8 Mart 2012 Perşembe

Turhan Hoca, Bıraktığı Yerden...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7Flgd-URuzmi4gj60ntLTgCnVJhyS94zzyhAlxZCQptgarwKcjD8TaaG6lutMv1MtxKRVRZravNdYLM5dn3fLB8kdsRr3UG1gvK5fXDEXOYzpT-fEEt9gnmGL-Y1P-eWbUq7vzh-5Gm4/s1600/turhanozyazanlar.jpg

Turhan Özyazanlar, süslü gazete manşetlerinde asla yer bulamayacak olan bir futbol emekçisi. 1980 darbesi sonrası Metin Kurt'un çalıştırıcılıktan hukuksuzca kovulduğu takımda "Hocamız giderse biz de gideriz" diyip, gönderilen üç futbolcudan birisi.

Futbolculuk kariyerinde sadece iki kulüp var: Fenerbahçe ve Lüleburgaz. Turhan Özyazanlar aynı zamanda İTÜ Metalurji Mühendisliği mezunu, "okumuş" sporculardan.

Turhan Hoca, teknik direktörlüğe adı sonradan İBB olacak olan DSİ'nin genç takımında başlar ve Genç Takım'ı iki sezon peş peşe şampiyon yapar. Sonrasında 1990-1991 sezonunda İSKİ'yi Deplasmanlı Amatör Lig'de, 1992-1993 sezonunda ise 3. Lig'de şampiyon yapar. O gönderilir, takım küme düşer tekrardan.

Turhan Hoca 1997-1998'de Özsahrayıcedit'i de Amatör Küme'de şampiyon yapıp Üçüncü Lig'e çıkartır. Sonrasında kısa Yalova, Samsunspor ve Eyüp seferleri akabinde şampiyonluk serisini sürdürür: 2006-2007 Üçüncü Lig şampiyonu Alibeyköy ve 2007-2008 İkinci Lig şampiyonu Güngören Belediyespor.

Turhan Özyazanlar sezona Eyüp ile giriş yaptı, ikinci Eyüp seferi iş bilmez yöneticiler yüzünden baltalanınca bir müddet takımsız kaldı. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile anlaştı ve o anlaştığından beri kulüp gözle görülür bir ivme kazandı: Göreve geldiğinden bu yana 10 maçta sadece bir mağlubiyet tadan Diyarbakır BŞB, 18 gol atarken kalesinde dokuz gol gördü. Şu an ligde ikinci sırada olan Diyarbakır'ın liderlik için matematiksel şansı devam etmekte...

Bir de dipnot: Samsun'dan ayrıldığında yerel basının "Samsunlu olmayıp Samsun'u maddi açıdan sömürmeyen tek adam... Samsunlular ibret alsın!" yakıştırması yaptığını da not etmekte fayda var!

Diyarbakır BŞB kalan maçları:

Vanspor (D)
Beşikdüzü
Gümüşhane (D)
Ümraniye
Gebze (D)
Sandıklı Belediyespor
Lüleburgaz (D)
Kastamonu
Elazığ Belediyespor (D)
Menemen Belediyespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...