30 Nisan 2012 Pazartesi

Derince Belediyespor: 7 Beyköy Belediyespor: 5







*Son yıllarda bu kadar tuhaf, kırılma anları bu kadar çok, bu kadar gel-gitli bir maç izlememiştim. Bu sezon ilk kez bir BAL maçına gittim. Maç öncesinde maçın önemine binaen az gollü bir maç olabileceğini düşünmüştüm fakat tam tersi oldu. Bunda iki takımın da maç boyunca çok kötü defans yapmalarının etkisi olduğunu söyleyebilirim. Bu iki takım da gerçekten kötü oyunlarıyla beni şaşırttılar.


*İlk yarı, takımların birbirini henüz tartmaya başladıkları dakikalarda Derince adına maçın vasat isimlerinden 5 numara ile kaleci arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu, bu büyük hatayı Bahadır değerlendirdi ve Beyköy 1-0 öne geçti.
*İlk yarı boyunca Derince duran bir iki duran top dışında fazla etkili olamadı.




*İkinci yarıya ise Derince hızlı girdi. 46. dakikada sağdan yapılan ortayı bomboş durumdaki Mehmet Akdemir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-1



*Derince sağdan 7 soldan 11 numara ile çok etliki oldu ikinci yarı. Golün hemen ardından 7 numaranın bir topu da direkten döndü. 70. dakikada Derince golcüsü Samet Deşiş sahneye çıktı: 2-1 
 
Gol anı




*Maç böyle bitti derken 90. dakikada Beyköy hücumunda sağdan yapılan ortaya iki oyuncu yükseldi, seken topa arka direkte bomboş pozisyonda olan Tuna vurdu ve skor 2-2’ye geldi. Bu golden sonra maç yaklaşık 5 dk durdu.



*İlk uzatmanın sonunda tam Beyköy yorulmaya başladı derken Derince tabiri caizse taçtan gol yedi. Uzun taç atışı sonucu seken topu Derinceli oyuncu kendi kalesine gönderdi: 3-2


*Bu andan sonra Derince doldur boşalta geçti. 120. dakikada kazanılan serbest vuruş maçın henüz bitmediğinin habercisiydi ve skor 3-3 oldu...

Gol videosu


*Penaltılarda mükemmel bir performans gösteren Derince kalecisi ilk iki penaltıyı kurtararak Derince Belediyespor’u 3.Lig'e taşıdı.


*Maçın hakemi saha içinde iyi bir maç yönetti. Sert geçen maçta kartlarını kullanmaktan sakındı.Fakat tribünlerde, yedek kulübelerinde olan olaylara müdahale etmemesi eksikliğiydi diyebilirim.


*Sonucun genel bir değerlendirmesini yapacak olursam seneye Derince Belediyespor’un kadrosunun çok büyük bölümünün yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. (Maç boyunca hakemle uğraşan, oyundan çıktıktan sonra tribünleri kışkırtan ve hakemi etkisi altına almaya çalışan Derince gol kralı Samet Deşiş de dahil). Derince Belediyespor tribünlerınden (maç 1-1’e geldiğinde dahi) sahaya yağan maddeler, Derinceli taraftarların da profesyonel bir lige ne kadar amatör kaldıklarının göstergesiydi.


*Maç sırasında gözüme çarpan ilginç bir detay oldu. Skor 3-2 Beyköy lehineyken sakatlanan Beyköy 6 numarası sedyeyle saha kenarına alındı. Bu oyuncu tedavisi bittikten sonra kale arkasından oyuna girmek için hakemden izin istemeye çalıştı. Tam bu sırada yaklaşık 60 metre depar atan takım arkadaşı ‘’Ulan burda oyuna mı girilir!’’ diye kolundan tuttuğu gibi 4. hakemin yanına getirdi. Gerçekten tuhaf bir andı.

Yazı: Ahmet Sakızcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...