15 Mayıs 2012 Salı

Üçüncü Lig Play Off Eşleşmeleri

Üçüncü Lig'deki play off eşleşmelerine dair bir şeyler karalamak istedim. Eşleşmelerde kim finale daha yakın, kimin şansı daha yüksek biraz irdeleyelim.

http://www.ispartaspor.com.tr/images/TFF_3_Lig_logo.png

1. Grup

* Hacettepe - Gümüşhanespor | 20.05.2012 / 18.00 / Buca Arena

Gümüşhanespor, ilk devreyi 26 puanla orta sıralarda kapatmışken; ikinci devre bambaşka bir hale büründü ve toplam 37 puan toplayarak 63 puanla ligi kapattı. İkinci yarıdaki 18 maçta sadece bir mağlubiyet alarak da inanılmaz bir performans sergiledi. Toplam 16 maçlık bir yenilmezlik serisi yakaladı.

Hacettepe ise dönem dönem yaşadığı ciddi maç kayıplarına mukabil, ilk devrede sergilediği üstün performansı sayesinde play offlara kaldı. Hacettepe'nin en önemli dezavantajı; play off takımlarından sadece Diyarbakır BŞB'yi, o da rakibinin iki kırmızı kart gördüğü maçta, tek maçta yenmiş oluşu. Toplam altı maçta bir galibiyeti ve bir de beraberliği var.

Bu ikilinin ligdeki karşılaşmalarında 2-1 ve 1-0'lık galibiyetlerle Gümüşhane önde.

* Bayrampaşaspor - Diyarbakır BŞB | 21.05.2012 / 18.00 / Buca Arena

"Erken final" olarak nitelendirilebilecek bir maç. İki takım da uzun süre lideri kovaladıktan sonra, anlamsız adledebileceğimiz puan kayıpları yüzünden şampiyonluktan oldular.

İki ekip de toplamda sadece yedi mağlubiyet aldıysa da, Diyarbakır'ın canını Gebze'ye ve Lüleburgaz'a kaybedilen puanlarla, play off ekibindekilere karşı alınamamış galibiyetler yaktı. Bayrampaşa ise orta sıra takımlarına karşı aldığı beraberliklerle zirveden oldu.

Bayrampaşa için lig süreci sancılı geçti: Uzun bir süre "takım" olmaya çalışan İstanbul ekibi, son düzlüğe çıkarken bunu başarmışa benziyordu. Diyarbakır BŞB ise grubun fiziken en iyi kulübü olsa da, son dönemde yaşanan sakatlıklar ve kadro dışı kalan futbolcular play off hesaplarında şaşma yapabilir. Sürprize hazırlıklı olunması gerekiyorsa da, Diyarbakır BŞB benim bu grupta favorim.

İkili arasındaki maçlarda Diyarbakır ilk devrede 1-0 galip gelmişken, ikinci yarı oynanan maç 0-0 bitmişti.

2. Grup

* Kahramanmaraşspor - Keçiörengücü | 20.05.2012 / 18.00 / Manisa 19 Mayıs

Maraş, Keçiörengücü'nden son maçta aldığı 1 puanla play off'a kaldıysa da, lig genelinde orta halli bir tablo çizmişti. Lige kötü başlayarak 8 haftada sadece 2 galibiyet aldıysa da, sonraki beş haftada beş galibiyet birden alarak dişli bir kulüp olacağı izlenimi vermişti.

Maraş, Yalıspor'u yendi ve ikinci devre yenildi; Bingöl'ü yendi ve ikinci devre berabere kaldı; Keçiören'den iki maçta da birer puan aldı. Yenilmemeyi başardığını söylememiz abesle iştigal olmaz.

Keçiörengücü ise zirveye oynayabilecek bir kulüpken garip puan kayıpları yaparak play off'a kaldı. Küme düşme ve play off'u zorlama hattındaki kulüplere mütemadiyen puan(lar) verdi. Son hafta altındaki kulüpler kazansa, yenildiği takdirde play off'a da kalamıyordu. Fizik olarak güçlü ve ligin seviyesinin üstünde bir kulüp olduğu kanaatindeyim. Zira grubun en çok gol atan kulübü de başkent ekibi. Ancak bu maçta ibreler Kahramanmaraş'tan yana.

