17 Şubat 2012 Cuma

Belediye Vanspor - Keçiören Sportif {maç öncesi}

* Maç, Belediye Vanspor'un talebiyle Vefa Stadı'na alınmış.

* İki takımın da puan hesabı yaptığı bir gerçek. Ancak birisi kümede kalmak için, birisi play offa kalmak için puan hesaplarına girişti. Keçiören Sportif sondan ikinci sırada, 16 puanda. Mevcut küme düşme hattından kurtulma sınırı an itibariyle 22 puan. Tabii, daha on dört hafta var... Belediye Vanspor ise maç fazlasıyla dokuzuncu sırada. Puanı 35. Mevcut play off hattına dahil olması için taban puanı 38 olmalı. Gene şimdilik, bu hafta için konuşuyorum...

* Belediye Vanspor'dan bu atağı kimse beklemiyordu, sanırım kendileri de: Son üç maçta, dokuz tam puan kaldırdılar. Üstelik 6 gol atıp sadece bir gol yediler. (Bu süreçteki Manavgat Evrenseki maçını blogda yazmıştım) Bunda birkaç etmen var, gözlemleyebildiğim kadarını not edeyim:

- "Surf yerim gol yemem!": Öncelikle, ligin en az gol yiyen takımlarından birisi (22 gol) 1990 doğumlu kalecileri Zülfikar'ın bunda payı çok büyük.

- "Bize her yer deplasman!": Vanspor'un iç saha komedisine Sporx'te değinmiştim. İç saha maçlarını sürekli farklı statlarda oynamalarından kelli, deplasman canavarı olup çıktılar. Deplasmandaki son dört maçlarının üçünü kazanmalarını başka türlü açıklayamıyoruz.

- "Uyum süreci": Bir takım, eksik bölgesine nasıl transfer yapmalıdır; bu transferler uyum sürecini nasıl atlatmalıdır. Küme atlarsa, üniversitede spor yöneticiliği bölümünün ders kitaplarına mutlaka 2011-2012 sezonunun bu yarısındaki Vanspor eklenmeli...

* Keçiören Sportif, hoca değişikliğiyle galibiyet aldı almasına (Hacettepe: 0 Keçiören Sportif: 2) ama lider İnegöl'e yenilmekten kurtulamadı. Ancak fikstür olarak şanslı gibi gözüküyorlar: Küme düşme hattındaki üç takımla da (evet sonuncu Sebat da dahil) kendi evlerinde oynayacaklar. Bunların dışında, deplasman karnesinde bir galibiyet, beş beraberlik ve beş mağlubiyeti olan bir takım olarak dış saha maçlarındaki beraberliklerini de birkaç galibiyete çevirirse kümede kalması mucize olmaz.

* Vanspor adına önemli bir eksik: Yaser Hacımustafaoğlu. Hacettepe maçında gördüğü saçma sapan iki sarı kartla takımını bu maçta yalnız bırakacak. Teknik, süratli ve boş alan yaratan ama tembel bir oyuncu olduğunu defalarca yazmıştım. Hanesine sorumsuzluğu da ekledik, tam oldu.

*"İki takımın da üç puana ŞİDDETLE ihtiyacı varsa o maç berabere biter" tezim bir kez daha kendisini kanıtlayacak mı acaba?

* Maçın hakemi Bilal Kunt, Kastamonu bölgesinden. TFF'nin, ligde rakip olan takımlara birbirinin bölgesinden hakem yollama özelliği de baydı artık. Son 3. Lig maçı 8 Şubat 2012'deki Ümraniye-Akçaabat Sebat maçı. O maçı baz alırsak (2 sarı 1 kırmızı) çok kart göstermeyip, sertliğe prim mi veriyor diye aklımıza soru işareti takılmıyor değil... Pazar günü göreceğiz bakalım...


TFF 3. Lig Birinci Grup
25. Hafta Müsabakası
Belediye Vanspor - Keçiören Sportif AŞ
19.02.2012
13.30 | Vefa Stadyumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...