19 Ağustos 2012 Pazar

O Asistin Sahibi Vanspor'da

(sağdaki Aziz Kızılgün)

Geride bıraktığımız sezonda Üçüncü Lig'de çok ilginç hadiseler cereyan etmişti. Bunların birisi de, bu blogda da irdelediğimiz üzere centilmenlik kitabına tersten giriş yapan Sandıklı Belediyespor'du.

Bu hafta Süper Lig'de Fenerbahçe'nin attığı golün benzerini geçtiğimiz sezon Vanspor'a atan Sandıklı'nın pozisyonunu kısaca özetlememiz gerekirse:

Maçta skor 1-1'ken, dakika 68'de Sandıklı atağında hava topuna çıkan Vanspor stoperi Murat Yıldırım ile orta saha oyuncusu Habip Tok havada çarpışıyor. Murat Yıldırım'ın dudağı patlıyor ve kanlar içinde yere yığılıyor. Vanspor stoperlerinden Nuri Terliksiz topu dışarı atmak isterken Sandıklı futbolcusuna çarpan top oyun alanına dönüyor ve ilk golü atan Aziz Kızılgün'ün önünde kalıyor. Aziz Kızılgün, kendisine topu dışarı atmasını işaret eden Vanspor sağ beki İhsan Mert'in ikazıyla yerde yatan Murat'a bakıyor ve omzunu silkip ceza alanına ortayı kesiyor. Vanspor takımı rakibin topu dışarı atacağını düşündüğü için gafil aflanıyor ve Durmuş Erol boş kaleye topu yollayarak takımına üç puanı kazandırıyor...


İşte o golün pasını veren "umursamaz" Aziz Kızılgün bu hafta Vanspor'a transfer oldu... Ancak sıkıntı yok(!) Bu ortamın muadilleri Habip Tok ve Murat Yıldırım başka takımlara gitmişti çoktan...

Aziz Kızılgün aynı zamanda olaylı Diyarbakır BŞB maçı sonrası "bir şekilde" yedi gün işgörmez raporu alan futbolcuların içindeydi. Ancak sonuca etki edememiş ve adalet üç puanın Diyarbakır hanesine işlenmesini sağlamıştı.

1 yorum:

  1. merhaba Alper Bey..başarılarınzdan ötürü sizi tebrik ederim. Aziz Kızılgün sizde biliyorsunuz vansporda oynuyor..neredeyse ilk onbirin değişmezi oldu..ve o Aziz Kızılgün geçen yıl Afyondakki maçın olay adamıydı..ve bu hafta sonu vanspor istanbulda.. fatih k. maçında..Azizle konuşacak mısınız? geçen sezon ki pozisyonu soracak mısınız.? merak ediyorum.. ve bende çok merak ediyorum neler düşünüyor..

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...