27 Nisan 2012 Cuma

Derince Belediyespor - Beyköy Belediyespor {maç öncesi}

* 3.Lige terfi maçında Kocaeli temsilcisi Derince Belediyespor ile Düzce temsilcisi Beyköy Belediyespor karşı karşıya geliyor.

* Derince Belediyespor BAL 11.Grubu 50 puanla şampiyon olarak tamamlayarak gelmiş.Topladığı 50 puanın 31’ini iç sahada almış(10 galibiyet 1 beraberlik)

* Derince, 35 golle en az gol atan BAL şampiyonu. Bu 35 golün 10’unu Samet Deşiş kaydetmiş.Gol yollarında bi sıkıntı yaşadıkları aşikar. Kalesinde ise 12 gol görmüş.

* Derince Bld.yi son 2 sezondur eski Düzcespor futbolcusu Fadıl Kurt çalıştırıyor.Fadıl Kurt’un da zaten 2 yıldır teknik direktörlük yaptığını belirtelim.Derince Belediyespor geçen yıl Fadıl Kurt yönetiminde çıktığı iki Beyköy Bld maçını da kaybetmiş. Derince’nin kadrosunda geçen yıl Beyköy’de oynayan 2 Düzceli bulunuyor. Arif ve Cebrail.Bu açıdan da ilginç bir maç izleyeceğiz gibi duruyor.

* Beyköy Belediyespor ise BAL 13.grubu sürpriz bir şekilde Bartınspor’a ikili averajda üstünlük sağlayarak şampiyon olarak tamamladı. Zonguldak Kömür, Kozlu, Bartın gibi nispeten büyük bütçeli takımların arasından sıyrılmayı başarabilmiş.

* Beyköy, oynadığı 22 maçta 44 puan almış. Bu puanların 25’ini iç sahada 19’unu dışarıda toplamış. Bu maçlarda toplam 41 gol atıp 27 gol yemiş; ki Beyköy en fazla gol yiyen BAL şampiyonu. Ayrıca en düşük averaja sahip BAL şampiyonu olduğunu da belirelim. Beyköy’ün attığı 41 golün 12 sini Ahmet Şen kaydetmiş, 10 gol atan Erol Eren’i ise devre arasında Bartınspor’a satmışlar.

* Beyköy Belediyespor’u 2. yarı göreve gelen Nedim Akbulut’la birlikte müthiş bir ivme yakalamış. Sezonun 2.yarısında 8 galibiyet 1 beraberlik almışlar. Üstelik takım 19. haftada 6.sıradayken 22. haftada şampiyon olmayı başarabilmiş.

* Göze çarpan bir diğer detay da; Beyköy Bld.nin oynadığı 22 maçta tam 16 kırmızı kart çıkmış. Bunların 7 tanesi Beyköy Belediyespor’a. Ayrıca sezon boyunca gördüğü 67 sarı kart, Beyköy’ün ne kadar sert oynayan ve agresif bir takım olduğunu bize gösteriyor.

* Sürpriz şampiyon Beyköy Belediyespor ile son yıllarda BAL play-off’larından dönen tecrübeli Derince Belediyespor maçının az gollü, sert geçmeye aday bir maç olabileceğini söylersek yanlış konuşuş olmayız heralde.

* Maçın hakemi Özgür Sepin, İzmir Bölgesi'nden. Bu sezon ağırlıklı olarak 2. Lig'de as hakemlik ve Bank Asya 1. Lig'de dördüncü hakemlik görevini üstlenmiş. Geçtiğimiz yıl 2. Lig Play Off Müsabakaları'nda penaltılarla Sakaryaspor'un 6-5 kazandığı Sakarya-Bugsaş maçını yönetmiş. Gergin geçtiği tahmin edilebilecek maçta sekiz sarı kart çıkarmış. (Bunların beşi Sakarya'ya)


BAL Play Off Final Maçı

Derince Belediyespor - Beyköy Belediyespor

14.30 | Bağlum Belediye Stadı

29.04.2012


Yazar: Ahmet Sakızcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...