22 Ağustos 2012 Çarşamba

Derince Belediyespor - Körfez FK {maç öncesi}


* 23 ağustos perşembe günü İsmetpaşa Stadı'nda 3. Lig'e yeni yükselen Derince Belediyespor ile son maçta play off'u kaçıran 2. Lig kulübü Körfez FK arasında bir hazırlık maçı oynanacakmış, gidip görelim dedik.

* Derince Belediye'den başlayalım. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'de 9. Grup lideriydi, play off'ta da hak ettiği gibi kazanıp yükseldi. Bünyesine çok fazla katkı yaptı: Beykoz'un kaptanı Can Kart, İstanbulspor'dan Fazlı Ayan, Kağıtspor'dan Tolga Aydın, Kozlu Belediye'den Samet Kalkan, Düzce'den Osman Bayraktar, Araklı'dan Muhammet Mumcu, Maltepe'den Harun Eren, Bolu'dan Cenk Özbey gibi isimlere forma giydirecek. Temel olarak baktığımızda BAL ve 3. Lig'e hakim bir transfer komitesiyle çalışmış olduklarını öngörebiliriz.

* Körfez FK ise geçtiğimiz sezonu olaylı Çankırı maçıyla kapattı ve oyuncuları toplam 32 maçlık cezalara çarptırıldı. Buna rağmen ilginçtir, camia yıkılmadı ve çok bomba transferler yaptı. Evvela teknik direktörlüğe Telat Özden'i getirdiler. Hocanın futbolculuğunda son profesyonel kulübü Körfez'di. (2004-2005) Bozüyük'ten dört oyuncu alarak sükse yaptılar. Erciyes'ten Davut Babur, Selçukluspor'dan Özgür Çelik, Gaziantep BŞB'den Vahap Işık, Altay'dan Fırat Sezer'in yanı sıra Türkiye'nin ilk Türk musevi futbolcusunu da kaptılar: Hapoel Kfar-Saba'dan Semi Elyakim. Bir de Valdres FK'den Mesut Can var dikkat çeken...

* Hamd Baha Yıldırım geçen sezon Körfez'deydi, bu sene Derince forması giyecek. Oynarsa onun için ilginç bir maç olacaktır.

* Geçen sezon son maçta ceza alan Samet Katanalp ve Gökhan Bozkaya Körfez'den yollanmış.

* Hazırlık maçlarının elbette ki favorisi olmaz ama bence Derince Belediye, Körfez'i zorlar gibi geliyor...

Derince Belediyespor - Körfez FK
Hazırlık Maçı
İsmetpaşa Stadyumu | 17.30
23.08.2012

2 yorum:

  1. Kent derbisi olmasına rağmen 100 dan fazla taraftar olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçı ve ücretsiz olmasına rağmen gelmezler, doğru söylüyorsunuz. Bir de lig sürecinde hayatta dolmaz bu tribünler...

      Sil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...