4 Şubat 2012 Cumartesi

Bayrampaşa - Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor {maç öncesi}

* Büyük ihtimalle TFF 3. Lig 1. Grup'ta play offa kalacak takımlardan birini kesinleştirecek olan maçtır. Şimdi diyeceksiniz ki, "Vay efendim, 2. 3. 4. ve 5. play off oynayacak! Nasıl böyle emin olursun?" Şöyle: 6. sıradaki Menemen Belediyespor ile 3. ve 4. sırayı paylaşan Bayrampaşa ile DİSKİ arasındaki puan farkı 5. Menemen Belediye, bu hafta sondan beşinci Ümraniye ile oynayacak. Bu maçta herhangi bir taraf kaybederse aradaki puan farkı ikiye düşebilir Menemen ile. Ayrıca, gücünün denk olduğu bir takımı yenemiyorsan veya ondan puan çıkartamıyorsan play offa da kalma bir zahmet.

* İki takım da 37 puanda. Bir üstlerindeki Hacettepe (ki o bu hafta derbide Keçiören'le mücadele edecek) 38 puanda.

* DİSKİ teknik direktörlüğe Turhan Özyazanlar getirildiğinden beri hiçbir maçı kaybetmedi. Elazığ Belediyespor (4-0), Menemen Belediyespor (2-1), Akçaabat Sebatspor (2-0) ve Kırıkhanspor (3-2) maçlarından on iki tam puan alarak zirvede yerini sağlamlaştırdı. Turhan Hoca için son dönemlerin en iyi başlangıcını yaptı desek yeridir.

* Aynı periyotta Bayrampaşa ise Hacettepe ile 0-0 berabere kaldı, Keçiören Sportif'i 90+3'te bulduğu golle 1-0 mağlup etti, lider İnegöl'e 4-0 mağlup oldu ve Vanspor'u 88. dakikada penaltıdan bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Yani, aynı süreçte yedi puan topladı.

* DİSKİ'de gol yollarında pek sıkıntı yok gibi görünüyor. Dahası, 1-0 geri düştükleri Kırıkhan maçında 3-1 öne geçebildikleri için stresle baş etme konusunda da çok sıkıntıları olmadığı ortada. Bayrampaşa'da ise yanılmıyorsam 5'ten fazla forvet oyuncusu var fakat gol yollarında hep bir sıkıntı içindeler. Benim de izlediğim Keçiören ve Vanspor maçlarında pozisyona girme konusunda hiç sorun yaşamıyorlardı ama bilhassa Van maçında kaleciden de kaynaklı, çok gol kaçırdılar.

* DİSKİ transferde çok hareketli değildi. Turhan Hoca'nın sezon başında çalıştırdığı Eyüp'ten gelen üç futbolcu haricinde alt yapıdan da iki futbolcuyu bünyelerine katarak transferi kapattılar.

* Bayrampaşa ise teknik direktör değişikliğine gitti. Bir önceki sene Ünyespor'u (Bayrampaşa ile aynı grupta yer alıyordu) play offla üst lige taşıyan, ligi de bilen bir hocayı getirdiler. (Bülent Demirkanlı) Bayrampaşa'nın yeni transferlerinden Ziya'yı ise Vanspor maçında izlemiştim. Serinkanlı, topa ve kendine hakim bir görüntüsü vardı. Eren hakkında bir noktaya değinmekte fayda var. Vanspor maçından sonra aradığım Keçiören Sportif kulüp müdürü Eren hakkında ilginç bir şey söyledi.

"Bizde bütün sezon yattı, gol makinesi diye almıştık, traş makinesi çıktı. Sezonun son maçında Bayrampaşa'ya karşı bir oynadı, bir oynadı, biz de çok şaşırdık!"

(ki şahidim, o maçta en hırslı oynayanlardan birisi Eren'di)

* Bayrampaşa'ya şans getirme ihtimalim çok büyük. Hatta Tribün Dergi'de birkaç Bayrampaşalı arkadaş daha çok maçlarına gelmem konusunda psikolojik baskı da yapmıyor değil :)

* Maçın yardımcı hakemlerinden birisi kadın. Bölgesel Amatör Lig gibi zorlu bir kategoride çok fazla maçta yardımcılık yapmış olan Dilek Özdemir. Maçın birinci hakemi gibi Balıkesir bölgesinden.

* Bir de, son not, maç seyircisiz. Ama bilenler bilir, stadın konumu pek de seyircisiz maça elverişli değil. Bir adım uzağında apartmanlar vesaire var. Daha önceki bir seyircisiz maçlarında yaptıkları meşale şov dillerden düşmedi...

* "Maç Öncesi" tahminlerimde daha önce Kocaeli-Urfa, Vanspor-Bayrampaşa maçlarının alt; Eyüp-Fethiye maçının üst biteceğini bilmiştim. Bu maçın da üst biteceği kanaatindeyim.


TFF 3. Lig Birinci Grup
22. Hafta Müsabakası
Bayrampaşaspor - Diyarbakır Belediye Spor
05.02.2012
13.30 | Bayrampaşa Çetin Emeç Stadyumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...