8 Haziran 2012 Cuma

Şanlıurfa Kongresine İktidar Damgası! -ÖZEL HABER-




Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olarak Bank Asya 1. Lig’e yükselen Şanlıurfaspor’da sular durulmuyor. İlk sezonunda şampiyonluk tadan başkanın yönetimi bırakacağı haberiyle sarsılan yeşil sarılarda genel kongre öncesi polis baskını soğuk duş etkisi yarattı.

8 Haziran sabahı 7.30’da tesislere gelen emniyet güçleri, iki otobüs çevik kuvvet eşliğinde kulüpte arama yaptı ve yaklaşık üç saat sonra bilgi vermeden tesislerden ayrıldı. Bu gelişmeler ışığında 9 Haziran’da kongre yapacak olan Şanlıurfa Yönetim Kurulu yaşananlara anlam veremediklerini ve operasyonun zamanlanmasının kamuoyu vicdanına bıraktıklarını ifade etti.

AK PARTİ'DEN BASKILAR

Ancak yakından bakıldığında zamanlama çok da anlamsız değil. Zira kulislerde, mevcut başkan Kemal Saraçoğlu’nun halihazırda ilk sezonunda şampiyonluk tatmışken kulübü bırakma yönündeki ısrarının ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI Faruk Çelik’in baskılarından kaynaklandığı konuşuluyordu.

Kemal Saraçoğlu, geçtiğimiz haftalarda yönetimi bırakarak kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Bakan Faruk Çelik’in talimatıyla işadamı Fethi Şimşek içinde İbrahim Tatlıses’ten eski milletvekili Faruk Bayrak’a kadar tanınmış simalardan oluşan bir listeyle seçime gireceğini söyleyince Kemal Saraçoğlu jet bir bildiriyle seçime girme kararı aldığını belirtmiş; aradan bir gün geçmeden Fethi Şimşek bir basın açıklaması düzenleyerek Şanlıurfa yönetimine aday olmaktan vazgeçtiğini söylemişti.

Kulübe yapılan polis baskınının Fethi Şimşek’in adaylıktan çekilme açıklamasından on saat sonra oluşu, manidar görünüyor.

SAVCILIK: ZİMMET SUÇLAMASI VAR

Sıcak gelişmeler sonrasında Şanlıurfa savcılığına ulaşan yöneticiler şok edici bir yanıtla karşılaştı. Savcılık, yönetimden iki kişinin zimmete para geçirme suçuyla ilgili şikayetlerinin alındığını ve araştırmanın bu yüzden yapıldığını belirtti.

HABER - ALPER KAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...