5 Kasım 2012 Pazartesi

9 Yıl Sonra Gelen Gol | Beylerbeyi 0 - 1 Erzurum BŞB

Erzurum BŞB, dokuz yıldır İstanbul deplasmanlarında bırakın galip gelmeyi; gol bile atamıyordu. Bu sezona da fena başlamayan doğu ekibi, bir Doğu Bölgesi hakeminin yönettiği maçta Beylerbeyi'ni 1-0 yenmeyi başardı.

Beylerbeyi, 4-4-2 dizilişiyle kalede Alptekin Teytey; defansta Aykut Karaman - Ulaş Ali Çelik - Erhan Göç - Orkun Dervişler dörtlüsü ile, orta sahada ise Anıl Gir - Alper Coşar - Metehan Yatkın - Hakkı İsmet Şimşek ve forvet hattında Recep Doğan - Kaan Dorak ikilisiyle mücadeleye başlarken, üst sıraları hedefleyen Erzurum BŞB ise 3-2-3-1 ile oynuyordu. Kalede Lokman Atakol; defansta Zafer Doğan - Dede Çelik -  Samet Altuntaş kurgusu ön liberolarda Fatih Gültekin ve Oktay Gümüş ile perçinlenirken orta bölgede Fatih Arat - Muhammet Fettahoğlu - Ekrem Sütçü ve hücumda İbrahim İdis - Güner Okay ikilisi vardı.

Beylerbeyi'nde sezon başında ismi Fenerbahçe'yle anılan "Lugano" Samet neden oynamadı bilmiyorum ama bu defans kurgusunun maçın belli bölümlerinde (ilk yarının ortaları ve ikinci devrenin son çeyreği) oyundan düştüğü aşikar. Anında müdahale imkanınızın olmadığı durumlarda Erzurum BŞB'nin kaçırdığı / kaleci Alptekin'in kurtardığı pozisyonları başka takımlar gol yapar, kendi sahanızda altı yiyip alkışlayarak uğurlarsınız. Eksik ve gedik verdiğiniz müddetçe yenilgiler için bahane aramak yersizleşiyordur. Kırmızı-yeşilli takım oyunu sadece Hakkı İsmet Şimşek üzerinden kurgulama hatasına iki sezondur düşüyor. Hakkı ise amenna, hiç oyundan düşmüyor lakin bir yerden sonra rakibi aşmanız, oyunun kilidini açmanız ütopik bir hal alıyor. Erzurum maçında olduğu gibi...

Beylerbeyi ilk devrenin son on beş - yirmi dakikasında neredeyse tek kale oynamasına karşın son paslaşmaları yapamayan hücum hattı ve araya giren mavi beyazlı rakip defansın arasında kaybolan topları yüzünden skoru değiştirmeye muvaffak olamadı.

İkinci devre iki takımın oyunu da değişkenlik göstermedi lakin Erzurum BŞB'nin atakları sıklaştı. Bu süreçte Alptekin'in kurtardığı dört/beş net gol pozisyonu vardı diyebilirim. Bir önceki sezon gene Beylerbeyi'nde oynanan maçta 43. dakikada penaltıdan gol bulmuş olan Hakkı İsmet ikinci devre etkinliğini koruyamayınca rakibin hamleleri gecikmedi ve rotasyonsal değişikliklerle golü buldular. Beylerbeyi'nin etkisizleşen sağ kanadına Güner'i çeken Taşkın Güngör'ün bu hamlesi neticesinde Güner topla buluştuğu ilk pozisyonda şık bir vuruşla topu doksana yollarken dokuz yıllık kısırlığa son veriyordu.

Maçın hakemi Adem Elgörmüş, doğu bölgesi hakemlerinden. Kariyerindeki dördüncü profesyonel maç. Bir doğu takımının maçına atanabilecek son hakem bile değil. Atanıyor. Hatalar yapıyor, maça öyle veya etki ediyor. Yer yer futbolcuları geriyor, yer yer tribünü. Yardımcıları ondan da vasat! Ofsaytları ve faulleri süzemeyen komedi dans üçlüsü gibi sahada gezinip durdular... Bir de bu hakemleri izlemek için bilet alıp gidiyoruz, pazar günümüzden feragat ediyoruz. Yazık. Çok yazık.









Erzurum BŞB'nin golü.







1 yorum:

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...