21 Mart 2012 Çarşamba

Belediye Vanspor: 0 Gümüşhanespor: 2


* Van'ın son dönemdeki düşüşü ibretlik. Stresten mi desek, kadronun yorgunluğundan mı desek; ne desek?


* Gümüşhane maçına aslında etkili de başladı Vanspor. Fena gitmiyordu ancak hakemle yaşanan bazı gerginlikler futbolcuları da, teknik heyeti de, az sayıdaki taraftarı da etkiledi. Buna mukabil her kritik pozisyonda hakeme oynayan Gümüşhaneliler bir süre sonra oyunu domine etmeye başladı.


* Gümüşhane'de Bayrampaşa maçından bu yana çok şey değişmiş. Dürüst olayım, maça çok önyargılı gitmiştim. O maçta bir hayli zamana oynadıkları için gene benzeri hareketler bekliyordum, değişiklik var. Vanspor'un sık sık yaptığını, temiz bir şekilde oyunu rölantide seyreylemeyi beceriyorlar artık. Bu halleriyle de play offun en dişli adaylarından birisi haline geliyorlar!


* Yenilgisiz 11. maç.



* Gümüşhane'nin ilk golü Tekin Adar'ın yoğun çabasıyla geldi. İlk yarısı golsüz geçen maçta ikinci devre sağ kanatta hayli didişen Tekin, bir pozisyonda korner çizgisine paralel üç Vansporlu futbolcuyu çalımladı ve kalecinin dikkatsizce açılışını hesap ederek topu arka direğe çok şık çıkardı. Kaleci Muammer Yıldırım iyi dönse de rakibin yaptığı vuruşu çelecek kadar hızlı olamadı. (Birinci fotoğraf golün bir saniye sonrası, ikinci fotoğraf golün sevinci.)



* Tekin Adar tek başına skoru domine etti. İkinci golde gene sağ kanattan gelen Tekin, bomboş kalınca arkadaşından pas istedi. Sol çizgiden çok güzel bir orta geldi; Tekin topu kontrol etti, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topa iyi vurdu. Kalecinin koluna çarpan top Vansporlu Nuri Terliksiz'in müdahalesine karşın ağlara gitti. (Gene birinci fotoğraf golün bir saniye rötarı, ikincisi gol sevinci.)



* Vanspor defansının bilhassa sol tarafı felçti bugün. Gümüşhaneliler de maden bulmuş gibi soldan çalıştı. Sol taraf çökünce hücum hattı da etki sağlayamadı oyuna. Düşünün; sadece iki oyuncunuz aksıyor ve sizin tüm planlarınız bozuluyor. Futbolun adaletsizliği...


* Gümüşhane biraz derli toplu oynuyordu. Veya Vanspor çok dağınık göründüğü için böyle düşünüyor da olabiliriz... Ama bir gerçek var ki; kazanmasına karşın lakayt tutumlarıyla gelecek için tehlike çanları çalıyor Gümüşhane'de.


* Umut Pusat Bayrampaşa maçının yıldızıydı, bugün çok etkili olamadı. Bir penaltı da kaçırdı; teknik vurup kaleciyi şaşırtmak isterken Ribery penaltısı attı. (Fotoğraf penaltı anı.)



* Vanspor 2-0'dan sonra risk aldı ve üçüncü forveti oyuna soktu ancak Yaser Hacımustafaoğlu'nun çok kıpırdandığını veya fark yaratabilecek bir pırıltı icra ettiğini söylemek yanlış olur.



* Hakem için konuşmayı, yazmayı çok sevmiyorum. Ancak maçın başından itibaren biraz garip hareketler sergilediğini söyleyebiliriz. Takdir haklarını daima deplasman ekibinden yana kullanan Hüdaverdi Savcı, birbirinin aynısı iki pozisyonda Van'a vermediği penaltıyı Gümüşhane'ye verdi. (Fotoğraflar ofsayt gerekçesiyle verilmeyen Vanspor golü.)


* Bunların dışında faul kararlarında da standardı tutturamayan Savcı, taraftarların yoğun tepkisine mağruz kaldı. Hatta tepkiler o kadar arttı ki, şeref tribünündeki TFF görevlisi polis nezdinde tribüne girip taraftarlara fırça çekti. Aklıma sadece bir soru geldi: Maç Van'da oynansa hakem de TFF yetkilisi de böyle şeyler yapabilir miydi?



* Hele hele bir pozisyonda faul yerine taç verdiği için Van teknik direktörü Tolgay Kerimoğlu'nun tepkilerini dindiremediği için tecrübeli çalıştırıcıyı sahadan atan hakem 75. dakikadan sonra iyice balataları sıyırdı.


* Neticede Gümüşhane oynadı ve aldı. Hakem çok da bahane olmaksızın Van'ın hata sinyali veren defansının iflas ettiğini belirtir, Gümüşhane'nin yükselişini tebrik ederim. Matematiksel olarak halen play off iddiası süren Vanspor'un işi zor değil aslında. Tecrübeli bir teknik direktörü ve bireysel olarak aşırı kabiliyetli topçuları var. Biraz sorumluluk alsalar...



* Maçta göze çarpan birkaç oyuncu vardı elbet: Hızlı çıkış yapabilen Umut Pusat, bir o kadar hızlı çıkıp skoru tek başına değiştiren Tekin Adar ve bu iki oyuncunun hızını kesmeden onlara ayak uydurabilen Hüseyin Erin deplasman ekibinin parlayan isimleriydi. Vanspor'da sağ kanadı ayakta tutan İhsan Mert ve orta sahayı biraz olsun kıpırdatmaya çalışan Emrah Şahinçiftçi maçta mağlup tarafın gurur tablosuydu.


* Vanspor'un kedisi gene tribündeydi. (Daha önce Diyarbakır BŞB maçında şeref tribününde oturuyordu.) Fotoğrafta mağlubiyet sonrası tepkisini görüyorsunuz. "Yaser niye as çıkmadı" diyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...