8 Nisan 2012 Pazar

Gebzespor: 3 Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor: 1


* Gebzespor maçın ilk on beş dakikasında üstünlük kurdu, sonra bu üstünlüğü kaybetti ve ikinci devre tekrar yakaladı. Yakalayış o yakalayış!


* Gebzespor'un onurlu mücadelesini desteklerim ama bu hakeme onay vermemi de kimse beklemesin. Dakika yirmide, sarıyla geçiştirilebilecek bir pozisyonda Diyarbakır kalecisine kırmızıyı verdi. İkinci devrede maç 0-0'ken verdiği tartışmalı penaltıyla Gebze'yi öne geçirdi. Penaltı pozisyonu benim önümdeki kalede olmadı ama neden "tartışmalı" diyorum: Birincisi, uzun bir süre bekledi ve Gebzeli futbolcuların bağrışmalarının akabinde penaltıyı verdi. İkincisi, penaltı verilebilecek Diyarbakır BŞB pozisyonuna sonradan "es" verdi.


** Hakemin kırmızı kart verdiği pozisyon **

* Hakeme rağmen iki takım da bir şeyler yapmaya çalıştı. Diyarbakır'ı ofansif anlamda çok ama çok kötü buldum, bunun bir nedeni de kırmızı kart gören kalecinin yerine kaleci sokarken forveti oyundan almaları olabilir tabii ki ancak maç 3-0 olduktan sonra sergiledikleri ya herro ya merro futbolu ise başarılı sayılırdı.


* Gebzespor'da Halim Demirok, Diyarbakır'da ise Kamil İçer defansif anlamda hatasıza yakın oynadılar. Bu oyuncular oyuna direkt etki etmekte zorlansalar da, top onların bölgesine geldiğinde görevlerini yapmayı başardılar. Kamil'in ileride yaptığı bindirmelerden sonra dönüşlerde zorlandığını da not düşelim.


* Gebzespor penaltıyla öne geçti, maç bir süre 1-0'ın sallantısında gitti. Beş oyuncuyla atak yaparken üçüyle ceza alanına girebilen mor beyazlılar peş peşe kaleciden dönen topları neticesinde son bir vuruşla golü buldular...


** Penaltı anı: Gebzeli futbolcuların endişesi gayet net **



* Ancak rahatlayamadılar. Maç 2-0'ken Diyarbakır önce frikikte topu direğe nişanladı; dönen topu Kamil içeri sokmaya çalışırken Gebzeli defans oyuncusu röveşata ile topu uzaklaştırdı...


** 2. golün sevinci **

* Dönen top da Diyarbakır kalesinde gol oldu! Topu kapan Gebzeli futbolcu süratli bir çıkış yaptı, kaleciyle karşı karşıya şık bir vuruşla farkı 3'e çıkardı.

** 3. golün sevinci **

* 3-1'e de, 2-0'daki pozisyon benzeri bir pozisyonla skoru taşıdı Diyarbakır: Frikikte içeri ortalanan topu Hakan Akman yerde yatarken yaptığı kafa vuruşuyla ağlara yolladı. Ki bu oyuncu maçın başından beri rakip defansı yıpratan yegane Diyarbakır futbolcusuydu.


* Sonrasında Gebze daha da bastırdıysa da skor değişmedi.


* Gebzespor'a geçen hafta bir diğer 26 numara (Habip Tok) gol atmıştı. Bu hafta da gol atan Hakan'ın sırt numarası 26'ydı. Sanırım Gebzespor'un 26 numaralara karşı da bir taktik geliştirmesi gerekecek.


* Genel olarak bakarsak, Gebzespor ilk yarı çok ezbere oynarken aşırı top kaybı yaptı. Sağa bakıp sola pas atarken soldaki adamı ıskalamayı çok başardılar. Diyarbakır ise maçın başında gördüğü kırmızı kart nedeniyle oyuna adapte olamadı. İkinci yarı Gebze biraz daha sakin oynayınca -hakemin rüzgarını da arkalarına alarak- golleri peş peşe dizdiler.


* İki haftada altı gol atıp sadece üç puan almak. Garip.


* Diyarbakır BŞB Üçüncü Lig'in en centilmen takımıydı (bkz: CentilmenLig uygulaması) Ligde 31 maçtır gördükleri beşinci kırmızı karttı bugün gördükleri. Daha da güzeli, son gördüğü kırmızı kartı 14 aralıkta görmüş olmaları. Dört aydır kart görmeyen takımı 20. dakikada harcadılar.

Bağlantı

* Turhan Özyazanlar yönetiminde ikinci mağlubiyeti aldı Diyarbakır. Gebze ise ikinci devredeki beşinci galibiyetini alarak kümede kalma yolunda uzun bir mesafe kat etti.


* Gebzespor taraftarını tebrik etmek lazım. Yenileceğinden emin de olsalar tribüne gelip doksan dakika bağırmayı başarıyorlar.


* Herkesin kavga dövüş kıyameti kopardığı bir ortamda maçın son dakikalarını sarmaş dolaş izleyen Gebzeli ve Diyarbakırlı futbolcular güzel bir tablo oluşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...