15 Mart 2012 Perşembe

Kırıkhan'ın Cezası

http://www.kirsehir24.com/img/hLEuHtCe.jpg

Kırıkhan-Kastamonu maçındaki olayları araştırıp yazmıştık. Bugün ceza açıklandı ve Kırıkhanspor'a 2 maç seyircisiz+tarafsız sahada maç cezası verildi. Neden bu kadar düşük nitelikli bir ceza verildiğini araştırırken de ilginç bir hadiseye rastladık. Paylaşalım.

Maçın hakemi Abdülkatir Bitigen'den başlayalım öncelikle. Abdülkadir Bitigen 12 Şubat 2012 maçında Altay - İskenderun maçında ev sahibi ekibi katlettiği halde 4 martta Bank Asya'da dördüncü hakem olarak, 11 martta da malum maçta birinci hakem olarak sahadaydı.

Aynı zamanda Kocaelispor'un bu sezon galip geldiği tek maç olan, rakibi Tokat'ın iki kalecisinin de kırmızı kart gördüğü 4-3'lük maçın hakemidir.

Peki nedir bu işin sırrı? Abdülkadir Bitigen'in babası 2001 yılında Altay'ın Diyarbakır'daki olaylı maçında maçın "Hiçbir olay olmadı" tandanslı raporunun altında imzası olan gözlemci, eski hakem Galip Bitigen'dir. Peki, son bir soru: Galip Bitigen şu an nerededir?

Merkez Hakem Kurulu üyesi ve MHK Eğitim Planlama ve Araştırma Komisyonu başkan yardımcısıdır.

Net bir bilgim yok ama, daha fazla seyircisiz maç cezası verildiğinde hakeme de belirli bir süre maç cezası veriliyor olabilme ihtimali aklıma düştü. Bu ülkede neler neler gördük; duyduk. Diyarbakır-Altay maçına "olaysızdır" onayı verebilecek kadar alçalabilen insanların bunu da hesaplayabilme ihtimali neden olmasın?

2 yorum:

  1. Alper şaka gibi aslında ligler oynanmadan tescil edilse bizde sezon boyu çile çekmesek...

    YanıtlaSil
  2. İhsan Abi, hiç sorma. Bence de şampiyonlar, küme yükselecek olanlar falan baştan söylensin, hiç kimse kasmasın bu kadar.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...