27 Haziran 2012 Çarşamba

Üçüncü Lig Gruplarına Bakış


Kuralarla Üçüncü Lig grupları belirlendi, biz de bir değerlendirme yazalım dedik...




1. GRUP
2. GRUP
3. GRUP
TEKİROVA BLD. SPOR
MANAVGAT EVRENSEKİ
KEÇİÖRENGÜCÜ
ANKARA DEMİRSPOR
HACETTEPE
OYAK RENAULTSPOR.
ORHANGAZİSPOR
B.NİLÜFERSPOR A.Ş.
DİYARBAKIRSPOR
DİYARBAKIR BŞ. BLD.
BLD. BİNGÖLSPOR
ELAZIĞ BLD. SPOR
SANDIKLI BLD.SPOR
AYDINSPOR 1923
EMRESPOR
SİİRTSPOR
BATMAN PETROLSPOR
MARDİNSPOR
BLD. VANSPOR
ADIYAMANSPOR
K. MARAŞ BLD. SPOR
KIRIKHANSPOR
İSKENDERUNSPOR 1967
ÇORUM BLD.SPOR
ÇORUMSPOR
MENEMEN BLD. SPOR
ALTINORDU
BERGAMA BLD. SPOR
GEBZESPOR
KOCAELİSPOR
GÖLCÜKSPOR
DERİNCE BLD.SPOR
D. GENÇLERBİRLİĞİ
KASTAMONUSPOR
KİLİMLİ BLD.SPOR
GÜMÜŞHANESPOR
PAZARSPOR
REFAHİYESPOR
ERZURUM BŞ. BLD.
İSTANBULSPOR A.Ş.
SİLİVRİSPOR
SANCAKTEPE BLD. SPOR
FATİH KARAGÜMRÜK
DARDANELSPOR A.Ş.
BEYLERBEYİSPOR
ANADOLU ÜSKÜDAR
ÜMRANİYESPOR
MALTEPESPOR
KAYSERİ ŞEKERSPOR
4 EYLÜL BLD. SPOR
YOZGATSPOR A.Ş.
BEŞİKDÜZÜSPOR
YALISPOR
ARSİNSPOR


1. Grup

İlk bakışta geçtiğimiz sezon play off'tan elenmiş iki kulüp (Diyarbakır BŞB ve Siirtspor), son üç haftada play off'u kaçırmış iki kulüp (Gölcükspor ve İstanbulspor), düşmekten zar zor kurtulmuş iki kulüp (Ankara Demirspor ve Tekirova Belediyespor) ve orta sıraları aşamamış beş kulübün (Kastamonu, Belediye Vanspor, Beşikdüzü, Anadolu Üsküdar, Pazarspor) bulunduğu dikkatleri çekiyor.

Lige yeni yükselen Kayseri Şekerspor, Fatih Karagümrük, Bergama Belediyespor ve İkinci Lig'den düşen Çorumspor'un da bulunduğu 1. Grup'ta mücadelenin son ana kadar süreceği izlenimine kapıldım.

Zira geçtiğimiz sezon ligde son ana kadar üst klasman kovalayan dört kulüp ve şampiyonluk tadarak yükselmiş üç kulüp var. Orta sıralarda çeşitli nedenlerle kısılı kalmış ve hiç düşme hattı tatmamış  beş kulübün de olması; bu sezon için doğru adımları atmaları halinde onları da yarışa sokacaktır.

Grubun en zayıf halkaları ise belediyeden hiç destek alamayan ve üstüne üstlük yönetime hiç aday çıkmadığı için kongreyi izleyen gazetecilerin yönetime girmiş olduğu Çorumspor; son haftalarda aldığı galibiyetlerle kümede kalabilmiş, düştüğünden beri düşmemeye tutunan Ankara Demirspor'dur zannımca.

İronik olarak, neredeyse hiç taraftarı olmayan İstanbulspor ve gittikçe taraftar kitlesinde yoğun azalma gözlenen Anadolu Üsküdar'a binaen Üçüncü Lig'in en fazla taraftar potansiyeline sahip İstanbul kulübü Fatih Karagümrük'ün aynı grupta oluşu büyük zıtlıklara sahne olacağa benziyor.

Benzeri şekilde iç sahada ortalama üç bin taraftara oynayan Belediye Vanspor'un geçtiğimiz sezonun aksine bu yıl Van'da oynayacak oluşu rakipler için büyük dezavantaj olsa gerek.

En ilginç eşleşmeler

Belediye Vanspor - Fatih Karagümrük: Geçtiğimiz sezon iç saha maçlarının büyük kısmını Karagümrük'ün sahasında oynayan Vanspor'un ilk Gümrük deplasmanı gidilesi görünüyor.

