24 Şubat 2012 Cuma

TFF 3. Lig 3. Grup Düşme Hattı

http://www.ispartaspor.com.tr/images/TFF_3_Lig_logo.png

Düşme hattı yazı serimizde Birinci ve İkinci Grup'a dair yazılarımızı ilgili grup isimlerine tıklayarak okuyabilirsiniz. Sırada, Üçüncü Grup var. "Küme düşme hattı" ile "play off hattı" arasında sadece on altı puan fark olması ilginç! Bu durum, yarışın bir hayli ateşli süreceğine mi işaret; yoksa düşen herkese yazık olacağına mı, anlamak zor.

Son sıradaki Çarşambaspor'un 19 puanı var. Şimdiye kadar üç kez galibiyet alabilmiş. Durumu gerçekten üzücü. Hele hele kalan on üç maçında "küme düşme hattı" diye tabir ettiğimiz son dörtten sadece iki takımla maçı olduğu düşünülürse Çarşamba'nın kurtuluşu mucizelere kaldı diyebiliriz. Ancak, gruptaki en ağır mağlubiyetlerini (5-1) aldıkları Sancaktepe Belediyespor'un kaderini belirleme şansları var. İkinci bir Beykoz - Oyak Renault maçı izleyebiliriz. Tesadüfe bakın ki, bu maç da ligin son maçı!

Bir üstlerindeki Diyarbakır Kayapınar ise 1995 - 1996 sezonundan bu yana üçüncü kademe liglerde mücadele ediyor. Artık revizyon yaşama dönemi gelmiş gibi görünüyor. Düşme hattında, puan alması gereken rakiplerine karşı galip gelebildiğini görüyoruz (Afyon'u 2-0, Erzurum BŞB'yi ve Ankara Demir'i 1-0 yenmiş) Bu durum, 22 puanda oluşuyla ve düşme sıralamasında sayılan dört takımla maçının kaldığı bilgisiyle birleşince Diyarbakır ekibi için hiçbir şeyin bitmediğini öngörmek zor değil. Ama asıl soru şu: Kümede kalmalılar mı?

Afyonkarahisarspor ise 23 puan toplayabilmiş. Ancak kalan maçları oldukça zorlu. Hele hele şu önümüzdeki bir aylık maç periyodu hep üst sıra takımlarıyla. Sonra bir Ankara Demir maçı var ki; bence iki takımdan hangisinin KESİN düşeceğini kararlaştırabileceğimiz netlikte bir müsabaka olacak (21.03.2012) O maçtan sonra kannımca galibiyet çıkartabileceği pek maçı yok Afyon ekibinin. Dardanel maçı bir ihtimal, bir de ligin sonlarına doğru Diyarbakır Kayapınar maçı var. Afyon için geçmiş olsun demek de çok erken, Ankara Demir maçıyla her şey netleşecek görünüyor; dediğim gibi...

Ankara Demirspor! Küme düşme hattının en tepesinde, bir üst basamağa bir puan; bir alt basamağa üç puan uzaklıkta. Bir ayağı BAL'da bir ayağı Üçüncü Lig'de diyebiliriz. Kendi kaderlerini kesinlikle kendileri belirleyecekler. Gelecek ay içinde Darıca Gençlerbirliği (şu an 27 puanda) ve Afyonkarahisarspor ile peş peşe oynayacakları maçlar onların durumunu netleştirir. Afyon ve Darıca için çok zorlu bir rakip olacakları su götürmez bir gerçek... (ilk yarıda Darıca'ya 1-0, Afyon'a 2-1 yenilmişler) Dahası, geride kalan maçlarında Erzurum ve Çarşamba Belediye gibi -nispeten kolay- iki maçlarının daha oluşu fikstür bazında son dört içinde en avantajlı takım haline sokuyor başkentin köklü ekibini.

Senarist Birol Güven'in yönetiminden olaylı bir şekilde istifa ettiği Darıca Gençlerbirliği ise bir puanlık bir avantajla sondan beşinci sırada. Ankara Demir ve Dardanel ile peş peşe oynayacağı maçlar haricinde bir tek son bir ayda Diyarbakır Kayapınar ile maçı var. Geri kalan maçlarda, son haftaya kadar süreceği öngörülebilen play off yarışında rakiplerine ne kadar engel olmak istediğiyle doğru orantılı olarak başarılı olacaktır.

Onun bir üstündeki Erzurum Belediye ve onun da üstündeki Dardanel'in 28 puanı var. Son üç maçından iki galibiyet çıkarabilen Erzurum ve beraberliğe abona (10 beraberlik) Dardanel'in gidişlerini aynı süreçte götürmesi halinde çok da kritik eşiğe girmeyeceği kanaatindeyim. Yine de, Erzurum'un kader maçlarını geride bırakmış ve hala tam olarak düşme hattından sıyrılamamış oluşunu hesaba katarsak hiçbir şeyin garantisi yokmuş gibi görünüyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...