31 Ağustos 2012 Cuma

Avrupa Testi'si | cumhuriyetspor


Avrupa testimiz, Avrupa yolunda kırıldı; malumunuz zafer bayramımızda iki takımımız da rahat gördükleri turları rakiplere hediye ettiler. Hal böyleyken hem kafa dağıtma maksatlı; hem de birebir okura dönük bir şeyler yazayım dedim: Avrupa Testi!

Verdiğiniz cevaplara göre bir Avrupa analizimiz de cabası! Başlayalım mı?

1) Trabzonspor’un penaltılarla elendiği Macar ekibi Videoton, o maça kadar Avrupa’da kaç dakikadır gol yemiyordu?
a) 424
b) 85

2) Marsilya’ya elenen Eskişehirspor’un defansa kurtarıcı olarak almış olduğu Servet Çetin’in önceki takımında oynadığı son Avrupa maçı ne zamandı ve kiminleydi?
a) Karpaty – 2010
b) Neftci Baku – 2011

3) Fenerbahçe’yi eleyen Spartak Moskova’yı zamanında bir diğer Türk takımı elemişti. Üstelik, o takımın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk deplasman maçıydı. Bir deyin hele, kimdi o takım?
a) Galatasaray
b) Göztepe

4) Avrupa elemelerinde elendiğimiz rakiplerden birisi liginde ilk kez şampiyon olduğu sezon, rakibi de Türkiye’de ilk kez şampiyon olmuştu. Hangi eşleşmeden bahsediyor olabiliriz?
a) Bursaspor – FC Twente
b) Trabzon – Videoton

5) Geçtiğimiz sezon kaleye isabetli şutu olmadığı halde penaltılara giden Videoton müsabakasında en kritik penaltıyı kullanan ve topu direğe nişanlayan Trabzonsporlu futbolcu kimdir?
a) Didier Zokora
b) Tayfun Cora

6) Fenerbahçe’den jet hızıyla Spartak Moskova’ya transfer olan ve ilk maçta eski takımına (!) gol de atan Emenike, Türkiye sınırları içindeki ilk golünü de Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden birine atmıştı. Kimdi o kaleci?
a) Oğuz Dağlaroğlu
b) Rüştü Reçber

Değerlendirme:

a’lar çoğunluktaysa: Bravo, siz tam bir çoğunluk harici Türk seyircisisiniz. Elenen takımlara kızdığınız kadar, onları analiz etmekte yetersiz kalan teknik heyetlere ve transferleri hep çıkmaz ayın son çarşambasına bırakan yönetimlere de kızıyorsunuz. Şu bir gerçek ki; hiçbir zaman yüzünüz gülmeyecek, çünkü burası Türkiye ve Türk takımlarında bahaneler asla bitmez…

b’ler çoğunluktaysa: Bırakalım testi mesti, şu hafta sonundaki maçlara bir bahis yapalım mı hocam? Ne diyorsun, kim kimi yener? Avrupa’da çok oynayıp (!) yorulan ekipler hafta sonu tökezler mi? Hı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...