14 Mart 2012 Çarşamba

Beterin Beteri Var!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/7/74/Ba%C4%9Flum_Belediyespor.png

Zaman zaman bu adreste Üçüncü Lig'in düşme hattını irdeleyip ne kadar karmaşık olduğundan; kimin düşüp kimin kalacağının belli olmadığından dem vuruyoruz. Ancak 2007-2008'de Üçüncü Lig İkinci Grup'ta (O dönemler dört gruptu) Bağlum Belediyespor altı averajla küme düşmüştü. Üstelik son dört maçını kazanmasına rağmen!

O sezon grubun sonuncusu Bafra Belediyespor'un 26, sondan ikinci Artvin Hopaspor'un 29, bir üstündeki Gazi Belediyespor'un 30 ve küme düşen son ekip Bağlum Belediyespor'un 36 puanı vardı.

Trajik tablo ondan sonra başlıyordu aslında. Kümede kalan Bulancak ve Demir Çelik Divriği Spor'un da 36 puanı vardı ancak Bulancak'ın averajı -5, D.Ç. Divriği'ninse +3'tü. Son dört maçta -16'dan -11'e yükseltmiş olduğu averajı ise Bağlum Belediyespor'a yetmeyecekti. Aynı süreçte Bulancak ve D.Ç. Divriği ise averajlarını sadece iki gol arttırabilmişlerdi.

Bağlum, Bulancak ile yaptığı maçlarda ilk devre 1-1 berabere kalmış; ikinci devre ise 2-0 yenilmişti. Keza Divriği maçlarında da 3-1 yenilmiş ve 1-1 berabere kalmıştı. Bir yerde, bu sonu kendisi hazırlamıştı...

Dahası, o sene küme düşen dört kulübün üçü, şu an farklı isimlerle mücadele ediyor: Bafra Belediyespor, 1930 Bafraspor oldu; Gazi Belediyespor, İlkadım Belediyespor oldu; Bağlum Belediyespor ise Keçiören Bağlumspor adını aldı.

Grubun ilginçlikleri bu kadar da değil! Küme düşen ekiplerden Gazi Belediyespor'un sonradan üç senelik Of macerası akabinde futbolu bırakacak olan forveti Kazım Çürüksu; 10 golle gol krallığında ikinci sıradaydı!

Kazım, takımının Kastamonu ile yaptığı maçta hakemi darp ettiği için 10 maç ceza almıştı. Önceden de iki maç daha ceza alan Kazım o sezon toplamda 25 maçta forma giyebilmişti. Bahsi geçen Kastamonu maçı, sezonun sondan ikinci maçıydı. O maçta Hakan Bayır 16 maç, Atilla Pank 13 maç, Kazım Çürüksu, Adem Köseler ve Ender Eruzun 10 maç ceza almıştı! PFDK'nın (Dolaylı yoldan TFF'nin) alt liglerde yer alan takımlara karşı tutumunu idrak edebilme baabında mühim bir dipnot olsa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...