9 Haziran 2012 Cumartesi

Sivil İtaatsizliğin Futbola Tezahürü


VIVA Dünya Kupası'nı çoğunuz en az bir kez duymuşsunuzdur... Siyasi olarak durumu sıkıntılı olan ve haliyle UEFA tarafından "milli" takımları tanınmayan ülkelerin Dünya Kupası.

Bu sezon beşinci kez düzenlenen kupayı şimdiye dek en çok kazanan ülke, İtalya'nın kuzey bölgesini temsilen "Padanya". Tam dört kez bu kupayı müzesine taşıyan yeşil beyazlılar bu sene kupaya katılmadı.

Kurallara göre bir önceki kupanın şampiyonunun "evinde" düzenlenen turnuva şimdiye dek çok sekteye uğramış. İlk defa 2006'da Oksitanya'da (Güney Fransa) düzenlenen kupayı müzesine götüren taraf, finalde Monako'yu (Monako Prensliği) 12-1 mağlup eden Samiler (Kuzey Kutup Dairesi'ndeki etnik bir grup) oluyor.

Sonraki kupa 2008'de tertipleniyor ve Samiler'de oynanıyor. Bu kupayı finalde Süryaniler'i 2-0 mağlup eden Padanya kazanıyor. Kendi ülkesinde düzenlenen 2009'daki kupayı da finalde Kürdistan Milli Takımı'nı 2-0 yenen Padanya, 2010'da Gozo'da düzenlenen kupada da finalde Kürdistan ile eşleşiyor ve bu kez 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürüyor.

Bu yıl ise Kürdistan olarak anılan bölgede düzenlenen kupaya Darfur, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Raetia, Tamil İlam, Batı Sahra ve Zanzibar ilk kez; Kürdistan, Oksitanya, Provence dördüncü kez katıldı.

Bugün saat 18.00'da oynanacak olan finalde ise gerçek manada bir dünya dengeler savaşı yaşanacak. Finalin adı Kürdistan - K.K.T.C.

Maç Denge TV'den yayınlanacak.

1 yorum:

  1. Kürdistan maçı 2-1 kazanarak şampiyon oldu.KKTC medyası turnuvada çok aksaklığın olduğunu söylüyor.ayrıca final maçının Kürt bir hakem tarafından yönetilmesi de büyük eleştiri almış.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...