18 Ağustos 2012 Cumartesi

Üçüncü Lig'e Ulaşım Şoku (ÖZEL HABER)

Liglerin başlamasına az bir süre kala, Türkiye Futbol Federasyonu’na ulaşım şoku. TFF’nin Üçüncü Lig’deki takımların deplasman giderlerini ve ulaşımını karşılamasını sağlayan Duru Turizm, görevden çekildi.

Dört yıl önce deplasmanlı sisteme geçildiğinde takımların deplasman ulaşım ve konaklama giderlerinin Duru Turizm’e aktarılması kararlaştırılmış ve bu şirket hem ulaşımı hem konaklamayı devralmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde şok bir kararla TFF’yle bağlarını koparan Duru Turizm’den yaratılan mercii boşluğu maddi katkılarla doldurulmak zorunda kalacak.

Zira Üçüncü Lig’in başlamasına üç hafta gibi kısa bir süre kaldığından ötürü ihale, araştırma ve anlaşma gibi yolların; halihazırda başlayan Süper Lig ve gelecek hafta başlayacak olan PTT 1. Lig yüzünden harcanan mesailer vesilesiyle zora girdiğini göz önüne alan TFF farklı bir yol seçti.

Geride bıraktığımız dört sezonun aksine bu sezon kulüplere 130 bin lira gibi bir deplasman yardımı yapılacak. Her kulübün 17 deplasman maçı olduğu göz önüne alınırsa maç başına yedi buçuk bin lira gibi bir rakam düşüyor. Yapılmak zorunda kalınan bu yardımın yanı sıra mali işler aracılığıyla dört taksit halinde her kulübe aktarılan 92 bin liralık maddi destek de TFF’yi hayli zora sokuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...