23 Haziran 2012 Cumartesi

Deniz Barış'ın Trabzon Aşkı



St Pauli'de oynadığı dönemde ligin son maçında gol atıp şampiyonluğu getiren Deniz Barış'ın Türkiye kariyerinde henüz o kadar sükseli bir golü yok.

2002-2003 sezonunda Gençlerbirliği ile Türkiye'ye giriş yapan Deniz, sonradan Fenerbahçe ve Antalyaspor formaları da giydi. Halen Antalyaspor ile bir yıllık mukavelesi bulunan başarılı defans oyuncusunun attığı gollerin dağılımı ilginç.

Gençlerbirliği'nde oynadığı iki sezonda toplam beş gole imza atan Deniz, Türkiye'deki ilk golünü Trabzonspor'a ve ilk sezonundaki ikinci -ve son- golünü de Fenerbahçe'ye atar. İki maçta da takımına bir puanı getiren golleri atarak elinden geleni yaptığı imajı çizen Deniz Barış bir sonraki sezonunda attığı üç golle de takımına toplam dört puan kazandırır.

Açılışı yaptığı Galatasaray maçında mağlubiyete engel olamasa da, 4-0 biten Konyaspor maçında perde onun golüyle açılır. Sezon finalini ise Ankara'da, Trabzonspor karşısında takımını bir puana taşıyan golü atarak yapar ve Fenerbahçe'ye transfer olur.

Fenerbahçe'de ilk golünde Malatyaspor maçında skoru 3-1'e taşıyan Deniz'in o sezon başka golü olmaz. Bir sonraki sezonu da Türkiye Kupası'nda 4-0 biten Denizlispor maçında perdeyi açtığı gol haricinde boş geçen Deniz, benzeri şekilde o golü takip eden sezonda da sadece 4-0'lık bir diğer maçta; ligdeki Bursaspor maçında gol atacaktır.

Bir sonraki sezonu golsüz geçiren Deniz, 2008-2009'da Türkiye Kupası'nda 3-1 biten Sivasspor maçında da perdeyi açar; bu gol aynı zamanda Fenerbahçe'deki son golüdür. Golsüz geçirdiği iki yılın akabinde Antalyaspor'a transfer olan başarılı defans oyuncusu Gençlerbirliği-Antalyaspor maçında perdeyi açmayı başarır ama tersten: Henüz dördüncü dakikada kendi kalesine gol atar.

Sezonu ise, eski yıllarına nazire yaparcasına Trabzonspor'dan bir puan kazandıkları maçtaki golüyle kapatır. Bakalım yeni sezonda Trabzonspor serisini sürdürebilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...