28 Haziran 2012 Perşembe

İkinci Lig Gruplarına Bakış


Dün Üçüncü Lig gruplarını değerlendirdik, bugün sıra İkinci Lig'de...


KIRMIZI
BEYAZ
TARSUS İDMAN YURDU
KONYA TORKU ŞEKERSPOR
BUGSAŞ SPOR
KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.
ÇANKIRISPOR
BEYPAZARI ŞEKERSPOR
FETHİYESPOR
ALANYASPOR
BANDIRMASPOR
BALIKESİRSPOR
BOZÜYÜKSPOR
İNEGÖLSPOR
K.MARAŞSPOR A.Ş.
YENİ MALATYASPOR
GİRESUNSPOR
OFSPOR
NAZİLLİ BELEDİYESPOR
DENİZLİ BELEDİYESPOR
HATAYSPOR
İSKENDERUN DÇ SPOR
SARIYER
BAYRAMPAŞASPOR
İST. GÜNGÖRENSPOR
GAZİOSMANPAŞASPOR
TEPECİKSPOR A.Ş.
EYÜPSPOR
PENDİKSPOR
KIRKLARELİSPOR
TURGUTLUSPOR
ALTAY
ÜNYESPOR
TOKATSPOR
SAKARYASPOR A.Ş.
KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ



Kırmızı Grup

Tam bir "kaybedenler kulübü". Geçen sezon son anda kümede kalabilmiş Çankırı, acı çeke çeke düşmüş Giresun, Yılmaz Vural mucizesi yaratamayan Sakarya, yeni asansör adayı Güngören, play off'ta kaybetmiş Turgutlu, Bozüyük, Fethiye, Bugsaş ve Bandırma'nın yer aldığı grupta şampiyon olarak çıkan Nazilli Belediye ve Hatayspor'un yanı sıra play off'tan yükselen Tarsus İdman Yurdu ve Kahramanmaraşspor da var.

Bu takımların yanı sıra geçtiğimiz sezon play off'u son iki maçta kaçıran Tepecik, orta sıra takımı imajını hiç aşamamış Pendik ve Sarıyer de grubun diğer İstanbul kulüpleri.

İlk bakışta sanki grupta mücadele son ana kadar sürecekmiş gibi geliyor ama İkinci Lig'de bir önceki sezon şampiyonluk kovalayanların bir sonraki sezon çok da üstün bir başarı sergileyemediği de vakidir. Benim kanaatim bu yönde; hele hele Ankaraspor'un peydahlanmasıyla güç kaybeden bir Bugsaş ve ekonomik olarak zor durumda olan Tarsus ile geçen seneki "all star" kadrosuna sekte vurulan Turgutlu'nun bu sezon pek de parlayabileceğini sanmıyorum.

Onların yanı sıra Güngören ve Sakarya'nın tam olarak bu ligin takımları olduğunu düşünüyorum, şampiyon olmadıkları sürece play off'larda kaybedeceklerinden de eminim. Keza Çankırı, Pendik ve Sarıyer gibi orta halli kulüplerin de büyük bir çıkış yakalayabileceğine inanmakta zorlanıyorum maalesef.


En ilginç eşleşmeler

Fethiye - Bozüyük: Geçtiğimiz sezon play off'ta karşılaşmışlar, normal süresini berabere bitirdikleri maçta penaltılarla Fethiye kazanmıştı.

Nazilli Belediyespor - Hatayspor: Geçen sezon Üçüncü Lig'de son hafta evinde mağlubiyet gören, diğer 17 maçı da kazanan Nazilli Belediyespor büyük sükse yapmıştı. Üçüncü Lig'in sessiz şampiyonlarından Hatayspor ile yapacakları maç çok ilginç olacaktır.

Beyaz Grup

Aslında sergilenebilecek vahşet boyutu nedeniyle bu gruba "kan kırmızısı grup" dense daha iyi oturur gibi geldi: Bayrampaşa, Eyüp ve Gaziosmanpaşa aynı grupta!

Birbirine yürüme mesafesinde gidebilecek üç rakipten bahsediyoruz, uyandırayım. Bayrampaşa'nın her maçında "Uğrunda ölmeyen Gazi'li olsun/ Tabutumuz yeşil-kırmızı" diye bağrılıyor, uyandırayım. Eyüp ve GOP il-ilçe kulüpleri, uyandırayım. Tüm İstanbul emniyetini de yığsanız, cık, kesmez.

Üçüncü Lig şampiyonlarından İnegöl'ün arz-ı endam eylediği grupta play off'tan elenmiş olan Kızılcahamam ve Balıkesirspor, son haftalarda play off'u kaçıran Körfez ve Altay'ın yanı sıra orta sıra takımı olmaktan kurtulamamış Of, İskenderun DÇ, Denizli Belediye, Alanya, Yeni Malatya ve Kırklareli de bulunuyor.

Açıkcası vasat bir grup gibi görünüyor. Lider, ikinciyle farkı rahatça açabilir. Hatta ve hatta düşecek takımlar son dört haftaya girildiğinde az çok netleşir gibi geliyor. Liderliğin favorisi hele hele İkinci Lig'de hiç olmaz ama ben Bayrampaşa ve İnegöl'den çok umutluyum...

Keza Eyüp'te teknik direktörlüğe getirilen Murat Şahin'in performansını da merakla bekliyor olacağım.

En ilginç eşleşmeler

Bayrampaşa - İnegöl: Geçen sezon İnegöl'ün teknik direktörü bir önceki sezon Bayrampaşa ile son haftalarda play off'u kaçıran hocaydı ve İstanbul'da rakibini 4-0 gibi bir skorla yenmişti. İki kulübün "kardeş"liğine zeval gelmemişti ama bu skorun rövanşı bu sezon alınır gibi görünüyor.

Kızılcahamam - Körfez: Geçen sezon son hafta Çankırı, Körfez'e çelme takmış ve Kızılcahamam'ın play off oynamasını sağlamıştı. Çankırısporlu futbolcuların "Kenardan kesin emir geldi maça asılıyoruz" gibi ifadeleri dikkat çekmişti. Bu bağlamda Körfez için onur mücadelesi haline gelebilecek bir maç.

2 yorum:

  1. kırmızı grup fethiye (tamamen sempatimden dolayı)

    beyaz grup gaziosmanpaşa (oyuncu kalitesinden dolayı)

    ara haber: eyüp altyapı olarak da değişime gitti. ama yüzüp yüzüp kuyruğuna gelen takım geleneğini değiştireceklerini sanmıyorum yıllardır böyleler.

    YanıtlaSil
  2. Je sais que j'ai résolu ce problème ici: https://indegenerique.fr/viagra-pour-femme/, car c'est là que j'ai réussi à élever mon ami. Je suis sûr que vous y arriverez aussi, tout comme moi.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...