23 Mart 2012 Cuma

Kırıkkale Yükselişine Kastamonu İvmesi

http://www.kirikkaleaktuel.com/upload/resimler/haber/1060.jpg

Türkiye'nin Birinci Lig'e yükselen ilk ilçe takımı olan ve aynı zamanda Üçüncü Lig'den İkinci Lig'e yükselene kadar geçirdiği sekiz sezonda iç sahasında yenilmeyerek hala geçilmemiş bir rekora imza atan MKE Kırıkkale, çarşamba maçlarında aldığı galibiyetle bu sezondaki en farklı galibiyetine imza attı.

Halen Üçüncü Lig Birinci Grup'ta mücadele eden MKE Kırıkkale, sezona transfer yasağıyla girmiş, zor günler geçirmişti. 12 maçlık galip gelememe sürecini ise üç hafta önce sonlandıran Kırıkkale'de bu haftaki Kastamonu galibiyetiyle yüzler gülmeye başladı.

Son dört haftada küme düşme hattındaki Gebze ve Lüleburgaz'la 0-0 berabere kalan, Sandıklı Belediyespor'u ise tek golle geçen Kırıkkale'nin Kastamonu karşısındaki galibiyeti ise şüphesiz sükseli bir skor. Bundan önceki, son sıradaki Akçaabat Sebat'a ve ilk devredeki Kastamonuspor maçında aldığı 3-0'lık galibiyeti; kendi sahasında Kastamonu'ya karşı aldığı 4-0'lık galibiyetle aştı.

İlk devrede deplasmanda oynadığı Kastamonuspor maçı öncesi rakip takımın dokuz futbolcusu gıda zehirlenmesi yaşamış, cuma gecesini hastanede tamamlamış olmasına karşın pazar günü maça çıkartılan hasta futbolcularla Kastamonu 3-0 yenilmişti. Kulüp içinden bazı kaynaklara göre maç öncesi Kastamonu başkanının teknik heyete ve futbolculara "Maç iddaa listesinde, mutlaka maça çıkmalıyız" inadı üç puana mâl olmuştu.

Ancak ikinci yarıdaki Kastamonu maçıyla olaylar farklı bir boyuta taşındı. Kastamonuspor, pazar günü oynadığı maçta 90. dakikada kendi kalesindeki penaltıyı kurtarmış; dönen topta ev sahibi Bayrampaşa'ya gol atmış ve 1-1'le bir puan çıkartmıştı. Gol sonrası formasını çıkartarak sevinen Uğur Keskin'e ve çıkan karta sinirlenen Yasin Öztop'a kırmızı kart çıkmış; bir saniyede gördükleri bu iki kırmızı kartla Kırıkkale maçında takımlarını yalnız bırakmışlardı. Keza maç içinde de Kastamonu'nun başarılı forveti Gökhan Güney gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü. Bu cezalarda ilginç olan nokta ise gol sonrası formasını çıkartıp sevinen futbolcunun golü atan futbolcu olmayışıydı.

Kırıkkale karşısına bu üç önemli oyuncusundan eksik çıkan Kastamonuspor ise bu sezonki en farklı mağlubiyetini aldı. Halen 12. sırada bulunan Kastamonu'nun düşme ihtimali olmadığı gibi, bu sonuçla Kırıkkalespor bitime sekiz hafta kala küme düşme hattına bir puan fark atarak üç haftalık yükselişini sürdürdü.

*fotoğraf: Kırıkkale Aktüel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...