8 Şubat 2012 Çarşamba

Belediye Vanspor: 2 - Manavgat Evrenseki Spor: 0


* Vanspor haftalar sonra "evinde" kazandı.

* Maçta ilk yarıda Manavgat Evrenseki ataklarını Van defansı hep son hamleyle engellerken; Vanspor daha çok kanatlardan atak yapmaya ve oyunu yavaşlatıp kontrol altına almaya çalıştı.


* Yaser Hacımustafaoğlu: Çok teknik, çok yetenekli ama üşengeç.

* Vanspor transferleri uyum sürecini atlatmış gibi. Bilhassa defanstaki İhsan Mert fırtına gibiydi. Doksan dakikayı hatasız tamamladı.


* Dünya gözüyle Umut Kekilli'nin gol attığını da gördük, nihayet.

* Şaka bir yana, maç sonrası "Çok tekniksin, nokta paslar atabiliyorsun ama pozisyonlara çok girmiyorsun. Son vuruşların zayıf?" dediğim Umut, Alman aksanıyla "Sakatım ben ya..." dedi. Dudağını büktü. Üzüldüm ben de. İyileşir umarım bir an önce.

* Manavgat ileri uçta çok etkiliydi. Cengiz Tunçer ve Tunahan Bilgin rakip defansı çok yıpratıyor. Manavgat defansında ise Gökhan Yılmaz çok iyi oynadı. Top geçti adam geçmedi.



* Vanspor sık sık geriden atılan toplarla defansı yardı. Ancak Manavgatlılar kademeye çok iyi girdi.

* İkinci devre ilk devreye göre daha yavaştı. Vanspor'un istediği oldu diyebiliriz. Takımlar defansif sisteme ağırlık verdi. Ancak Manavgat çok baskın oynamaya başlayınca Vansporlular da silkindiler.

* Defanstan Gökhan Yılmaz bile sık sık gol bulmak için ileri çıktı. "Ya herro ya merro" dediler, risk aldılar; yirmi - yirmi beş metreden ikinci golü yediler.

* Golden sonra golü atan Habip çok daha aktif oynadı.

* Golden sonra Manavgat atakları da daha fazla gelişti.

* Hakem sertliğe fazlasıyla prim verdi. Oyunun akışını çok kesmedi; bir yerde güzel, bir yerde kötü. Ama iki takım da çok çok nadiren hakemle dalaştı. Yani bu yönetim onların da işine geldi diyebiliriz.

* Vanspor'un mecburi oyuncu değişiklikleri Manavgat'ın daha çok atak yapmasına neden oldu. Şöyle ki; zeminin kötü oluşu nedeniyle ufak sakatlıklar geçiren Umut, Habip ve Yaser oyundan alınınca Van atak yapamadı -haliyle-. Manavgat da top kontrolünü ele geçirince birkaç kez gole yaklaştı. Ancak Vanspor'un kalecisi mükemmele yakın bir maç çıkarttı.

* Vanspor play offa?


* Az sayıda ama çok bağıran Vanspor taraftarı da maçtaydı. Futbolcuların taraftarın bağırmasıyla mutlu olduğunu gözlemlediğimi söyleyebilirim...

* Maçın önemli atakları:

- 1. dakika: Maçın ilk atağı Manavgat Evrenseki'den Rıdvan Aykan'dan geldi. Rıdvan'ın ceza alanının az içinden yaptığı vuruşu Vanspor'un 1990 doğumlu kalecisi çok şık bir kurtarışla kornere çeldi.


- 2. dakika: Atağa karşılık gecikmedi. Ev sahibi taraf Vanspor adına Baran Basut geriden atılan topla defansın arkasına sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşu auta gitti.


- 6. dakika: Umut Kekilli'nin pasında Baran Basut topu kontrol edemedi, etseydi kaleciyle karşı karşıya kalacaktı.

- 6. dakika: Manavgat ekibi organize geldi, karambol vuruşta top üst direkten auta çıktı.


- 15. dakika: Gökhan Yılmaz'ın ortasında Birol Yiğit topu kontrol etti ve Tunahan Bilgin'e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top auta gidince Manavgat Evrenseki öne geçme fırsatını tepti.

- 17. dakika: Sağ kanattan yapılan ortada Tayfur Emre Yılmaz ve Tunahan Bilgin'in anlaşmazlığı, Manavgat'ı bir kez daha golden ediyordu...

- 20. dakika: İhsan Mert'in pasında Umut Kekilli topu düzeltip kaleye bakmadan vurdu, çok şık bir gole imza attı.



- 32. dakika: Cengiz Tunçer'in yukarıya attığı pasta orta gelmeyince net bir pozisyona girme imkanını kaçırdı konuk ekip.


- 43. dakika: Cengiz Tunçer defansın arkasına çok hızlı sarktı, açılan kalecinin yanından topu ağlara yolladı. Gole sevinmek için taraftarına koşarken Vansporlu futbolcu topu çizgiden çeldi.

- 44. dakika: Baran Basut tek başına kaleye doğru ilerlerken Manavgatlı oyuncu iki bacağıyla rakibini kenetledi, yere düştüler. Vansporlu futbolcuların faul beklediği pozisyona hakem devam dedi.

- 62. dakika: Habip Tok peş peşe birkaç çalım atıp açısını düzeltti, 20 metreden vurdu; yerden seken top kalecinin üzerinden ağlara gitti ve ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı.



- 68. dakika: Çok güzel bir ortada arka direkte bomboş kalan Ferhat Güçlü, farkı bire indirebilecek vuruşu yukarıdan saha dışına yolladı.

- 80. dakika: Oyuna sonradan girmiş olan Cihat Can Yiğit net bir fırsattan yararlanamayınca farkı üçe çıkaramadı Vanspor.

- 83. dakika: Sol taraftan Ferhat Güçlü çok iyi vurdu, Vanspor kalecisi çatala giden topu tokatladı. Oyun alanına dönen topu kale dibinde Manavgatlı futbolcu kafa vuruşuyla topu auta yolladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...