19 Nisan 2012 Perşembe

Twitter'ın Bazı Püf Noktaları


Bir ajansta reklam yazarı ve sosyal medya departmanı sorumlusu olarak çalıştığımdan mütevellit, blogda zaman zaman sosyal medyaya dair paylaşımlar yapmak istiyorum.

Ağırlıklı olarak Twitter, Facebook, FriendFeed ve benzeri oluşumlardan ibaret bir mecra gibi görünen "sosyal medya"nın kendi çapında püf noktaları var. Bu yazıda Twitter'ın bazı ayrıntılarına değinmek istiyorum...

* Kilitli Hesaplar

Bir twitter hesabı açtınız ve hesabınızı dış dünyaya kilitlediniz diyelim. Güzel, ancak sizi takip etmeyenlere atacağınız "mention"ları onlar göremeyecek. Böylece kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız ancak. Yapabileceğiniz şey, kilidinizi kaldırmak ve dünyaya açılmak olmalı... Twitter da bunun için yok mu?

* Ana Sayfa

Twitter'ınızın ana sayfasında profilinize ulaşmanızı sağlayacak takipçi ve takip ettiklerinizin sayısını gösteren bir kutucuk ve büyükçe bir akış bandı bulunuyor. Bu akış bandının ilginç bir özelliği var... Mesela, siz X kişisini takip ediyorsunuz ancak Y kişisini takip etmiyorsunuz... X kişisi Y kişisine hitaben bir tweet attığında eğer tweet "@Y bugün de beni ektin..." şeklinde yani mention faktörüyle başlıyor ise siz o tweeti ana sayfanızda göremezsiniz. Ancak ve ancak X'in profilini açıp tweetlerini listelerseniz görebilirsiniz.

* Silik Tweetler

Bir tweet attınız fakat bir gün veya bir saat veya herhangi bir zaman dilimi akabinde bu tweeti sildiniz. Olabilir. Fakat bu tweet'e cevap verme maksatlı atılmış 'mention'lar sizin ilgili sekmenizde kaybolacaktır. Bu, o mention'ların silindiği anlamına gelmiyor. Sadece siz o sekmede göremiyorsunuz.

1 yorum:

  1. Evde ve internette çalışmak her yaştan itaatkar! Uzun zamandır bu https://topbrokers.com/tr/uk-forex-brokers sitesinden kazanç hakkında bilgi kullanıyorum ve bu bilginin sadece bana değil, bana çok yardımcı olduğunu belirtmek gerekir, bu yüzden devam edin ve sadece devam edin

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...