4 Nisan 2012 Çarşamba

Metin Hoca Altın Ayını Yaşayamadı

http://www.aydindenge.com.tr/dengem/wp-content/uploads/2012/02/28-02-05.jpg

Metin Altınay, geçtiğimiz hafta Aydınspor 1923'ten ayrıldığını açıkladı ve Ege ekibini teknik direktörsüz bıraktı. Peki Metin Altınay'ı nereden hatırlıyoruz?

Konya İdman Yurdu ile başlayan oyunculuk yolculuğu sırasıyla Boluspor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, İstanbulspor ve Şanlıurfa duraklarında duraksar ve 1996 yılında Urfa formasıyla son bulur.

Teknik direktörlüğe Afyonspor ile atılır, ilk sezonunda son maçta kümede kalır; ikinci sezonunda ligi altıncı sırada bitirir. Sonra Akhisar Belediyespor ve Güngören Belediyespor'da yardımcı antrenörlük görevini üstlenir... 2007-2008 sezonunda ise Yalovaspor'da teknik direktörlük pozisyonunda bulunsa da takımı Üçüncü Lig'den kurtaramaz ve Güngören'e, bu kez teknik direktör olarak, döner. Takımı şampiyon yapıp Bank Asya 1. Lig'e çıkarır, bu sezon başında ise Konya Torku Şekerspor'a gider.

Ancak Konya'da maya tutmaz ve altıncı haftadaki 3-0'lık Tepecik yenilgisi sonunu getirir. O güne değin sadece bir galibiyet ve bir beraberlik alabilen Metin Altınay, haklı olarak görevi bırakacaktır.

Sonrasında Aydınspor 1923'le anlaşır fakat kötü bir başlangıç yaparak ilk maçında Sancaktepe Belediye karşısında 1-0 mağlup olur. O maç da dahil 11 maç takımın başında çıkan Metin Hoca sadece 3 galibiyet ve 4 beraberlik alır; lider Hatay karşısındaki 1-0'lık mağlubiyetle geldiği gibi giden Metin Hoca Aydınspor'dan ayrılır...

Toplamda bu sezon 17 maçta 4 galibiyet ve 5 beraberlik alabilen Metin Altınay, kalan süreçte takım bulur mu bilinmez ama sükseli Güngören yıllarının akabinde böyle bir sene geçirmiş olmak ona yakışmadı...

Son bir not; Metin Hocasız ilk maçında Aydınspor 1923, evinde Beylerbeyi'ni 2-0 gibi net bir skorla mağlup etti.

Ek link: Güngören'i Bank Asya'ya çıkardığı sezona dair Güngören'in Facebook sayfasında yayınlanan ayrıntılı yazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...