29 Haziran 2012 Cuma

Karabükspor'a 3. Lig'den Kaleci


Karabükspor, bu sezon play off oynayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un 1991 doğumlu kalecisi Abdülaziz Demircan'ı renklerine bağlamış. Abdülaziz'i bu sezon Vanspor ve Bayrampaşa maçlarında izlemiş; çok beğenmiştim.

Takımın teknik direktörü Turhan Özyazanlar'ın da kulüple anlaştıktan sonra bir sohbetimizde "Süper Lig kalitesinde" diye nitelendirdiği Abdülaziz, oynanamayan Sandıklı Belediyespor maçı öncesindeki rakip takıma yönelik şiddet hareketleriyle beş maç ceza alarak takımını play off'ta yalnız bırakmış ve hatta belki de İkinci Lig'e yükselememesine neden olmuştu.

İşin ilginç yanı, Abdülaziz o maçtan bir önceki Gebzespor karşılaşmasında kırmızı kart görmüştü. Sanırım Türk futbol tarihinde de kırmızı gördüğü maçı takip eden maçta da men cezası alabilen fazla oyuncu yoktur?

Ancak Turhan Hoca yanılmadı ve 1991 doğumlu Abdülaziz, Süper Lig'e sıçradı! Karabükspor'la anlaşan 22 yaşındaki kalecinin ileride milli file bekçimiz olma ihtimali de kuvvetli. Transfer haberini duyunca şaşırıp Hocamı aradım, bilgisi haricinde yapılmış olma durumu mu vardı acep?

Kesin bir dille reddetti, "Gitmesini ben istedim..." diyerek ekledi; "evvela, gidebilecek bir oyuncunun kariyerini niye tıkayalım? Ayıp olmaz mı?" dedi. "Ayrıca o gitsin ki biz de yeni kaleciler çıkaralım, onları da parlatalım..." diyerek cümlelerini tamamladı.

Sözün özü, Karabükspor turnayı gözünden vurdu. En geç iki sezon içinde iyice pişip Süper Lig'de 25 maç rahat çıkarabilecek "genç" bir kaleci aldılar. Bir kulüp daha ne ister ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...