30 Ocak 2012 Pazartesi

Belediye Vanspor: 0 Bayrampaşa: 1


* Vefa amatörden puan alarak çıkma peşinde koşmak kadar; zihinlerde yer ederek yükselmeyi de düşünmeli bence. Maç Vefa Stadı'nda ama bölge halkı "Karagümrük Stadı" demeden bilmiyor yeri...


* Stada geldiğimde her yer kardı ve Bayrampaşa taraftarları ellerinde devasa yürütgeçlerle karı temizliyordu. Maçtan sonra konuştuğum Keçiören Sportif kulüp müdürü Abdurrahman Şahin, "Eee..." dedi, "...taraftar da olmasa üçüncü lig kulüpleri napar acaba?"



* Maça güçlü başlayan taraf, diye bir şey olmadı. İki taraf da sanki çok denk gibiydi. Fiziksel olarak Vanspor'un üstünlüğü barizdi ama top iletimi ve pozisyon konusunda Bayrampaşalılar baskın çıktı.



* Bayrampaşa'da Abdullah Topkara ve Sinan Osmanoğlu maçın ilk periyodunda sık sık geriden bindirmeler yaparak tehlike yarattılar.



* Vanspor'da ise bu süreçte dikkat çeken oyuncu Yaser Hacımustafaoğlu'ydu. Sahadaki en teknik oyuncu oydu diyebilirim.


* İleri hatta Bayrampaşa adına Onur Aydın'ın çok iyi yer tuttuğunu da gözlemledim. Peki neden gol atamadılar? Vanspor'un 1990 doğumlu kalecisi Muammer Yıldırım yüzünden tabii!


* Muammer, maçta sadece ilk yirmi - yirmi beş dakikada değil; kırk beş dakika boyunca çok iyi yer tuttu. Pozisyonları iyi süzdü; birebirlerde hatasızdı. İki kez timing hatası yaptı ama maçın bütününe baktığımızda göz ardı edilebilecek hatalardı.


* Bayrampaşa ve Van forvetlerinin başlıca sıkıntısı son vuruşlardı. Ya son pası yapamadıkları için son vuruşu yapamadılar ya da cılız vuruşlar yaptılar. Ayaklarını nedense korkak alıştırmışlar...


* Bayrampaşa ilk ciddi gol pozisyonunu 36. dakikada buldu: Frikikte gelen topu kale dibinde tamamlamak isterken auta attılar.


* İkinci yarı ise farklı bir Bayrampaşa vardı. İkinci kırk beş dakikanın rahat, kırk üç dakikası Van yarı sahasında geçmiştir. Bunda belki de ağırlaşan sahanın ve kötü hava şartlarının da etkisi vardır, bilemem...


* Üç kez saha çizgilerini çizmek için oyun durduruldu mesela...


* Bayrampaşa için önemli sayılabilecek bir not: Çok gerginler. Kenar kulübesi üç kez hakemle kavga etti. Futbolcuları aşırı gergindi. Oyuna sonradan giren Keçiören Sportif'ten transferleri Eren tekme tokat kavgaya girişti... Ne gereği var?


* İkinci yarı için göze çarpan bazı Bayrampaşalı oyuncular da şunlardı: Topları iyi taşıyabilen Ziya Alkurt, göbekte başarılı frenler yapan ve topu elinden geldiğince dağıtan Tuğrul Göksel ve orta sahanın dinamosu Oğuz Küçük.


* Penaltı gibi penaltıydı.


* Vansporlu oyuncu elini niye topa uzattı acaba?


* Penaltıdan önce ofsayttan bir gol bulmuş olan Vanspor için maç tam anlamıyla tersine dönüverdi. Bayrampaşa adına Sinan Osmanoğlu soğukkanlı bir şekilde gole çevirirken; dürüst olayım hakkı beraberlik olan bir maç için Vanspor'un da çok üzüleceğini sanmıyorum. Hemen hemen elli dakikası senin kale çizginde oynanan bir maçı da kazanma zaten. Ama haklarını da verelim, o kadar atak yediler; bir kez olsun oyunu çirkinleştirmediler.




* Bayrampaşa taraftarı gene muhteşemdi. Hele iki takımı da tribüne çağırmaları...


* İki takımın kadrosu da bir üst lig için çok yetersiz. Bayrampaşa skorlara kanmayıp kadrosunu derinleştirmeli. Takımda yedi forvet varken nasıl son vuruşlar bu kadar kötü olur anlamak mümkün değil. Vanspor ise fiziki olarak ligi kaldırabilecek seviyede ama bu ligde çok sürprizler gördük, dikkat edip puanları cömertçe saçmamalarında fayda var derim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...