25 Şubat 2012 Cumartesi

Zeytinburnu: 2 Zonguldak Kömürspor: 2

* İkinci devredeki kader değişmedi ve Zonguldak bir kez daha öne geçtiği bir maçta puan(lar) kaybetti. Ancak -en azından bu maç için- bir eleştiri getirebilirim. Efen'im, 1-0 öne geçip, 2-1 geri düşmüşsün. Sonra maçı 2-2'ye getirip devreyi golle bitirmişsin. İkinci yarı neden defansa çakılıp kalıyorsun?

* Zeytinburnu ile Zonguldak arasında kumaş farkı çok yoktu. Bitirici vuruşlar aynı derecede iyi; defans hattı aynı derecede kademeye girebiliyordu. Açıkcası, BAL için yetkin olmadığımdan dolayı neden bir taraf küme düşmemek için mücadele ediyor; neden diğeri şampiyonluk kovalıyor bunu yorumlayamayacağım. Her halükarda, ilginç bir maçtı.

* İlk golü Zonguldak attı. Hakem maçın başından itibaren oyunu zart zurt durdurdu; bu durduruşlardan birinde kaptan Volkan Bozkurt serbest vuruşta topu ceza alanının içine yolladı; Fatih Tutar olduğu yerde dönüp kalecinin üzerinden topu aşırtarak çok şık bir gol attı.


*En iyi futbolcu gol atınca taraftara koşandır v1*

* Uzun bir süre Zonguldak maçı 1-0 önde götürürken Zeytinburnu taraftarının gereksiz gerginlikleri vardı. Bu golden sonra gerginlik had safhaya çıktı ve anlam veremediğim bir şekilde "İbne Zonguldak olamazsın şampiyon" tezahüratı dinledik...


*En iyi futbolcu(lar) gol atınca taraftara koşandır v2*

* Maçtaki ikinci gol ev sahibi ekipten geldi. Maçın başından beri ileri hatta rakibi rahatsız eden Murat Gürsu boşa çıktı. Arkadaşının pasını aldı, topu düzeltip rakip defans belini doğrultana dek ortayı açtı. Zeytinburnu formalı ama Zonguldak doğumlu Serbay Aydın adeta havada asılı kalıp kafa vuruşu yaparak topu filelere yolladı.

* Maça eşitlik gelince Zonguldak'ın bocaladığını gözlemledim. Büyük ihtimalle "Yine mi kaybedeceğiz?" stresi takımı sardı. Nitekim bu stres, gole sebep oldu...

* İlk asistinin benzeri şekilde bomboş kalan Murat Gürsu gene topla buluştu. Maçın başından beri orta karar bir oyun sergileyen Murat Et, topu taç çizgisinde rakip adaşı Murat Gürsu'dan çalamadı, üstelik onun ceza alanına yönelmesine sebep oldu. Murat Gürsu'nun ortasında Hakkı Çelebi vurdu; kaleci Erol Tırpan çok iyi çeldi. Ancak boşta kalan top karambol pozisyonda gene Serbay Aydın'ın vuruşuyla ağlara gitti; Zeytinburnu öne geçmişti...

*En iyi futbolcu(lar) gol atınca taraftara koşandır v3*

*Bu golü yedikten sonra Zonguldak'ın risk aldığını söyleyebiliriz. İleri hatta daha aktif olmaya başladılar ve pozisyon kovaladılar. Ancak Zeytinburnu defansı sağlam duruş sergileyince zorlandılar.

* Gol son dakikalarda geldi. Mustafa Göktaş -ki çoğu atağı başlatan isimdi- topu aldı, iki çalım attı ve topu düzeltip yirmi metreden "doksan" diye tabir ettiğimiz yere zımbaladı. Sevinç görülmeye değerdi!

*En iyi futbolcu gol atınca taraftara koşandır v4*

* İkinci yarı başlangıçta Fatih'le hareketliydi Zonguldak Kömürspor. Ancak bu oyuncunun çok gereksiz bir pozisyonda kırmızı (ikinci sarıdan) görmesiyle hem on kişi kaldılar hem de en aktif oyuncularını yitirdiler. Kırmızı kart pozisyonundan sonra tamamen defansa yaslanan Zonguldak'a Zeytinburnu da atak yap(a)mayarak yardımcı oldu ama asıl soru şuydu: Şampiyonluk (veya ikincilik) bir veya iki puanla kaçarsa bu maçın telafisi olur muydu?


* Zeytinburnu ise, 75~80 dakika fazla baskı kuramadığı maçta son on dakika aşırı atak yaptı. Üç gol kaçırdılar... Eh, isteyince yapabiliyorlarmış demek ki.

* Taraftarlar arası çok atışma oldu. Ama Zonguldak taraftarının eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Zeytinburnu "söyle senden başka" yaparken araya girip "Zonguldak'ım benim" diye bağırıp susuyorlardı :)

* Akılda kalan bazı oyuncular; Zonguldak'ta Mustafa Göktaş, Fatih Tutar, Volkan Bozkurt ve yaptığı şık kurtarışlarla Erol Tırpan; Zeytinburnu'nda ise Serbay Aydın, Murat Gürsu ve Hakkı Çelebi...

3 yorum:

  1. Bu Zonguldak Kömürspor, Zonguldakspor'un yeni ismi mi? yoksa başka bir Zonguldak takımı mı?

    YanıtlaSil
  2. Kömürspor ile birleşen Zonguldakspor'un yeni adı. Arma falan hep aynı, keza forma rengi de...

    YanıtlaSil
  3. İBNE ZOBGULDAK OLAMAZSIN ŞAMPİYON !

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...