6 Şubat 2012 Pazartesi

İstanbul'un Efendisi İstanbulspor


*fotoğraf: Ligin ikinci devresindeki Maltepespor maçından / İstanbulspor Facebook Sayfası


İstanbulspor'un birisi Spor Toto 3. Lig, birisi Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden aynı isimli iki takımı olduğunu artık bilmeyen çok az kişi kalmıştır sanırım. Peki bu iki "ayrı" kulübün ortak noktası nedir?

Spor Toto 3. Lig'deki İstanbulspor şu an dördüncü sırada. Çarşamba günü Küçükçekmece ile derbi mücadelesi verip, play off hattına girmeye çalışacak. Bugüne kadarki derbilerde ne yaptı?

Maltepespor - İstanbulspor: Ligin ikinci maçında Maltepe ile karşılaşan İstanbulspor rakibin stoperi Ramazan Salmanlı'nın kendi kalesine attığı iki golle 2-0 üstünlük sağladı; Maltepe 62. ve 63. dakikalarda bulduğu iki golle skoru 2-2'ye getirse de Arif Güner'in golüyle grubun ilk derbisinden galip ayrılan İstanbulspor oluyordu.

Küçükçekmece-İstanbulspor: Küçükçekmece'nin 53. dakikada kurduğu üstünlüğü iki dakika sonra bozan İstanbulspor, karşılaşmada başka gol atılamadığı için maçtan 1-1'lik skor ile bir puanı çıkartıyordu.

İstanbulspor - Maltepespor: Ligin ikinci yarısında kozlarını paylaşan iki İstanbul ekibinde gülen taraf gene İstanbulspor oluyordu. İki Ali'nin (Işık & Yıldırım) attığı gollerle maçtan 2-0'la galip ayrılıyordu İstanbulspor...

Bölgesel Amatör Lig'deki İstanbulspor da dördüncü sırada. Play off konusunda henüz fırsat kaçırmış değilken, derbilerdeki istatiği de üçüncü ligdeki İstanbulspor'dan pek farklı değil... Üstelik aynı gün o da derbide Avcılar Belediyespor ile mücadele edecek!

İstanbulspor - Beykozspor 1908: İstanbulspor maçta Ali Mumcu'nun 67. dakikada attığı golle kurduğu üstünlüğü 90 dakikaya yaydı ve ligin açılış maçında üç puanı cebine koydu. (Ali Mumcu'nun Beykoz ile olan gol mücadelesine dair daha önce bir haber yazmıştım bu blogda)

Avcılar Belediyespor - İstanbulspor: Ali Mumcu'nun iki gol attığı maçı farkı bire indiren Avcılar Belediyespor'a iki gol daha atarak bitiren İstanbulspor maçtan 4-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılmıştı.

İstanbulspor - Büyükçekmecespor: Maçı ilk yarıda attığı iki golle üstünlüğünü sürdürürken gördüğü kırmızı kart ile zora sokan İstanbulspor, 10 kişi kalır kalmaz gol de yemesine karşın 2-1'lik skorla bir kez daha İstanbul derbilerinde yüz güldürmüştü.

İstanbulspor - Feriköyspor: 71. dakikasında kırmızı kart gördüğü maçta yine de kontrolü elden bırakmayan İstanbulspor gol bulamadığı için 0-0 ile bir puana talim olmuştu...

Beykozspor 1908 - İstanbulspor: İlk maçtakine benzer şekilde ligin ikinci devresinin açılış maçında 61. dakikada Fazlı Ayan'ın ayağından bulduğu golle 1-0 olsun bizim olsun diyen İstanbulspor derbilerde kayıpsız gidişatını sürdürmüştü.

İki takımın tek ortak yönü derbiler değil

İki İstanbulspor da "hırçın". Bölgesel Amatör Lig'deki İstanbulspor 13 maçta beş kırmızı kart görmüşken; Üçüncü Lig'deki İstanbulspor da 21 maçta tam on kırmızı kart görerek hep lanse edilen "beyefendi kulüp" imajıyla tezat bir hale büründü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...