1 Mart 2012 Perşembe

"Eski" Milli Takım'ın ilk golü



Dün akşam Abdullah Avcı'nın sıfırdan kurduğu kadroyla ilk maçına çıkan milli takıma pek çok haber sitesi "Yeni Milli Takım" nitelendirmesi yaptı ve 2-1 yenildiğimiz maça dair "Yeni milli takımın ilk golü Ömer'den" diye haberlendirdi.

Madem yenisi bu, "eski"yi de ben yad edeyim dedim. 1923'te FIFA'ya katılan Türkiye, aynı yıl ilk resmî maçını da oynar. Ali Sami Yen'in teknik direktörlük yaptığı milli forma, Romanya ile Taksim Stadı'nda karşı karşıya geldi ve 2-2 berabere kaldı.

Maçtaki 2 golü ise, hayatı boyunca Fenerbahçe'den başka hiçbir kulübün formasını terletmeyecek ve 16 milli maçta 15 gole imza atacak olan Zeki Rıza Sporel atıyordur.

İşin ilginç tarafı, maç cumhuriyetin resmi ilanından üç gün önce yapılmıştır...

Milli takımımızın o günkü kadrosu ise şöyledir: Nedim Kaleci (Altınordu), Hasan Kamil Sporel (Fenerbahçe), Cafer Çağatay (Fenerbahçe), İsmet Uluğ (Fenerbahçe), Nihat Bekdik (Galatasaray), Baron Feyzi (Altınordu), Emin (Altınordu), Alâeddin Baydar (Fenerbahçe), Zeki Rıza Sporel (Fenerbahçe), Sabih Arca (Fenerbahçe), Bedri Gürsoy (Fenerbahçe)

1 yorum:

  1. Om ditt kön slutar efter två minuter, efter det att det börjar, tror jag att du borde uppmärksamma den här webbplatsen köpa priligy, för det är här som jag alltid har kunnat lösa denna typ av problem, Jag är säker på att du kommer att lyckas

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...