18 Mart 2012 Pazar

Beylerbeyi: 1 Siirtspor: 0

Bağlantı

* Dünya gözüyle Tanju Çolak'ın ne kadar çirkefleşebileceğini de gördük. Bakalım bu Üçüncü Lig'de daha nelere şahitlik edeceğiz.


* Maçın başından itibaren maçın hakemine hitaben "Olguncuğum akıllı yönet", "Olgun dikkat", "Olgun yapma" tarzında bağırışlarıyla şeref tribününü geren Çolak, Beylerbeyi yöneticisiyle ve bazı taraftarlarıyla da (uzaktan gözlemleyebildiğim kadarıyla) ciddi bir kavgaya tutuştu ve polislere şikayetçi olduğunu belirterek Beylerbeyi yöneticisini tribüne yollattı. Maçın devre arasında ise sahaya girip hakemden uzun süre hesap soran Tanju Çolak'ın bu tavırları Beylerbeyi taraftarlarını çileden çıkarttı.


* Maç sonunda iki takım önce koridorda kavgaya tutuştu; kavga sahaya taşınınca yüzlerce Siirt taraftarı da sahaya girip hakeme ve Beylerbeyi futbolcularına saldırdı. Polis olayları engelleme yolu olarak da tribündeki Beylerbeyi taraftarlarını "azarlamayı" seçti. Neticede yarım saate yakın süre boyunca sahada buldukları Beylerbeyi futbolcularını tartaklayan Siirtlilere kimse engel olamadı.


Bağlantı

* Maç ne mi oldu? 1-0 Beylerbeyi kazandı.


* Maçın ilk yirmi dakikasında sahada Siirt rüzgarı esiyordu. Siirtliler iki gol pozisyonundan yararlanamayınca biraz dirençleri kırıldı diyebiliriz. Hatta bir tanesi öyle bir pozisyondu ki; Yılmaz Taşkıran'ın ortaladığı topu takım arkadaşı azıcık dürtse kaleye girecekken topa dokunamadı ve top auta gitti. Bomboş pozisyondaydı.


* Bu süreçte ve ilk yarının kalanında Siirt'ten Yılmaz Taşkıran ve son vuruşlarıyla Sercan Temizyürek dikkat çekiyordu.


* Dikkat çekici bir pozisyon ve maçın kırılma noktası diyebileceğimiz olaysa 30 - 35 dakikalar arasında vuku buldu. Siirtli bir futbolcu sakatlanınca Beylerbeyi kalecisi Akın Alkan topu dışarı attı. "Centilmenlik" beklenen Siirtliler ise topu atabilecekleri en kritik yere; Beylerbeyi ceza alanına beş metre ilerideki taç çizgisine attılar. Bu, Beylerbeyi futbolcularını hırslandırdı.

Bağlantı
** Yılmaz Taşkıran'ın arka direğe bıraktığı top**

* Akabinde kendi yarı sahalarından iyi çıkabilen Beylerbeyi futbolcularının iki şutu direkte patladı. Maça hız geldi ve Siirtliler bu hıza ayak uyduramadı maalesef.


* Siirt taraftarlarından garip bir tezahürat: "Burası Siirt(?) buradan çıkış yok!"


* İlk yarının sonunda Siirt'ten Sercan Temizyürek çok lüzumsuz bir hareketiyle ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. Hakemin tereddütsüz gösterdiği kartlarda kenardan kendisine bağıran Tanju Çolak'ın da payı olduğu kanaatine kapıldım.





* İkinci yarıda, baskısı kırılmış ve bir kişi de eksik oynayan Siirt karşısında atak bazında devleşen, hırslı bir Beylerbeyi izledik. İkinci yarıda Beylerbeyi adına defansta Orkun Dervişler ve hücumda Samet Eker dikkat çekiyordu. Samet'in bir vuruşu direkte patladı ve gol "Geliyorum" dedi.



* İkinci yarı, yaklaşık yirmi - yirmi beş dakika boyunca Siirt kalesini ablukaya alan Beylerbeyi golü bulamadıkça strese girdi. Bu stres ataklarından birinde kendi sahasındaki bir önceki maçta (Darıca Gençlerbirliği maçı) yediği gole benzer bir atak gördü kalesinde. O maçta da rakip kaleyi ablukaya almış ve golü kalesinde görünce direnci düşmüştü ancak Siirt'te hücum tamamen oyundan düştüğü için iyi gelişen atak autta bitti.


* Dönen top gol oldu. 75. dakikada, sol kanattan yapılan ortada Samet Eker kafa vuruşuyla bir önceki üç vuruşunda yapamadığını yapıp topu ağlara gönderdi.

** Golün bir saniye sonrası **

* Siirt kalecisi Ahmet Taş, golü yedikten sonra gözle görülür bir şekilde oyundan düştü. Beylerbeyi futbolcuları birbirlerine gol attırmak için kale çizgisinde bile pas yapmasa maç rahatlıkla dört farka giderdi. Özellikle oyuna sonradan giren Doğuş Güneş'e gol attırmak için uğraşan başta Samet, çok saç baş yoldu. Bu anlarda Siirt'in defansif anlayışını başarılı bulduğumuzu da belirtelim.

** Beylerbeyi gol sevinci **

* Maç 1-0 bitti, fotoğraflar maç sonrası olaylardan...























* Bu sonuçla Beylerbeyi puanını 35'e çıkartırken; sıralamadaki yerini (12.lik) korudu ancak küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını yediye çıkartarak biraz olsun rahat bir nefes aldı. Siirt ise bir sıra gerileyerek 5. sıraya düştü ancak maç eksiğiyle bir ve üç puan fark var iki yukarısındaki takımlarla arasında. Yani hala play offun en dişli adayı diyebiliriz. Tabii, bu olaylardan sonra puan silme cezasına maruz bırakılmazsa...

2 yorum:

  1. Bu sezonun ilk Beylerbeyi golünü gördüm ya gerisi detay olur. Tüm o yolculuk trajedisine rağmen inat edip gelmemin işkencesi gol mükafatıyla temize çekildi. Bir trajedidir ki yazsam bir metropol kabusu diye roman, filme çekilse en alasından vahşet üçlemesi olur tek filmde... Geyikler peşpeşe yani keyfim yerinde...
    Çıkışta ise Yıldırımbosna maçına gitmemek isabetli bir karar olmuş zira Alibeyköy ile oynuyormuş gerçekten.
    Ve maç Alibeyköy4-3Yıldırımbosna olarak bitmiş, Yıldırımbosna toparlanmaya mı başladı acaba henüz hiç puan toplayamadılar Klasman grubunda ancak Alibeyköy iddialı bir takım , süpriz bir sonuç olmuş. Çok merak ettim nasıl bir maç oldu diye.
    Bir deTuzla acayip coşmuş 9 atmış Gazi Mahallesi'ne(2 gol de Gazi atmış.) maç Selimiye'den alınmasaydı gole doyacaktık. Tuzla'nın tek maçına gittim o da en kesat maçtı anladığım kadarıyla. maç başına gol ortalamaları 3, benim gittiğim maçta 1 gol atmışlar ona da yetişemedim. Ah şu ulaşım sorunsalı.... gol yollarında sıkıntı yaşamak bu olsa gerek ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Gol yollarında sıkıntı yaşamak" :)))) Senden iyi reklam yazarı olur bak, kariyer planlarını bir daha gözden geçir bence :)

      Sil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...