10 Kasım 2012 Cumartesi

Nihat Doğan'ı Yıkan Statü


Büyükderespor üç maçtır yenilmezken, teknik direktörlük hayali kuran Nihat Doğan’ın önünde talimat engeli var. Federasyonun ise talimatı by-pass edeceği düşünülüyor. Sarıyer ilçesinin amatör takımlarından Büyükderespor’un maçlarına yönetici akreditasyonuyla teknik direktör olarak çıkan Nihat Doğan’ın kariyeri tıkandı.
Önümüzdeki aylarda açılacak olan teknik direktörlük kurslarına giderek gereken belgeleri temin etse dahi iki yıl boyunca hiçbir takımın başında antrenör veya teknik sorumlu olarak çıkamayacak.
Sarıyer ilçesini amatör kümede temsil eden Büyükderespor’un teknik direktörlüğünü 1 Ekim 2012’den beri resmi olarak Nedret Oğuz Aydoğdu üstlenmekte ancak sosyal medyada ve futbol çevresinde bilindiği üzere türkücü Nihat Doğan; yönetici akreditasyonu ile takımı yedek kulübesinde yönetmekte.
Takımın başına geçtiği günden beri maç kaybetmeyen ve iki beraberlik bir de galibiyet alan Büyükderespor’un yükselişi sürse dahi Nihat Doğan’ın önü tıkanmış durumda.
Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı’nın 13. maddesi gereğince bir sezonda değişik bir unvanla (yönetici, genel kaptan, profesyonel futbol yöneticisi, genel sekreter vs) akreditasyon kartı çıkartılan bir şahıs, bir sonraki sezon çalışma izni alamıyor. Keza, ihlalin devamında lisansı süresiz iptal ediliyor. Nihat Doğan bu sene açılacak olan antrenörlük kurslarına girerek gerekli belgeyi aldığında bu talimat geçerlilik kazanacak ve ünlü türkücünün toprak sahalardaki macerası başlamadan sekteye uğrayacak. Zira liglerimizde bir sezonda sadece bir unvanla akredite edilebiliyorsunuz. Aynı zamanda, Teknik Adamların Statüsü ve Çalışması Talimatı’nın 13. maddesi gereğince de teknik direktörlerin amatör veya profesyonel hiçbir kulüpte kulüp yöneticiliği yapmaması gerekiyor.
Ancak TFF’nin çoğu zaman kendi imzaladığı statüleri es geçme huyu olduğu biliniyor. Nihat Doğan için de spor camiasının istisnai ve keyfi bir uygulamayla karşılaşma olasılığı büyük. Liglerimizde Bülent Korkmaz, Ümit Özat, Hakan Kutlu gibi isimler daha önceden teknik direktörlük lisansı olmaksızın Gençlerbirliği, Ankaragücü, Denizlispor gibi takımlarda görev almışlardı.
TFF’nin benzeri bir uygulamaya imza atıp Nihat Doğan’ın önünü açması muhtemel.
(soL Gazetesi / 10.11.2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizin de söyleyeceğiniz şeyler var ise, eklemekten çekinmeyin lütfen...