5 Şubat 2012 Pazar

Bayrampaşa: 0 Diyarbakır Belediyespor: 0


* Maç sözde seyircisiz, stadın çevresi Bayrampaşalı dolu. Gönül isterdi ki Diyarbakırlıları da davet etmiş olsunlar, hep birlikte izlesinler... Meşale şov ayrı, onun yeri başka.



* İlk atak birinci dakikada oldu. Diyarbakır'da Ömer Deniz sol kanattan götürdüğü ve bir şekilde tekrar önünde kalan topu ceza alanına paralel şekilde ittiriverdi; Hakan Akman gelişine vurdu ve top auta gitti. Buna cevaben Bayrampaşa atağı bir dakika sonra gerçekleşti. Özkan Yılmaz'ın boşta kalan topa uzaktan vuruşu yukarıdan auta gitti...


* Maç hızlı şekilde başlayınca iki tarafın da atak oynayacağı belli oldu. Bayrampaşa daha önce izlediğim Van ve Keçiören maçlarının aksine net bir oyun sergiliyor; topa hakim olmaya odaklı hamleler yapıyordu. Diyarbakır Belediye ise çakılı oynayan Bayrampaşa defansını kontraataklarla geçmeyi planlıyordu. (Bunda zaman zaman çok başarılı oldular)


* Bayrampaşa atakları genelde Diyarbakır defansının "son hamle"leriyle kesik yedi. Deplasman ekibinde defansta bilhassa Kamil İçer uzun boyunun da etkisiyle her hava topunu kendi lehlerine çevirdi. Bire birlerde de hatasız tamamladı maçı.


* Diyarbakır maçın özellikle ilk periyodunda ani ataklarla gol aradı. Orta saha dengesi diye bir şey olmadığı için genelde topu geriden alan rakip defansa kadar gidiyordu. Bu pozisyonlarda Bayrampaşa şu anlamda çok başarılı oldu: Bir anda defansta çoğalabildiler.


* Tuğrul Göksel, çok koşuyor ama boş koşuyor. İlk yarı hem defansa hem forvete yardım etmek için uğraşırken eline aldığı tüm topları kaptırdı. İkinci yarı yetmiş beşten sonra oyundan düştü zaten. Seksen dörtte de oyundan alındı. (Protokoldeki bir beyefendi de o oyundan çıkarken "Lan biz mi çok biliyoruz bu mu hiç oynamayı bilmiyor?" dedi. Sanırım ikisi de aynı kapıya çıkıyor...)


* İlk yarı Bayrampaşa kanatlardan, Diyarbakır kontraataktan gol kovalarken ikinci yarı iki takım da genel olarak kanatları kullandı. Bayrampaşa'da İlker Cihan sık sık bindirmeler yaptıysa da ya ortaları etkisizdi ya da son vuruş yapacak adam yoktu. Diyarbakır Belediye'de ise Muhammet Savaşçı çok baskılı ve hırslı oynadı.


* Diyarbakır Belediye'de Hakan Akman'ı çok methediyorlardı internette. Tüm maç etkisiz gözüktü. Birkaç güzel pas attıysa da bal yapamayan arı imajını aşamadı maalesef.


* Diyarbakır Belediye şu ana dek üçüncü ligde izlediğim takımlar arasında (Keçiören Sportif, Vanspor, Kastamonuspor, Bayrampaşa) fizik olarak en güçlü takımdı. Birincisi, yere çok zor düşüyorlar düşünce bile topa müdahale etmeye devam ediyorlar. İkincisi asla hakemle muhattap olmuyorlar. Toplarını oynuyorlar. Bayrampaşa'da ise ilerleme vardı. Sanırım teknik direktör değişimi işe yaramış. Oyuncular çok konsantre görünüyordu...


