15 Ocak 2012 Pazar

Eyüpspor: 2 - Fethiyespor: 2

Bağlantı

* Eyüp - Ünye maçında görüp beğendiğim "Çıkarın bizi buradan" pankartı bu maçta Eyüp Stadı'nda yoktu. Ligden çıkma ümidi kalmadığı için mi acep?


* Takımlar ısınmış ve soyunma odasına gitmişken, beklemediğim bir şey oldu ve önce Fethiye, sonra Eyüp birbiri için tezahürat yaptı. Sonra Fethiyeliler Göztepelilere küfretti, Eyüplüler de Sarıyer'e. Birbirlerinin küfürlerini de alkışladılar. Futbolcular tekrar sahaya çıktığında iki takımı tribünlere çağırdılar, iki takım iki tribüne de gitti. Özlemiştik böyle şeyler görmeyi...


* İlk ciddi tehlike ikinci dakikada Fethiye cephesinden geldi. 17 numaralı Selim'i biraz aşan top kaleci Murat Şahin'e kadar gitti ama Murat kolay tutabileceği bu topu bacaklarının arasından geçmesini engelleyemedi fakat sonra düzgünce tuttu.

*Birinci devrenin ilk çeyreğinde taraflar, pozisyon kovalamaktan ziyade sahada ayakta kalmaya ve pas yapmaya çalıştılar. Eyüp golü atabileceği en iyi dakikada attı; tribünde ben, sahada rakip iyice uyuşmuş ve uyuklamaya başlamışken defansa sızıp orta - gol kombinasyonuyla öne geçtiler.


* Birkaç dakika sonra, kaleye on beş metre uzaktan gelişine yapıştırdıkları topta kaleciyi kapattığı köşeden avlayarak farkı ikiye çıkarmayı da bildiler.


* İlk yarı uzatmalarında hakem önce ikiye bir pozisyonda serbest vuruş ve kırmızı kart verebileceği müdahaleyi pas geçti sonra bire birde penaltı verilebilecek pozisyonu görmezlikten geldi. İlk devre de 2-0 bitti böylece...


* İkinci yarı başladığında beklenmedik bir şey oldu ve ilk yarıda sahada varlık gösteremeyen Fethiyesporlular ani bir atakta (henüz 46. dakikada) ilk vuruşta direğe takılıp sonra kaleci Murat Şahin'in bakışları arasında topu filelere yolladılar.


* İkinci devrede tamamen Fethiyespor ataklarını izledik. Eyüp'ün sağ kanatı yol geçen hanı gibi olunca, tehlikeler de arttı haliyle. Nadiren Eyüpspor atakları geliştiğinde ya İsa ya da Halil Çelik topa çok basıp çalım sevdasına girdiğinden dolayı olumlu neticelenmedi pozisyonlar...



* Ancak Fethiyesporlular çok kolay çalım atıp çok rahatça kale dibine giriyorlardı. Gol bağıra bağıra "Geliyorum" dedi ve seksen ikinci dakikada maç 2-2'ye geldi. Sonrası itirazlar, itirazlar...


Bağlantı



* Asıl maç ise, o dakikadan sonra başladı. 82 dakika boyunca izleyemediğimiz kadar çok pozisyon izledik her iki kalede de ama iki tarafın da bitirici adamları eksikti, toplar filelere kavuşamadı.



* İsa Kaykun gibi Bank Asya'dan otuz adam sayarsın di mi Güntekin?

Bağlantı

* Fethiyespor kaptanı Abdullah Apak, Guti'nin hık demiş burnundan düşmüşü. Saç stili, oyun tarzı, toplara yükselişi... Her şeyi aynı.


* 2-2'den sonraki slogan: "Hakem şaşırma tur atarsın sahada"



*Etkisiz forvetlere bel bağlayıp, her fırsatta endüstriyel futboldan yakınan Ali Cansun'u yedek bırakmak? Hımm, ok, by.


* Eyüp'ün 58 numarası Ali Tuna Tanyıldız sahada herkes tertemiz formayla gezerken baştan aşağı çamurlanmıştı. Hayır, aşırı hırslı mıydı yoksa rakibi mi çok zorladı adamı?


* Murat Şahin güven vermiyor. Ama stoper gibi kaleci, o ayrı.


* Fethiye'nin taraftarları, Bozbaykuşlardan hallice. Merdivenlerden inme çıkma falan yaptılar. Futbol izlemek için gelen adamın hali başka oluyor, sempatiktiler. Bir önceki gün doksan dakika Spor Bakanı'na yağcılık çeken Göztepe'ye sövmeleri de gözümde değerlendirdi adamları. (Atkıları da çok şekilliydi ha!)


*Velhasıl-ı kelam, Eyüpspor galibiyet hasretini 7 haftaya çıkarttı. Fethiye ise yenilmezlik serisini sürdürdü. İki takım birbirini üzmedi.


* Eyüpspor'da gollerden sonra sahadaki (M.Şahin hariç) on futbolcunun tek vücut oluşu efsane olur. Transferlerden sonra "takım" olmuşlar.

1 yorum:

  1. Selamlar. Dünkü maçı izlemiş Fethiyeli olarak güzel bir blog olmuş. Taraftarlarımıza yazdığınız güzel sözler için teşekkür ederiz. 2 otobüs taraftar 900 km yol çekti, bir o kadar da İstanbul'da kalan Fethiyeliler aramızdaydı.

    Dünkü maçta ilk yarı futbol ne kadar kötüyse ikinci yarı bir o kadar da iyiydi. Fethiyespor 2 tane kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Murat Şahin'e takıldı, 90+2'de ise ceza sahası dışından sağ çaprazdan kalecisiyi geçip boş kaleye atamadığımız pozisyon da vardı. 2. golümüz ofsaytmıydı bilemiyoruz, ters kale arkasındaydık bir de ilk yarı penaltı pozisyonunu da uzak olduğumuz için emin değiliz.

    Gözgöz ile olayımız farklı. Fetgiye'ye sözüm ona maç izlemeye gelip esnafa zarar veren taraftarlara Fethiyeliler unutamayacakları bir ders vermiş, hatta bazı Gözgözlüler denize bile atılmıştı. O günden beri Göz-Göz ve Tatangalarla aramız kötü, Karşıyaka ile iyidir. Bu olaydan sonraki ilk Göztepe maçında karşı takım taraftarları sahaya can simidi atıp iyi bir gönderme yapmışlardı.

    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=418213

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...