hoca'yı omuzlarına aldıkları an, büyün bir sezonun çilesini def etmişlerdi.


"Kaybetmek İçin Erken Kapanacak Hesaplar Varken"















Bağlantı









Sandıklı'nın golü sonrası
Gebzespor'un 2. Golü


Bağlantı



Üç hafta önce istifa eden Aykan Atik Hoca omuzlarda


Bağlantı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...