2 Mayıs 2012 Çarşamba

Yaş Otuz, Futbolda Yokuz!

13 Mayıs 2008’de, Türkiye Futbol Federasyonu yayınladığı bir bildiriyle Üçüncü Lig’de yaş sınırını otuz olarak belirlediğini; mevcut futbolcuların sözleşmelerinin devamına karar verdiğini fakat yeni sözleşmelerde 24 yaş ve altı şartını getirdiğini ifade etti. Takımlara, 25-30 yaşları arasında sadece altı futbolcu bulundurabilme ve bunların da sadece dördünü müsabaka listesine yazabilme hakkı tanıdı.

Bu kararın yankıları dinmeden, geçtiğimiz yıl benzeri bir yaptırım Bölgesel Amatör Lig’e de sıçradı: Amatör Lig takımlarının 27 yaş üstü sadece dört oyuncuyu esame listesinde bulundurabileceği kararı çıktı. Karara tepkiler çok olduysa da, bir şekilde sümenaltı edilerek yaptırımlar uygulandı.

Verilen tepkilerin nedenleri, ağırlıklı olarak o zamana değin bir şekilde futboldan ekmek kazanmış; hatta ailesini sadece futboldan kazandığı parayla geçindirmiş olan emekçilerin kazanç kapısının bıçakla kesilircesine aniden kesilip; atılması ve bu kararı destekleyecek, bu kararı haklı çıkarabilecek herhangi bir gelişimin yaşanmamasıydı.

(...)
 
röportajlar ve geniş dosya yazısıyla " 3. Lig'de 30 Yaş Sınırı", FutbolExtra Mayıs Sayısı'nda!

not: Aynı sayıda, Bölgesel Amatör Lig'deki il kontenjanına dair kısa bir yazım da var....

1 yorum:

  1. Es gibt viele Methoden, um die normale Potenz wiederherzustellen. Das erste, woran Sie denken müssen, ist, Ihre allgemeine Gesundheit zu verbessern und Stress abzubauen. Dann können Sie hochwertige Pillen wie Levitra https://oesterreichischeapotheke.com/levitra-kaufen-oesterreich/ kaufen und die Behandlungsanweisungen genau befolgen. Sie müssen den Doktor die Dosierungen beraten. Ich bin mir sicher, dass der Effekt sehr schnell eintreten wird.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...