* Bülent Korkmaz ekolü: Diyarbakır Belediye'li Emrah Çalışlar. (Saçlar ve oyun tarzı -çirkeflik olmaksızın-)


* Turhan Hoca'yı neden seviyorum: Maçtan önce beni basın tribününde görünce yanıma geldiğinde ilk sözü "Ceketini çıkarmışsın üşümeyesin?" olduğu için.


* Maçın hakemi Ali Terzioğlu iyi bir hakem. Maçta kendisini unutturdu. Kendisini unutturan hakem iyidir. Sadece, pozisyonların çok fazla içindeydi. İkinci yarıda kritik bir Bayrampaşa atağında bir pas ona çarpıp Diyarbakırlı oyuncunun önünde kaldı. Bunun dışında verilse de olur verilmese de olur niteliğinde iki takımın da birer penaltısını hiç etti.



* Bayrampaşa'nın kadın ve çocuk taraftarları bir saniye bile susmadı. "Dişi kartallar", "kanaryacı hanımlar" falan iyi hoş da; üçüncü ligde organize tezahürat edebilen kadın taraftarlar var... Iskalamamak lazım.


* Maçın akılda kalan bazı atakları:


- 26. dakikada Diyarbakır adına Yusuf Yağmur geriden atılan topa iyi hakim oldu, tüm yarı sahayı kat etti ve çarprazdan kaleyi gören noktadan iyi vurdu, kaleci çeldi. Bir diğer Diyarbakırlı oyuncunun önünde kalan topu Bayrampaşa defansı can-ı siperane bir şekilde kornere attı.


- 30. dakikada Bayrampaşalı futbolcu 15 metreden iyi vurdu; direğin dibinden auta çıktı.


- 35. dakikada gene Bayrampaşa, bu kez Onur Aydın'la geldi. Onur güzel bir vuruş yapmasına karşın top direkte patladı; ceza alanına dönen topa Özkan Yılmaz vuramadı ve Diyarbakır defansı topu uzaklaştırdı.


- 37. dakikada Diyarbakır Belediye kaptanı Mansur Çalar ani bir atakta kaleciyle karşı karşıya kaldı; topu çok sert bir vuruşla havaya dikti.


- 44. dakikada gene Mansur Çalar, benzeri bire bir pozisyonda topu bir kez daha havaya dikiyordu...


- 2. yarının ilk tehlikeli atağı Muhammet Savaşçı'dan (Diyarbakır Belediye) geldi. Muhammet ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu uzak köşeye aşırtmak isterken direğin üstünden auta yolladı.


- Bundan hemen iki dakika sonrasında Abdullah Topkara ile atak sırası Bayrampaşa'daydı. Abdullah'ın sağ çarprazdan vuruşu kaleci Abdulaziz Demircan tarafından kurtarıldı.


- 66. dakikada Emrah Çalışlar ani bir bindirmeyle rakibi eksiltti ve Muhammet Savaşçı'ya pasını verdi. Muhammet'in ceza alanına yaptığı etkili ortada takım arkadaşı zamanlama hatası yapınca top herkesin bakışları arasında auta çıktı.


- Karşılıklı iki atakta Samet Yüksel (Bayrampaşa) ve Muhammet Savaşçı (Diyarbakır BLD) gole ulaşamadı.


- Son saniyede, serbest vuruştan gelen topu Diyarbakırlı futbolcu auta çıkmadan kafasıyla ceza alanına indirdi, birkaç saniye boşta kalan topu kendi takım arkadaşları tamamlayamadı; Bayrampaşalı topçular uzaklaştırdı ve maç bitti.



Netice olarak, Hacettepe ve Sandıklı Belediye'nin kaybettiği haftada iki takım için de çok büyük bir kayıp olarak nitelendirilebilir havaya uçan iki puan. İkili averajda Diyarbakır Belediye böylece rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Ancak onun da kaybı büyük. Bayrampaşa için vakit çok geç olmadan takımda reform yapılmalı derim. Diyarbakır Belediye ise bu saatten sonra play offu çok ıskalayacak gibi görünmüyor. Ama puan saçmamakta fayda var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...