24 Mayıs 2012 Perşembe

Play offlara birinci grup damgası



3. Lig'de bildiğiniz üzere play off final eşleşmeleri Kahramanmaraş-Belediye Bingölspor, Hacettepe-Bayrampaşa ve Bursa Nilüfer-Tarsus İdman Yurdu maçlarından ibaret.

Ancak, play off'a kalan ekipleri de düşünürsek; 2011-2012 sezonuna bir önceki sezonun birinci grubu damga vurdu diyebiliriz.

Geçen sezon 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden ve play off'a kalmış olan Nazilli Belediye ile, play off'u bir puanla ıskalayan İnegöl gruplarında şampiyon oldu bu sezon. Bu yılın finalistlerinden Bursa Nilüfer'in geçtiğimiz yıl grup ikincisi olduğu halde, play off ilk maçında yenilip elendiğini hatırlatmakta fayda var.

Keza, Bayrampaşa da geçtiğimiz sezon play off'u iki puanla ıskalamış olmasının acısını bu yıl finale koşarak çıkardı. Gene bu sene finale yükselen Belediye Bingöl, geçtiğimiz yıl grubunda dokuzuncu sıradaydı.

Aynı zamanda, birinci grup geçtiğimiz sene bu yıl düşen takımların da pek çoğunu bünyesinde barındırıyordu: Diyarbakır Kayapınar, Lüleburgaz ve Arsinspor.

Bu takımlardan Lüleburgaz'ın ironik bir şekilde geçtiğimiz yıl grup üçüncüsü olup play off'a kaldığını, bu yıl da amatöre düştüğünü izledik...

Kısacası, play off finallerinde Bingöl, Bayrampaşa ve Bursa Nilüfer kazanırsa; geçtiğimiz yılın birinci grubu bu yılki beş şampiyonu ve üç küme düşen takımı bünyesinde barındırmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...