6 Kasım 2012 Salı

soL Gazetesi 2. ve 3. Lig Panoraması (6.11.2012)


HAFTANIN MAÇI: POLATLI BUGSAŞ - TURGUTLUSPOR

Zirveyi hedefleyen Bugsaş, play off kovalayan Turgutlu’yu konuk ettiği maçta hem geri düşmesine hem de 10 kişi kalmasına rağmen maçı 2-1 kazanarak maç eksiği olduğu halde averajla zirveye yükseldi. Deplasman ekibi, Youssef Yeşilmen’le 19. dakikada öne geçse de sarı-siyahlı Bugsaş, ilk yarıda Emre Aygün’le skoru eşitledi; ikinci yarının başında 10 kişi kalmalarına rağmen Emre Aygün’ün ikinci golü skoru ilan etti ve başkent temsilcisini zirveye taşıdı.

HAFTANIN TAKIMI: DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Oynadığı 10. lig maçını da kazanan doğu temsilcisi; hafta içi kupa maçında Bugsaş’a yenilerek oynadığı tüm resmi maçları kazanan tek takım olma ünvanını yitirmişti. Takımın beş gollü forveti Hakan Akman’ın üç ay boyunca sahalardan uzak kalacak oluşu onlar için bir handikap gibi gözükse de Çorumspor engelini 4-1 gibi bir skorla aşmayı başardılar. İkinci sıradaki İstanbulspor ile arasında 8 puan fark olan Diyarbakır BŞB, grubunun en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı olma durumunu da korumayı sürdürüyor.

HAFTANIN OYUNCUSU: EVREN ERDENİZ (Pazarspor)

Lige iyi başlayan ve play off’a tutunmak için gayret eden Pazarspor, ateş hattına yaklaşmış olan Siirt deplasmanında zorlanıp iki puanı gözden çıkarmak üzereyken sahneye Ankaragücü, Karşıyaka ve Göztepe’den hatırladığımız Pazar doğumlu Evren Erdeniz çıktı ve takımı adına tek golün altına imzasını atarak üç puanı söküp aldı. Siirtspor ise böylece 7 puanda kalarak ateş hattındaki takımların takibinden kurtulamadı.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: TEKİN ASLIHAN (Silivrispor)

Grubun en çok gol atan takımı olan 3. Lig 2. Grup sonuncusu Gebzespor karşısına çıkarttığı kadrosuyla temkinli bir maç geçireceği izlenimi yaratan Tekin Aslıhan, öngörüleri şaşırtmadı. Silivrispor deplasmanda oynadığı maçtan uzatmalarda attığı golle 1-0 galip ayrılarak yükselişini sürdürdü. Lige bu sezon yükselen Silivrispor, 10. maçında 11. puanını aldı.

Satırbaşları

DERBİ HAFTASI

Sarıyer-İstanbul Güngören ve Eyüpspor-Gaziosmanpaşa derbilerinin oynandığı haftada gülen taraflar 2-0’lık skorla Güngören ve 2-1’lik skorla Eyüpspor oldu. Zorlu günler geçiren Eyüp’ün yanı sıra play off’a tutunan Güngören’in galip geldiği maçlarda genel kanının aksine kırmızı kart çıkmadı.

KAN DEĞİŞİMİ

Takımlarımızın teknik direktör değişimiyle coştuğu haftalara giriş yaptık. Alanyaspor, Kızılcahamam ve Derince Belediyespor teknik direktörlerini değiştirdiler. Bu takımlardan Alanyaspor berabere kalırken Derince Belediyespor mağlup olmaktan kurtulamadı. Kızılcahamam ise haftayı bay geçmişti lakin hafta içinde yeni teknik direktörüyle çıktığı Türkiye Kupası maçında mağlup olmaktan kaçamamıştı. Türk futbolunda “teknik direktör değiştiren takım o hafta kazanır” efsanesi yıkılmış oldu.

KOCAELİ’NİN YAŞINA BAK!

İkinci Lig’deki Kocaeli temsilcisi Körfez FK 2-2’lik beraberlikle son ikiden kopamazken Üçüncü Lig’de Gebzespor ve Derince Belediyespor maçlarını kaybederek son sıraları paylaşmayı sürdürdüler. Orta sıralardaki Gölcük ve zirve takibindeki Darıca GB’nin yanı sıra grubun puansız takımı Diyarbakırspor karşısında 2-2 berabere kalan Kocaelispor’un da puan kaybetmesi ilginç bir tabloyu oluşturdu.

HAKEM ATAMALARI

Geçtiğimiz sezonlarda yapılan skandal hakem atamalarına bir yenisi daha eklendi; Beylerbeyi-Erzurum BŞB maçına Doğu bölgesi hakemi atandı ve maçı deplasman takımı kazandı. Maç içinde Beylerbeyi’nin çoğu atağını kesen; Erzurum futbolcularına göre kararlarını belirleyen hakemin ise profesyonel statüdeki dördüncü maçıydı.

1 yorum:

  1. Derince'de ki kan değişimi değil böbrek nakli oldu. Adam geldiği gibi ilk onbiri değiştirdi :D

    YanıtlaSil

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...