22 Şubat 2012 Çarşamba

TFF 3. Lig 1. Grup Düşme Hattı

http://www.ispartaspor.com.tr/images/TFF_3_Lig_logo.png

Şüphesiz, küme düşmeler ve şampiyonluklar muazzam önemli. Bir ligin oynanma sebepleri, atılan güzel goller; kırılan rekorlar; yapılan deplasmanlar değil maalesef ama maalesef bu iki olgudur.

TFF 3. Lig'de üç grupta toplam on iki takım bu sene amatör kümeye düşecek. Biz de dilimiz döndüğünce düşenlerin durumlarına girişmek istedik. Yola 1. Grup'tan çıktık.

Sonuncu Akçaabat Sebat'ın 7 puanı var. Şimdiye dek iki galibiyet, bir beraberlik almış. Kalan maçlarına baktığımızda, düşme hattındaki Lüleburgaz ve Kırıkkale ile kendi sahasında; Keçiören ile deplasmanda oynayacak. Bunların dışında play off hattını son düdüğe kadar kovalayacağı su götürmez olan Bayrampaşa, Menemen, Hacettepe ve Vanspor ile de maçları var. Sondan ikinci maçları ise, lider İnegöl ile. Finali Vanspor ile yapacaklar.

Sondan bir üstteki Keçiören Sportif 16 puan toplamış bugüne değin. Kalan maçları gerçek birer "final maçı". Üstlerindeki takımların talihsiz puan kayıpları küme düşme hattında onlara fırsat yaratır mı; kimbilir? Kalan maçlarına baktığımızda ilginç bir tabloyu görüyoruz: Küme düşme hattındaki üç takımla da (Lüleburgaz - Gebze - Sebat) kendi sahasında oynayacak. Tabii, taraftarı olmayan bir takım olarak bu durumdan çıkartabileceği tek avantaj yol yorgunu vesaire olmayacak oluşu gibi görünüyor. Diyarbakır Belediye, Gümüşhane, Sandıklı Belediyespor ve Bayrampaşa gibi dört dişli rakibin yanı sıra orta sıra takımlarından Ümraniye, Beşikdüzü ve Kastamonu ile de maçı var.

İkinci devre yaptığı transferlerle "Bu zamana kadar neredeydin?" dedirten ve son beş maçından on bir puan çıkartan Gebzespor toplamda 19 puana ulaştı. Her yerde ona eşlik eden taraftarıyla küme düşme hattının gözde takımlarından! Düşme hattında Kırıkkale ve Keçiören ile maçları kalan Gebzespor; Bayrampaşa, Diyarbakır Belediye, Vanspor, Manavgat, İnegöl gibi üst sıra takımlarıyla da zorlu kader maçlarına çıkacak. Bu takımların son ana dek play off kovalayacağı farz edilirse Gebze'nin işi sanıldığı kadar da kolay gözükmüyor...

Kırıkkale ise 20 puanda ve son galibiyetini üç ay önce Akçaabat Sebatspor'dan almış. Düşme hattındaki Gebze, Lüleburgaz ve Akçaabat Sebat ile deplasmanda mücadele edecek olan MKE Kırıkkalespor, son üç maçında çok zorlanacağa benziyor. Sırasıyla Bayrampaşa (D), Manavgat (İ.S.) ve Hacettepe (D) oynayacak olan; Türkiye'nin Birinci Lig'de mücadele eden ilk ilçe takımı Kırıkkalespor aynı zamanda kendi evinde sekiz sezon boyunca oynadığı hiçbir maçta da yenilmemişti. Bu daldaki rekoru halen elinde tutarak küme düşecek (?) olan Kırıkkale'de kalan maçlarda Kırıkhan, Kastamonu, Elazığ Belediye gibi orta sıra takımlarıyla yapılacak maçlar ümit vaad ediyor.

Gelelim, küme düşme hattından bir türlü yakasını kurtaramayan 22 puanlı Lüleburgazspor'a! Son üç maçında yenilmeyerek (hatta son maçını 70 dakika kadar 1-0 önde götürerek) kümede kalma şansını arttıran Lüleburgaz, kalan maçlarda fikstür sıkıntısı yaşayacak gibi. Küme düşme hattındaki rakiple yapılan maç sonrası play off hattından bir takımla ve ondan sonra da orta sıra takımıyla maç yapacak. Bu süreç iki kez tekrarlanacak ve Lüleburgaz bu yolu geçemezse korkarım taraftar, ilk devre açtığı pankartı bir kez daha açacak: "A BE LÜLE YAPMA BÜLE". Küme düşme hattından Sebat, Kırıkkale ve Keçiören ile oynayacak olan "Lüle"; İnegöl, Bayrampaşa, Diyarbakır Belediye ve Hacettepe gibi ligin en dişli takımlarıyla da hayatta kalma mücadelesi içine girecek. Bunların yanı sıra Vanspor, Manavgat ve Gümüşhane gibi kalan süreçte sürpriz bekleyen üç takımla da oynayacak. Yani, işleri oldukça zor.

Beş takımdan sadece birisi kurtulacak ve kim olduğu eminim ki son düdüğe kadar belli olmayacak. Bu kıran kırana mücadeleyi takip etmek varken niye şike soruşturmasına kafa patlatasınız ki?

2 yorum:

  1. sevgili alper Vansporun play-offa kalma şansı nedir? umut var mı?

    YanıtlaSil
  2. Şimdi şöyle, Vanspor'un üst sırasındaki kulüplere baktığımızda genelde puan kaybettiklerini görüyoruz. Van bu ekiplerle yapacağı maçları kazanırsa (ve tabii altındaki takımlardan da "minimum" 1 puan çıkarırsa) bence play off'a kalır. Ve hatta play off'a kalırsa final maçlarının da en güçlü adayı olur.

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...