14 Mart 2012 Çarşamba

Zonguldakspor ve "Final Maçı Sendromu"

http://www.canhaber.com/images/haberler/zonguldakspor_tarih_oldu.jpg

BAL'da mücadele eden Zonguldakspor'a dair, Uğur Terzili dönemin kısa bilançosuna Terzi istifa edince değinmiştik. Korkulan tablo gerçekleşmedi ve Uğur Terzi'den boşalan koltuğa oturan Kasım Gündüz takımı düzlüğe çıkarttı ve istikrarı -şimdilik- oturttu. Şimdilik beş maçtan üç beraberlik ve iki galibiyet kopartarak bir anda Üçüncü Lig hayallerini yeşertti Kasım Gündüz.

Göreve geldiğinde "Kazanmayı hatırlamamız lazım" açıklamasını yapan Kasım Hoca bunun fazlasını başaracağa benziyor. 2003'te yaşanan Türk Telekom faciasıyla hasıl olan "final maçı sendromu" neticesinde üç puanlık bir farkla amatör kümeye 2008'de düşen Zonguldak'ta bugün oynanan Düzcespor maçında alınan farklı galibiyet (3-0) sadece kalan maçlar için ümit vermekle kalmıyor; sendromu aşma yolunda da bir adım anlamına geliyor!

Hatırlarsanız; 2002-2003 sezonunda TFF 2. Lig'de son haftaya lider Türk Telekom'un bir puan gerisinde ikinci sırada giren Zonguldakspor ligin final maçını altı hafta kendi sahasında lider Türk Telekom'la oynamış ve 2-1 yenilmişti. O maça değin Zonguldakspor lider ve Türk Telekom beş puan farkla ikinciydi. 2-1'in avantajıyla kalan maçlarda beş galibiyet ve bir beraberlik alan Türk Telekom ipi göğüslüyor, bir puanlık farkla hüsran payı da Zonguldak'a düşüyordu.

Bunun çok değil, beş sene sonrasında Üçüncü Lig'de sondan ikinci haftada Beylerbeyi deplasmanında (bu sene de transfer ettiği) Kaan Demircan'ın golüyle öne geçse de 3-2'lik mağlubiyeti engelleyemeyen İşçi Milli Takımı, bir sonraki hafta galip gelmesine karşın Lüleburgaz'a olan üç puanlık farkla amatör kümeye düşmenin hüznünü yaşıyordu...

Düzcespor bugünkü maçı kazansaydı bir maç eksiği olmasına karşın liderlik koltuğuna oturacaktı. Onlar için aşırı önem taşıyan maçta baştan sona üstün bir oyun sergileyerek üç farklı skorla sahadan galip ayrılan ve böylece lider Sultangazi Spor ile farkı beşe indiren Zonguldak şimdi gözünü Bartın'a dikti.

BAL 13. Grup'ta birkaç gün öncesine kadar 38 puanla lider konumda olan Bartınspor ise, müsabaka listesinde yazılı olmayan bir oyuncuyu oynattığı için üç puan silme cezasına çarptırılacak; neticede 35 puan ve 18 averajla 4. sıraya düşecek.

6. sıradaki Zonguldakspor, pazar günü Bartın deplasmanından kilit üç puanla dönerse bitime üç hafta kala tekrardan play off iddiasına girecek.

http://www.sporx.com/img/2011/12/29/zonguldak2.jpg

Zonguldakspor kalan maçları:

Bartın (D)
Belediye Safranbolu Spor
Tuna Spor (D) Bağlantı

Bartınspor kalan maçları:

Zonguldak Kömürspor
İstanbul Beylikdüzüspor (D)
Düzcespor

5 yorum:

  1. Beylerbeyi-zonguldaspor maçı gözde sezonumda gittiğim maçlardandır, demin baktım 3 gol 80.dakikadan sonra olmuş. baya tempolu 10 dakika geçirmişiz. Golleri de eklemek istedim , ilk golü 12.dakikada penaltıdan Kaan Demircan atmış, sonra Beylerbeyi 37'de Mustafa Kocabey, 80'de Ahmet İnal ve 88'de Sertaç Ergan ile 3-1 öne geçiyor. Dakika 90'da Mustafa Öztürk Zonguldak'ın 2.golünü kaydediyor. Anladığım kadarıyla ve sanırım biraz da hatırlar gibiyim o maçla beylerbeyi şampiyonluğu garantiliyor. Biraz tff hafriyatı yaptım.
    ve bir soru zonguldakspor, zonguldakkömürspor, fenerspor, demir madencilik dilaverspor falan kim hangisi ne aklım karıştı. bu konuda kısa bir bilgilendirme yaparsan sevinirim. beylerbeyi ile aynı grupta iken radyo ile canlı yayın yaptıklarını falan hatırladım, tabi hangi zonguldak takımı bu bahsettiğim şaşırdım, ama zonguldaklıların futbol kültürüne hep bir sempatim olmuştur. umarım aydınlatırsın belirsiz noktaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaov, döktürmüşsün :) Pazar günü maça geleceksen (ki konuştuğumuzda geleceğini söylemiştin, yanılmıyorsam) maçta (tabii ki devre arasında! :) ) veya maç çıkışı bu Zonguldak meselesini netleştirebilirim sanırım :)

      Sil
  2. virüslerle savaşıyorum dün akşamdan beri. muzaffer olabilirsem bu savaşta gitmek niyetindeyim maça. bakalım hayat....

    YanıtlaSil
  3. Takipteyiz...
    Zonguldakspor Bartın'a 2-0 yenilerek Playoff ihtimalini kaybetmiş. gergin bir maç olmuş, zonguldak 3 Bartın 1 kırmızı kart görmüş. Zonguldak'tan gelen taraftarlardan [valilik tarafından alınan karar sonucu] sadece 250 tanesi tribüne alınmış. diğerleri yolda durdurularak bekletilmiş. seyircisiz derbiler, kotalı tribünler, garip zamanlarda yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kota olayı yıllardır var ama. Bartın'ın yaptığı üçkağıtçılık. Bu sezon hiçbir maça kota koymayan takım bir anda üç otobüs gelecek olan takıma kotayı dayıyor. Aferin.

      Bu arada benim aklımda ilk yarı skoru kalmış. 0-0'ı oradan uydurmuşum meğerse.

      Sil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...