18 Kasım 2012 Pazar

Sıfıra Sıfır, Elde Var Sıfır | Beylerbeyi 0 - 0 Gümüşhanespor

Beylerbeyi, iki sezondur giden kötü futbolunu zirveye çıkardı ve güçlü Gümüşhane karşısında kendi sahasında ilk devresinde başlayan zaman geçirme taktiğiyle bir puanı kopardı... Gümüşhanespor ise kendi buz kaplı zeminine alışkın olduğu sahasından çim/halı sahada oynarken alışamıyor. Bu alışamama evresi 55. - 60. dakikaya kadar gidiyor...

Beylerbeyi sahada 4-4-2 taktiğiyle dizilmişti. Kalede son haftaların formda ismi Alptekin Teytey, defansta Mehmet Uçar - Erhan Göç - Erdem Özkurt - Orkun Dervişler; orta sahada Alper Coşar - Hakkı İsmet Şimşek - Metehan Yatkın - Recep Doğan; forvette ise Anıl Gir - Aykut Karaman dizilişiyle sahadaydı.

Gümüşhanespor ise 4-1-3-1 dizilişini tercih etmişti. Kalede Oğuz Çalışkan, defansta Taner Koç - Fırat Hekimoğlu - Rahmi Akyazı - Koray Uysal; liberoda Ali Kılıç, orta sahada Yılmaz Taşkıran - Gökhan Karali - Osman Çulfa - Tekin Adar dörtlüsü ve ileri uçta Samet Taş ile mücadele ediyordu.

Beylerbeyi yaratıcılıktan uzak oyununu bu maçta da sürdürdü. Hakkı İsmet Şimşek'e atılan toplarla atraksiyon beklemek, yeşil kırmızılı ekibin tek taktiği olsa gerek! Oysa Hakkı'nın enerjisi de en fazla 40. dakikaya kadar sürüyor... Sonrası dinlenmekle ve toptan kaçmakla geçiyor.

Alper Coşar, bu maçta iyiydi. İleri uca çok destek vermesine karşın son vuruşlarda etkin olmayışı skor bazında katkısını sağlamasına engel oldu. Keza Mehmet Uçar, bir bek olmasına karşın sık sık atakta görüldü. Ancak bir takım görüntüsünden uzak, uyuşturucu etki taşıyan bir on bir vardı sahada. Defans kurgusuna "Lugano" Samet neden düşünülmez, bir sakatlığı mı vardır; anlamadık gitti. Defansta Erdem Özkurt hem güzel pozisyon alışıyla hem de topu ileri uca kadar havadan isabetli yollayışlarıyla dikkatleri cezbetti.

Kaleci Alptekin Teytey ise sık sık karşı karşıya kaldığı Gümüşhaneli oyunculara karşı sadece iki pozisyonda hatalı çıkış yaptı, kırmızı beyazlılar biraz dikkatli olsa ve ilk golü bulsalar kesinlikle darmaduman ederlerdi Beylerbeyi'ni.

Gümüşhanespor'da ise Tekin Adar, zaman zaman hakeme dönük oyunuyla tepki çekse de gerçekten skor için çok uğraştı fakat Üçüncü Lig teknik kapasitesi çok yüksek ve futbol zekası en azından Türk futbolcusunun ortalamasının üstünde olan oyuncular için bir mezarlık gibi adeta... Keza Yılmaz Can Taşkıran da üst düzey bir teknik kapasiteye sahip olduğunu göstermesine karşın oyunda yer yer silinip gidiyordu.

Gümüşhane'nin en büyük avantajı iki sezondur rahatça bir seri yakalamaları. Bugün aldıkları bir puanla 11. maçtan da kaybetmeden ayrıldılar. Hızlı oynuyorlar, hızlı çıkış yapıp hızlı dönüşlerde bulunabiliyorlar; ileride rahatça çoğalabiliyorlar ancak çim sahada skoru domine etmekten uzak görünüyorlar. İlk devre sahada ruh gibi gezindi pek çok Gümüşhaneli futbolcu misal...

Beylerbeyi maçlarının bir klasiği olarak 65. dakikadan sonra sahadaki iki takım da bol atak yapmaya -haliyle de bol atak vermeye- başladılar. Şık vuruşlar, hızlı çıkışlar, kritik bire birler izledik ancak iki takımın da skoru değiştirmeye mecali yoktu. Sahada güçten yoksun oynayan futbolcular doksan dakika susmayıp takımlarına destek veren Gümüşhanesporlu taraftarları görünce ne hissetmiştir çok merak ettim...

Maçın hakemi Fayat Bakan maçta toplam yedi sarı kart çıkarttı ancak çok kolay yönlendirilebilen ve sahada dalgın dalgın gezen yeni nesil hakem ekolünden olduğunu gösterdi. Taraftara ve futbolcuya göre karar verebilen bir hakemin maça katkısı yere çizilmiş olan santra yuvarlağı çizgisinden azdır benim nezdimde. Bir santra yuvarlağı kadar olamayan hakemleri Üçüncü Lig'e atamaktan artık vazgeçseniz Sayın TFF!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...