6 Ağustos 2012 Pazartesi

Üçüncü Lig'in İlginç Transferleri

Henüz transfer döneminin bitmesine 30 güne yakın süre var ancak bazı transferlere değinmek istedim nacizane...

* Kırıkkale'nin Beşlisi

Üç yıldır transfer yasaklı kadrosuyla mücadele ederken bu yıl beklenen sona ulaşıp küme düşen MKE Kırıkkale'den beş futbolcu Üçüncü Lig'de kaldı. Abdullah Sönmez ve Hasan Akdemir Ankara Demirspor'a; Bahri Arslanlı ve Ramazan Algan Gölcükspor'a; Samet Türkmen Batman Petrol'e ve Tayfun Yıldırımhan da Refahiyespor'a transfer oldu. Açıkçası Kırıkkale'yi geçtiğimiz sezon kritik Bayrampaşa maçında izlemiş ve hiç beğenmemiştim. Ruhsuz oynadıklarını vurgulamıştım. O yüzden bu transferleri çok garipsedim... Tabii, koskoca şehir ve ilçe kulüplerinin futbolcu takipçilerinden daha iyi bildiğimizi iddia edemeyiz...

* Aydınspor'un Geleceği Aydınlık

Aydınspor 1923, şampiyonluğa adaylığını koymakta haksız sayılmaz. 1461 Trabzon'dan, Balıkesir'den, Galatasaray'dan futbolcular aldılar. Üst liglerden aldıkları bu oyuncuların yanı sıra Üçüncü Lig'deki Erzurum, Evrenseki gibi kulüplerden de takviye yaptılar. Ancak Üçüncü Lig'de iyi bir kadro kurmak her zaman için şampiyonluğa işaret olmaz. Beklenmedik sonuçlara şaşırmamak lazım...

* White Hart Rapids'in Türkiye Sevdası

Daha önceden Antalyaspor ile bir kupa finalinde karşılaşan ve Nazilli Belediyespor ile Bozuyük'e transfer yapan White Hart Rapids bu kez iki oyuncusunu (Cem Aytaç - Ali Aksoy) Bursa Nilüferspor'a yolladı. Bu oyunculardan Ali Aksoy'un mevkisi kaleci, Cem Aytaç ise 12 yaşından bu yana Rapids forması giyiyor. Daha önce Üçüncü Lig'de Anadolu Üsküdar, Londra'dan gelme bir futbolcuyu (Erhun Aksel Öztümer) oynatıyordu. Ligimize yabancı alt yapı ihracı sürüyor ama hani kendi futbolcumuzu yetiştirmek için 30 yaş kontenjanı koymuştuk?

* Beykoz Ekolü

Geçtiğimiz sezon baraj maçıyla kümede kalan Beykoz 1908'in üç futbolcusu Üçüncü Lig'e geçiş yaptı: Kaptan Can Kart, Derince Belediyespor'a; Tümer Avizoğulları, Elazığ Belediyespor'a; Tarık Tekdal ise Erzurum Belediyespor'a gitti. Neticede, Beykoz'un en kötü sezonu bile profesyonel kulüplerin markajında geçiyor. Bu tez kendisini kanıtlamış oldu.

* Üçüncü Lig'de Mehmet Topuz Vakası

Zonguldak Kömürspor'la anlaştığına dair haberler çıkan ve hatta Zonguldak formasıyla yerel basına poz veren Gümüşhane futbolcusu Umut Pusat, haberlerin çıkmasından bir hafta sonra Üçüncü Lig'in en kaliteli kadrolarından birine sahip olan Keçiörengücü'yle anlaşarak ilginç bir transfer hikayesinin öznesi oldu.

* Taşkın Güngör'ün "Melekleri"

Üçüncü Lig'in Ziya Doğan'ı haline gelen ve stabil bir transfer listesiyle takım takım gezen Taşkın Güngör, geçtiğimiz sezon İnegölspor'la şampiyon olup 2. Lig'e çıkmıştı ancak bu yılki adresi gene 3. Lig oldu. Erzurum BŞB ile anlaşan Taşkın Hoca eski takımı İnegöl'den tam beş futbolcuyu da Erzurum iklimine taşıdı.

* Elazığ'da Kardeşlik Rüzgarları

Geçtiğimiz sezon Birinci Lig'de şampiyon olan Elazığspor, Elazığ Belediyespor'u unutmadı! Umut Tekoğlu, Furkan Camcı, Coşkun Yıldız, Harun Koç, Mustafa Güner ve Emrah Gür'ü kiralık; Akın Köroğlu'nu ise bonservisi ile Elazığ Belediyespor'a yolladı.

-devam edecek...

2 yorum:

  1. Kocaelispor'dan büyük takımlara gidip ünlü olmak isteyen ama istediğimiz paraya satamadığımız Doğan Karakuş ve Aykut Öngel'i de transferden sayarak bir nebze olsun kendimizi avutalım bizde.. Bu arada bir sorum olacak geçen sene 2. ligde 16 gol atarak kendinden çokça söz ettiren Doğan bu sene 3. ligde nasıl bir performans sergiler sizce. 3. ligi ilk defa gördüğümüz için biraz kafam karışık doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Üçüncü Lig'de gol konusunda çok büyük sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum Doğan'ın. Asıl sorun takımın kalanı ona ayak uydurabilecek mi? Geçtiğimiz sezon defans hattı evlere şenlikti (son beş maç hariç)

      Sil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...