23 Şubat 2012 Perşembe

TFF 3. Lig 2. Grup Düşme Hattı



Dün itibariyle başladığımız düşme hattı yazı serimizi 2. Grup ile devam ettirelim dedik. Ancak, biraz sıkıntı var.

Öncelikle dünkü yazıda da görebileceğiniz üzere, Birinci Grup'ta düşme hattı çok net. Sadece bir takım muallakta. Dört takım, o "bir takım" olmak için oynuyor. Ama İkinci Grup'a göz attığımızda bu durumu göremiyoruz:

Sonuncu Erganispor'un 12 puanı var. Paçayı kurtarması en zor gözüken adaylardan birisi o. Hele hele son maçında küme düşme hattının bir diğer takımlarından Karsspor'a 8-0 gibi bir skorla mağlup olmuşken... Kurtulma şansı var mı, var. Üstündeki üç takımla da maçı var. Ama o üç maçta alacağı (?) dokuz puana ek olarak üst sıralardaki takımlarla (Nazilli, Batman, Keçiörengücü, İstanbulspor) yapacağı dört maçtan da puan/puanlar çıkarmalı ki bir mucizeye imza atabilsin... Ki bu hesabı yaparken orta sıradaki takımlarla (ki aslında sizin de göreceğiniz üzere 'orta sıra' diye pek bir şey yok) yapacağı maçlardan en az bir puan alacağını farz etmeliyiz!

Onun bir üstünde yer alan Oyak Renault, 19 puanda. İlginç bir takım aslında Oyak Renault. Geçtiğimiz sezon son maçta küme düşen Beykoz 1908'e yenilmese play off oynayacaktı. Bu sezon sondan ikinci sırada... Futbol bu! Oyak Renault'un fikstürü biraz zorlu. Ağırlıklı olarak üst sıra kulüpleriyle oynayacak olan Bursa ekibinin kaderini 26-24 puan arasındaki Arsin, Kilimli ve Orhangazi ile yapacağı maçlar belirleyecek. Küme düşme hattındaki iki kulüple (Ergani ve Kepez) yapacağı maçlardan da galip ayrılırsa kim tutar Renault'u!

Sondan üçüncü sırada yer alan Kepez Belediyespor 22 puan toplamış. Beraberlik seven bir görüntüsü var (10 beraberliği var) ya da daha net aktarırsak en azından puan almayı başarıyor gibi görünüyor. Bu ayrıntı da topladığı puanla birleştirildiğinde Kepez'i küme düşmeme mücadelesinin en kuvvetli ekiplerinden birisi haline getiriyor. Fikstürüne göz attığımızda Kars, Ergani, Arsin, Kilimli Belediye, Orhangazi gibi küme düşmeme mücadelesi içindeki beş takımla maçı olduğunu görebiliyoruz. Ancak, kritik olan nokta da şu: Nazilli, Bingöl,Keçiörengücü, İstanbulspor, Kahramanmaraş gibi çok dişli beş takımla da maçı var... İşleri zor görünüyor, hı?

Orhangazi ise Kepez'den bir puan ve bir beraberlik fazlasıyla bir üst sırasında yer alıyor. Özellikle son maçlarında Bingöl ve Keçiörengücü gibi iki ekipten birer puan çıkarttığına bakarsak 25 puanla kendisini rahat hisseden kulüplerin korkması gereken en ideal düşme adayı takım olduğu sonucunu çıkartabiliriz. Kalan maçlarının sekizi küme düşme korkusu yaşayan kulüplerle olduğu için kendi kaderini kendisi belirleyecek desek abesle iştigal olmaz. Bu maçlardan Maltepe, Küçükçekmece ve Kars maçlarından çıkartacağı puanlarla sadece kendisini kurtarmakla kalmayıp kimin düşeceğini de büyük ölçüde belirleyecek gibi duruyor.

Kilimli Belediyespor küme düşme hattının "son" takımı. Ancak en son galibiyetini 20 Kasım 2011'de Oyak Renault'dan almış. Bu durumda da Küçükçekmece, Kars, Ergani, Oyak Renault, Kepez Belediyespor ve Arsin maçları onun düşüp düşmeyeceğini belirleyecek maçlar haline geliyor.

25 puanlı üç kulübe (Kars - Maltepe - Küçükçekmece) baktığımızda en avantajlısı sıfırdan takım kurmuş olan Kars gibi görünüyor. Son dört maçtan on iki tam puan çıkartarak alt sıraları bir hayli karıştıran kulüp kalan maçlarında üst sıra ekiplerine diş geçiremese bile küme düşme hattındaki Kepez, Arsin, Orhangazi, Maltepe ve Küçükçekmece maçlarından çıkartacağı puan(lar) grubun kaderini büyük ölçüde çizeceğe benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...