3 Mayıs 2012 Perşembe

Alanya'nın Rovanşı

http://asivemavidemirspor.files.wordpress.com/2012/02/alanyaspor-taraftarlar-derneginden-takimlarina-sartli-destek-12.jpg?w=479

Haftasonu, ilk devrede aşırı olaylı geçen Alanya-Kızılcahamam maçının rovanş maçı var. Alanya maçında neler olmuştu, o dönemki kaleci Erhan Kuşkapan anlatmıştı:

"Dün Alanya'da hava güzeldi zemin güzeldi taraftarlarımız arasında atkı değişmeler olsun; dostluk rüzgarları esiyordu. Maç başlayınca hakem iki taraf lehine de çok hatalı kararlar verdi tüm maç boyunca iki takım da bu yönetimden memnun olmadı ama insandır hakem de hata yapabilir. Biz de her maç kusursuz oynamıyoruz. 1-0 öne geçtikten sonra, seyirci hakem ve bizim üzerimizde baskı kurmak için bir çaba harcadı bu da normaldir. Kendi takımını desteklemek için rakibe küfür etmek ülkemizde yaygın bi anlayış. İlk golden sonra golümüzü atan Üstün, formasını yönetici bi abimize söz verdiği hatta malzemeciye de "Formayı vereceğim yedek forma getirin kulübeye" diye söylemesine karşın formayı o tribüne atınca Alanya seyircisi inanılmaz tepki verdi. Bir pozisyonda kaleye gelen bir şutun ardından sıradan bir takla attım, sen de biliyosun her maç yaptığım basit şeyler bunlar. Seyirci buna da anlaşılmayacak şekilde bayağı tepki gösterdi. Sonra rakibimiz 2-1 öne geçti statta yine dostluk rüzgarları esmeye başladı. Yani dost olmak için mağlup mu olmamız lazım?

Neyse o ara orta sahada bir arkadaş sakatlandı. Rakip sol bek Serkan Abi topu taca attı; onu da çok severim Ankaralı kendisi. Bunda da problem yok, fair play. Biz taç kullansak topu tekrar rakibe atacaktık ama hakem daha önce oyunu durdurduğunu söyledi ve hava atışıyla oyunu başlattı. Oyun kuralları hakemlere der ki; top kimdeyse hava atışında topu ona verin.. Topu benim takım arkadaşlarım aldı, hücum yaptı ve gol attık maç bitti. Sonrasında k
avga gürültü küfür... Maça gelen seyircilere çok zevkli bir maç izlettiğimize inandığım maçta stattan zor çıktık. Olay bu... Alanyaspor ve Kızılcahamamspor takımları arasında bir gerginlik yaşanıyor şu an ama unutmasınlar ki futbol dostluktur kardeşliktir. Bir maç biter bir diğeri başlar. İki takımın da 1 puana razı olması ve bu dostluğun bozulmaması tarafındayım." (Röportajın tamamı için tıklayınız)

Ancak o günden bugüne çok şey değişti. Düşünün: TFF kurulunda Kızılcahamam Başkanı Sayın Zeynep Bekçe ile Alanyaspor Başkanı Sayın Hasan Çavuşoğlu birlikte görev alıyorlar. Taraftarlara düşen de, bu dostluk ortamına eşlik etmeleridir diye düşünmekteyim nacizane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...