23 Kasım 2012 Cuma

Özyazanlar'ın Başarılı Grafiği Sürüyor




Özyazanlar'ın Başarılı Grafiği Sürüyor

Metin Kurt seksen darbesiyle ekmeğinden edilirken bu durumu protesto ettiği için aktif futbolculuk hayatına son vermek zorunda kalan Turhan Özyazanlar, Avrupa liglerini domine etti.

Oynadığı 12 lig maçının 12’sini de kazanarak bu dalda Türkiye’nin zirvesine oturan; Avrupa’nın da sayılı takımlarının arasına giren Doğu ekibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un yükselişinde istikrarın da payı büyük.
Geçtiğimiz sezonun devre arasında kulübü devralan Ankara doğumlu teknik direktör Turhan Özyazanlar geçtiğimiz sezon 20 maçta 12 galibiyet, 6 beraberlik ve iki de mağlubiyet alarak play off’a kalmış; yarı finalde Bayrampaşa’ya elenmişti.

Sekizinci Şampiyonluk

İTÜ Metalurji Mühendisliği mezunu olan Turhan Özyazanlar profesyonel futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe ve Lüleburgaz formalarını terletti. Amatör kümede Metin Kurt’un öğrencisiyken seksen darbesinde işsiz bırakılan Kurt’un haksızlığına isyan ederek idmanlara çıkmayınca kendisi de işsiz kalan Turhan Özyazanlar, teknik direktörlüğe ilk adımı sonradan İBB olacak olan DSİ’nin genç takımında atar.
İki sezon peş peşe şampiyonluk yaşayan Özyazanlar, başarılı grafiğini 1990-91 sezonunda Deplasmanlı Amatör Lig’de, 1992-93 sezonunda da Üçüncü Lig’de şampiyonluk tadarak sürdürür. Üçüncü Lig’e 1997-1998 sezonunda Özsahrayıcedit’i hediye eden başarılı teknik direktör 2006-2007 sezonunda Üçüncü Lig’de Alibeyköy’ü; 2007-2008 sezonunda ise İkinci Lig’de Güngören’i şampiyon yapar. Kısa süren Yalovaspor, Samsunspor ve Eyüpspor seferlerinin akabinde Diyarbakır BŞB’yle anlaşan Turhan Özyazanlar şimdiye kadar çıktığı resmi maçlarda ikisi ligde, birisi play offta, birisi de Türkiye Kupası’nda olmak üzere sadece dört kez mağlup oldu. Bu sezon şampiyonluğa ulaştığı takdirde kariyerindeki şampiyonluklara sekizinci çentiği atacak olan Turhan Özyazanlar’ın Spor Emek-Sen’e aktif destek verdiği ve kuruluş aşamasından itibaren Metin Kurt’un en büyük destekçisi olduğu biliniyor.

(23.11.2012 - soL Gazetesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...