15 Nisan 2012 Pazar

Gölcükspor: 0 Yalıspor: 1



Bağlantı

* Her şey bir yana, o nasıl bir stat? Ulaşım felaket! Tek tük, küçük tabelalarla stat gösterilmeye çalışılmış... İnternette ayrıntılı bir tarif yok... Zor da olsa bulduk stadı ve İstiklal Marşı'na yetiştik... Hakkını verelim, manzarası çok iyi. Şansıma bulutların rengi de çok güzeldi, hoş bir ambiyansta maç izledik.


* Bugüne dek ya 1. Grup'tan ya da 3. Grup'tan maçlar izlemiştim. 2. Grup'ta ilk izlediğim maç ve şunu gözlemledim; kulüpler çok denk. Mücadele yetenekleri, kapasiteleri, oyun kabiliyetleri... Nitekim iki kulüp de birbirine üstünlük kuramadı. (Tabii bu durum sadece Gölcük-Yalı için geçerli olabilir, 2 hafta sonra İstanbul-Keçiörengücü maçında daha net gözlemleyebilirim)


* Maçtan önce Erdoğan Arıca için saygı duruşunda bulunulacakken Yalıspor futbolcuları orta yuvarlakta galibiyet yemini ettiler. Çok komik bir andı, maçı trollediler...

Bağlantı

* Yalıspor teknik direktörü hemen önümüzdeki yedek kulübesindeydi. Sürekli maça müdahale etti, aşırı agresifti. Zaman zaman tribünlerden "Hoca bir sus da maçı izleyelim ya!" tepkilerini aldıysa da duymadı. Bu tavırlarıyla bende daha önce çok aktif bir futbolculuk hayatı yaşadığı izlenimi bırakmıştı, kontrol ettim ve doğruladım: Karabük, İBB, Sivas, Çaykur Rize gibi kulüplerde oynamış; 2003'te futbolu Sürmenespor'da bırakmış. Son bir not, devre arasında kendisine sataşan taraftara bakıp gülerek soyunma odasına gitmesi çok kışkırtıcı ve ters tepebilecek; centilmenlik dışı bir hareketti. Yakışmadı.


* Yalıspor aldığı galibiyetle play off hattındaki İstanbulspor'la puanını eşitledi. Bu gidişle play off'a kalır gibiler... Gölcük'ün düşme ihtimali de olmadığı için hiçbir şey kaybetmedi gibi görünüyor. (Eğer bu maçı ve devamındaki üç maçı da kazansaydı bir ihtimal play off'a kalırdı...)


* Oyuna gelecek olursak... Maç Yalıspor'un attığı bir golle başladı ancak gol verilmedi. Topun içeriden sekip sekmediği konusunda tam bir görüş beyan edemem ama hakemin sonradan yapacağı işler, "Eğer minicik bir ihtimal bile olsaydı golü verirdi" dedirtti.


* Maç sert başladı, sert de bitti. Gölcük çok gereksiz sertliklere başvurdu, pek hoşuma gitmedi açıkcası. Bir süre sonra hakemin de sertliğe prim vermesiyle Yalıspor'da da dirsekler, bele girmeler başladı... Kör dövüşüne dönüştü maç kısacası.


* Gölcük'te Fatih Çiçek, sert oyununa mukabil attığı isabetsiz paslarla güzel bir tablo çizmedi. Sol bek Kadir Öğe ise ilk yarıda yaptığı hızlı çıkışlarla zaman zaman pozisyon yaratmaya çalıştıysa da Gölcük forvetlerinin çok etkisiz olması bu çabasını boşa çıkardı. Kaptan Murat Soner Başak ise defansta hatasız oynaması bir yana, son on dakikayı da forvette tamamlayarak Türk futbolunda Tayfun Türkmen'den sonra bir joker oyuncusu olabileceği izlenimi yarattı. 1984 doğumlu oyuncu, 1999'dan beri bir sene hariç sadece Gölcükspor forması giymiş...


* Bunların yanı sıra ileri hatta bir şeyler yapmaya çalışan İbrahim Gürel de zaman zaman izleyenleri heyecanlandırdı... Oyuna ikinci yarı giren Mustafa Serkan Demirel ise Gölcük'ün aksayan defansını canlandırdı, kaptan Murat'ın ileri rahatça çıkmasını sağladı. Gölcük defansından Zafer Doğan'ın ise yaptığı ortalar çok iyiydi.


* Yalıspor'da en dikkat çekici oyuncu ise Muhammet Topal'dı. Tek başına rakip defansı sıkça dize getirebilen "10 numara", takım arkadaşlarına pozisyon da yarattı. Yalıspor kalecisi Ali Karadeniz de ender de olsa iyi gelişen Gölcük ataklarında yer tutmayı başardı. Yalıspor orta sahasından Zekeriya Denizer ise attığı şık gol haricinde zaman zaman tehlikeli paslar çıkartmayı başardı.


* Maça dair söylenebilecek çok şey yok... İki takım aşırı denk bir oyun içindeydi, kaybedecek çok şeyleri olduğunu bilerek; ağırlıklı olarak defansif oynamayı tercih ettiler. Fakat iki ekibi de oyun kurma, herhangi bir şekilde oyunda fark yaratma anlamında başarısız bulduğumu ifade etmek isterim. Organize olamayan, kendi kafalarına göre sağa sola koşup sürekli pas isteyen 20 kişi ve bu kalabalıkta bir şeyler yapmaya çalışan iki kaleci vardı sahada.


* Atanalırspor: Yalı'da Zekeriya Denizer topu ayağına aldığı ilk ciddi pozisyonda kaleye bakmadan 30 metreden vurdu, direğe de çarpan top ağlara gitti. Taksiyle on lira falan yazar vurduğu yerle kale arası... (Fotoğraf gol anı)

Bağlantı

* Karsspor 1- Kilimli Bld 1, Altınordu 1 - Trabzon 1461 1, Diyarbakır BŞB 2 - Gümüşhane 0, Kayseri Erciyes 1 - Giresun 0, Pazarspor 0 - Yimpaş Yozgat 0... Bu sezon bu maçın hakeminin yönettiği veya yardımcı kadrosunda olduğu maçlardan Karadeniz ekiplerinin maçları... Yalıspor ilk galibiyeti kazandı hakemden. Ama hakemin ağırlıklı olarak Yalı lehine kararlar verdiğini de belirtmek gerekiyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...