Diyarbakır BŞB - Belediye Vanspor: Geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan Doğu derbisini Diyarbakır BŞB son dakikada attığı golle kazanmış ve Vanspor'un play off'a giden galibiyet serisine darbe vurmuştu. Bunun üzerine Van taraftarı kendilerinin verdiği üç puanla kümede kalmışlığı olan Diyarbakır'ın bu yaptığına tepki göstermişti. Tepkiler devam ederse maç zor geçer...

2. Grup

Geçtiğimiz sezon play off'tan elenen Hacettepe, Bursa Nilüferspor, Belediye Bingöl ve Yalıspor'a mukabil amatör ligden gelen Silivrispor, Derince Belediyespor ve Refahiyespor'un bulunduğu İkinci Grup'ta; İkinci Lig'den 20 puanla küme düşen Adıyamanspor, iki puanla kümede kalmış olan Kilimli Belediyespor ve üç puanla kümede kalmış olan İskenderunspor en zayıf halka gibi görünüyorlar.

Bu takımların yanı sıra geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde topladığı 27 puanla en çok puan toplayan kulüplerden birisi olup son haftadaki galibiyetiyle kümede kalan Gebzespor'un, kötü bir ilk devreden sonra silkinip toparlanan fakat iç sahada kolay kolay galip gelemeyen Dardanelspor'un ve son hafta play off ıskalayan Manavgat Evrenseki'nin de bulunduğu grupta benim izlenimime göre şampiyon çok önce belirlenir ancak play off hattında bilhassa son bilete yani beşinciliğe dair mücadele son ana kadar sürer gibi geliyor.

Transfer tahtasını açtırmış bir Gebzespor, genç ve dinamik kadrosuyla Hacettepe, play off finalinde penaltılarla elenen Belediye Bingölspor ve oldukça iyi bir kadro kuran Aydınspor 1923 şampiyonluğu son ana kadar kovalar gibi görünüyor.

Yeni transferleriyle uyum sağlamış ve iddialara göre yakında isim değiştirecek olan Dardanelspor, Üçüncü Lig'in yeni ekiplerinden Silivrispor ve Refahiyespor'un da üst sıralar için kıran kırana mücadele vereceği öngörülebilir elbette.

En ilginç eşleşmeler

Hacettepe - Belediye Bingöl: 2011-2012 sezonunda play off finalinde elenmiş iki takımın mücadelesi hele ki son haftalarda olursa şampiyonu bile belirleyebilir...

Gebzespor - Aydınspor: Çok iyi bir kadro kurmuş olan ve taraftar bazında da oldukça güçlü bir takım olan Aydınspor'un geçen sezondan ders almış ve güçlü bir halde lige girme ihtimali yüksek olan; taraftar bazında da onu pek aratmayan Gebzespor ile mücadelesi yeşil sahada olmasa da tribünlerde seyre değer bir ortam vaad ediyor.

3. Grup

Maddi açıdan çöküşte olan Diyarbakırspor, Kocaelispor, Altınordu ve maçlara çıkıp çıkmayacağı muamma olan Mardinspor'un bulunmasıyla çok zayıf bir görüntü çizen Üçüncü Grup; kopmaların en çok gözlemleneceği izlenimini uyandırıyor.

Şampiyon olarak lige yükselen Emrespor, Kahramanmaraş Belediyespor ve Çorum Belediyespor'un bulunduğu grupta play offta elenmiş olan Keçiörengücü ve Gümüşhane'nin yanı sıra son hafta düşmekten kurtulan Oyak Renault ve Arsinspor da var. 

Ne düşmeye ne çıkmaya oynayamayan Maltepe ve Yozgat'ın bu sezon düşüşe geçebileceğini, geçen sezondan ders çıkarmışsa Beylerbeyi'nin -bir ihtimal- play off'u zorlayabileceğini, iyi kadrolar kurmaları halinde Elazığ ve Erzurum'un kolay kolay iç sahada puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Grubun sürprizine Darıca Gençlerbirliği imza atabilir!

En ilginç eşleşmeler

Kocaelispor - Darıca Gençlerbirliği: Kocaeli'nin iki takımının maçı, belki taraftar bazında değil ama arma bazında derbi havası yaşatacaktır.

Beylerbeyi - Maltepe: Grubun bir diğer derbisinde taraftar sıkıntısı yaşayan iki semt kulübü karşılaşacak. Büyük bir mucize olmadıkça düşenin belirlenebileceği bir maç gibi görünüyor.

2 yorum:

  1. Değerlendirmeler için teşekkürler
    Deplasman tribununde boş saha içinde dolu bir sezon bizi bekliyor :)
    Ben en çok geçen sene bizim gençlere 5-6 sallayan takımların gebzede bu sene düşceği durumu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hadi Karagümrük çık gel şu basamakları çok özledik senin olduğun Süper Ligi çok özledik senin o muhteşem taraftarını..

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...