*Yalıspor - Belediye Bingölspor | 21.05.2012 / 18.00 / Manisa 19 Mayıs

Yalıspor'u Gölcük deplasmanında izlemiş ve beğenmemiştim. İstanbulspor ve Batman Petrolspor'un inanılmaz derecede kötü performansları sayesinde play off hattına tutunmayı başardılar. Az gol atan ve yiyen bir takım, defans yapmayı bildiklerini söyleyebiliriz ancak 90 dakika boyunca sekiz kişiyle defans yaparak şampiyonluğu ne kadar hak edebilirsiniz ki? Düşünün, ligde 2'den fazla gol yediği maçlar 5-0'lık Maraş yenilgisiyle 3-1'lik Kars mağlubiyeti. Play off hattındaki takımların içinde en az gol atan ve en az yiyen 2. kulüp Karadeniz ekibi.

Belediye Bingöl ise en az golü yiyen kulüp. 36 maçta sadece 28 gol yediler (ki bu istatistik aynı zamanda grubun en az gol yemiş ikinci kulübü yapıyor onları) Son dört haftada galibiyet alamadıkları halde rahat bir şekilde play offa kaldılar. Lige Keçiörengücü'nden beş yiyerek başladıkları düşünülürse iyi toparladıklarını söyleyebiliriz.

Bu iki ekibin ligdeki mücadeleleri ilk yarıda 1-1'lik beraberlikle, ikinci yarıda ise 2-1'lik Bingöl galibiyetiyle sonuçlanmış. Dinlenmiş olarak maça çıkacak olan Bingöl Belediyespor'un zorlanmadan kazanacağı kanaatindeyim.

3. Grup

* Bursa Nilüferspor - Sancaktepe Belediyespor | 20.05.2012 / 18.00 / Fethiye İlçe Stadı

Darıca Gençlerbirliği'nin amansız takibine karşın rakibinden dört puan farkla play offa kalabilen Bursa Nilüferspor son üç hafta takımı dinlendirmişe benziyor. Sonuncu Çarşamba'yı 2-0'la geçen Bursa ekibi, Aydınspor ve Pazarspor'a mağlup olmaktan kurtulamadı.

Sancaktepe Belediye ise Nilüferspor'dan iki puan ve iki sıra üstün bir şekilde play off'a kalmıştı. Son dört haftada yaşadığı gergin maçlardan sekiz puan toplayarak son nefeste play off'a kalabilen İstanbul kulübünün bu maçta çok zorlanacağı kanaatindeyim.

Ligde Bursa Nilüfer ilk maçta 3-1 kazandıysa da ikinci maç 1-1 sonlanmış.

* Siirtspor - Tarsus İdmanyurdu | 21.05.2012 / 18.00 / Fethiye İlçe Stadı

Siirtspor rahat giden süreci Beylerbeyi maçındaki taşkınlıkları ve holiganlıklarıyla baltalayarak beş maçlık cezası yüzünden az daha play off'a kalamıyordu. Son dört haftada kazandıkları 8 puanla play off hattına giren Siirt ekibinin grubun dişli kulüplerinden Tarsus karşısında çok da şansı olmaz gibi görünüyor.

Tarsus İdmanyurdu, topladığı 65 puanla üçüncü sıradaki Sancaktepe'ye 6 puan fark atarak play off maçlarının favorisi olduğunu göstermiş durumda. Aldığı 11 mağlubiyeti, 20 galibiyetle dengeleyen ve beraberlik sayısını az tutarak "ya herro ya merro"cu bir anlayışı benimseyen Tarsus'un grubundan rahatça çıkacağını düşünüyorum.

Ligde ilk devrede 4-1, ikinci devrede de 2-0'lık skorlarla Siirt'i geçen Tarsus İdmanyurdu, bu istatistiği play off'a da taşıyabilecek güçte görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...