10 Mart 2012 Cumartesi

Belediye Vanspor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor {maç öncesi}


* İstanbul'da "Doğu Derbisi"!

* Diyarbakır BŞB, Turhan Özyazanlar yönetiminde bir maç kaybetti (Manavgat Evrenseki) ama son altı haftada da sadece yedi gol bulabildi, ki bunların üçünü tek maçta attı (Kırıkkale)

* Diyarbakır, son maçında lider İnegöl'le yenişemedi; bir önceki hafta Keçiören'e 90+4'te gol atıp galip gelebildi; onun öncesinde Hacettepe'yle yenişemedi. Deplasmandaki Bayrampaşa maçıyla başlayan golsüzlük süreci olanca hızıyla sürüyor kısacası.

* Vanspor ise takımdaki futbolcuların bile "Bu gidiş nereye?" dediği bir sürece girdi. Son beş maçta dört peş peşe galibiyet aldı. Son maçında ise lider İnegöl karşısında 70 dakika 1-0 önde götürürken 84'te yediği golle sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı.

* Lideri yenemeyen iki play off tırmalayıcısının maçı olacak.

* Son beş maçında sekiz gol attı Vanspor. Bu maçlardan Keçiören ve Manavgat Evrenseki maçlarını izlemiştim. Geniş zamanlı konuşmam gerekirse; sahaya istediğini bilen bir şekilde çıkıp; bu isteği elde etme adına oyunu zerre çirkinleştirmeden her türlü mücadeleyi verdiklerini söyleyebilirim. Zaman geçirmenin en ahlaklı yolu olan top çevirme ve rakibi oynatmayı kullanıyorlar. Bu bağlamda sempatik olduklarını rahatça söyleyebilirim.

* Diyarbakır'ın ise bir tek Bayrampaşa maçını izlemiştim. Tecrübeliler, fizik olarak bu ligin çok üstündeler ve ahlaklı bir mücadele veriyorlar. O maçta o kadar karambol pozisyon olmasına karşın bir kez bile durup "Hoca noluyo' ya!" diye hakeme bakmadılar. Yere düşen her Diyarbakırlı, mücadelesini sürdürüp topu rakibe kaptırmama ve o an ataktaysa atağı sürdürme adına her şeyi yaptı.

* İki takımın da oyunu çirkinleştirmediğini öngörerek bu maçta çok kart çıkmayacağı izlenimine kapılabilirim sanırım. Kaldı ki, Van'ın Kastamonu maçını da, Keçiören maçını da biliyoruz. Çıkartılan kırmızılar haksız yere veya hep sarı verilip geçiştirilebilecek pozisyonlarda çıkıyor. Diyarbakır ise en son kırmızısını 14 Aralık 2011'de görmüş. Toplamda da zaten dört kırmızı kartları var.

* Hakem Erbay Aldemir, Aydın bölgesinden. İlgi çekici bir atama diyebilirim: Play offu DOĞRUDAN ilgilendiren bu kritik maça son Üçüncü Lig maçını 4 Aralık 2011'de yönetmiş olan, ağırlıklı olarak bu sezon Bank Asya 1. Lig'de dördüncü hakemlik yapan birisi atanıyor. Ve baktığımızda üç de İkinci Lig maçında hakemlik yaptığını görüyoruz. Tecrübeli bir üst klasman hakemini, Üçüncü Lig'in en centilmence geçecek maçına atayan TFF bugüne kadarki "garip" atamalarının özrünü mü diliyor acaba?


TFF 3. Lig Birinci Grup
28. Hafta Müsabakası
Belediye Vanspor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor
11.03.2012
13.30 | Vefa Stadyumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...