22 Ocak 2012 Pazar

Kocaelispor: 0 Şanlıurfaspor: 2


* Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup 17. hafta müsabakası biraz garipti.

Kocaelispor burada, Kocaeli nerede?

* Maçın başından, son düdüğüne kadar topa ağırlıklı olarak hakim olan, çalımlar olsun derin paslar olsun oyunu güzelleştirmeye çalışan taraf ligde sondan ikinci sıradaki Kocaelispor'ken, lider Şanlıurfa genel olarak defansa çekilmiş; kontraataklarla çoğalmaya çalışan bir izlenim içindeydi.



* Kocaelispor ilk ciddi atağını yaptığında yirmi beşinci dakikaydı. Kaptan Korhan İşeri, kaleciyle çarprazdan karşı karşıya kaldıysa da topu yan ağlara gönderdi. Bu dakikaya kadar Urfa'nın tüm atakları ya auta çıkıyordu, ya da kornere.



* Şanlıurfaspor ataklarında hep aynı sahneleri gördük: Ya Ahmet Güven topu taşımaya çalıştı ya da İzzet Kaya kendisini defansa unutturup ani bir parlama yapmaya girişti.



* Son beş dakikaya girdiğimizde ise, Urfaspor atak yapabileceğinin yeni farkına varmış gibi tüm oyuncularıyla hücuma yüklendi. Tam ilk yarı berabere bitecekti ki, peş peşe geçiştirilmiş üç dört ataktan sonra Koray Avcı defansın arasına sızdı, ceza alanında iki çalım attıktan sonra topu kalecinin sağından kalenin üst ağlarına yolladı. Dakikalar 44'ü gösteriyordu...



* İkinci yarı, Urfa gene defansif oynuyor fakat Kocaeli bu kez hücumda daha etkili oluyordu. Koray Avcı'nın tatlı-sert değil, direkt sert müdahaleleri yan hakemden "olur" alınca bu kez diğer oyuncular da onun gibi oynamaya başlıyordu. Kocaelispor'un ikinci yarının ilk çeyreğinde iki serbest vuruşu, bir de penaltısı verilmedi.


* Şanlıurfaspor ikinci yarı da ilk yarının benzeri şekilde, nadiren atak yaptı. Yaptığı ataklarda ya kale dibinde topu havaya dikti ya da korner kazandı.


* Bir an öyle bir şekil aldı ki, Kocaeli tribünlerinden "Lidere bak lidere!" sesleri yükseldi. Haklılardı, Şanlıurfaspor yedi - sekiz dakika boyunca geri pas yapmıştı...



* 88. dakikada hücumda çoğaldıkları pozisyonda golü buldu Şanlıurfaspor.

* Kalan dakikalarda Kocaelispor çok bastırdı, bir topu da direkten döndü ama gol atmayı başaramadı...



* Kocaelisporlu çocuklar o kadar hırslılar ki, bazılarının top kayıplarından sonra kendilerini yumrukladığını gördüm. Kelimeler boğazıma takıldı... Ben Kocaelili değilim, ailem dört sene önce Kocaeli'ye taşındı. Toplasanız altı ay yaşamamışımdır henüz Kocaeli'de. Ama stada girdiğimde kalbim sıkışıyor... Acaba bu durumun sorumluları gece rahat uyuyabiliyor mu?




*Ligin en çok gol atan üçüncü takımı, üç kez topu kale dibinde havaya dikti. Ben bu maçı izleyen bir yetkili olsam, oyuncuların veya yönetimin bahis şirketlerindeki hesaplarını inceletirdim. Bugüne kadar alt biten maçı olmayan Kocaelispor karşısında biri 44, biri de 88 olmak üzere sadece iki gol atan bir takım kim ne derse desin dikkat çekicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...