24 Ağustos 2012 Cuma

Umut Kekilli Futbolu Bıraktı


2006 yılında Almanya'dan Türkiye'ye, Kocaelispor'a, gelen Umut Kekilli; tekrar Almanya'ya kesin dönüş yaparak futbolu bıraktı.

Türkiye'de 2006-2008 yılları arasında Kocaelispor forması giyen Umut, 2007-2008'de 1. Lig'de şampiyonluk tatmıştı. Sonrasında kısa bir Kartalspor serüveni yaşamış; üç aylık rotarla Torku Konyaspor'a transfer olmuştu. Konya'da ilk senesinde grubu beşinci bitirmişler; klasmanda ise ikinci sırayı alabilmişlerdi. İkinci senesinde ise Elazığ'ın lider olduğu grubu ikinci sırada kapatmışlardı.

Sonraki adresi ise İskenderun Demir Çelik oldu Umut'un. Ancak bu da Kartalspor macerası gibi kısa solukluydu; dört aylık bir macera. İskenderun ligi yedinci sırada bitirince Umut, Kartalspor'daki teknik direktörü Tolgay Kerimoğlu'nun Üçüncü Lig'de kurduğu yüksek bütçeli ekibe transfer oluverdi. Yeni -ve son- adresi Vanspor'du. Van'da depremi yaşadı, ironik bir şekilde bir süre Kartal Stadı'nda maçlara çıktı. Vanspor bir dönem play off'u zorlasa da ligi dokuzuncu bitirebilecekti. Umut ise son üç haftayı Almanya'da geçirerek bu sürecin sinyalini vermişti aslında...

İlk sezonunda Eskişehirspor'a; ikinci sezonunda Giresun ve Bolu'ya yeşil siyahlı formayla goller atan Umut, kısa süren Kartal kariyerinde tek sezona üç gol sığdıracaktı: Gaziantep BŞB, Çaykur Rize ve Malatyaspor maçlarında gol atacaktı. Sonraki iki seneyi golsüz ve sakatlıklarla boğuşarak geçiren Umut, Türkiye kariyerinin son takımında altı gol birden atarak sükseli bir veda seremonisi sundu bizlere.

Vanspor'da çıktığı maçlarda Kırıkhan, Kırıkkale(2), Sandıklı, Manavgat Evrenseki ve Hacettepe'ye goller atan Umut; Gaziantep BŞB'ye karşı oynayarak başladığı Türkiye kariyerini en dipte, Gümüşhane karşısında oynadığı maçla sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...